woman-concerend-about-her-weight

عوامل اصلی و نقش آفرین در چاقی شما کدامند چگونه باید با آن ها مقابله کنیم در ابتدا باید آن ها را شناسایی  و از مصرف آن ها دوری کنیم

آیا تا الان پیش خودتان فکر کرده‌اید چرا غالبا امریکایی‌ها این‌قدر سنگین‌وزن هستند؟ طبق عادت، شاید پرخوری و عدم تحرک را در این مسئله مقصر بدانیم؛ ولی یافته‌های اخیر، متخصصان را در این مورد شگفت‌زده کرده است. طبق گزارش‌های دانشمندان دانشگاه هاروارد مصرف برخی خوراکی‌های خاص، عامل اصلی افزایش وزن هستند.

در ادامه ۱۰ خوراکی آمده اند که عامل اصلی افزایش وزن همه آدم ها هستند:

۱. کره
مدت‌ها است می‌دانیم مصرف کره و پنیر منجر به افزایش وزن می‌شود. پژوهشی در دانشگاه هاروراد دریافت افرادی که محصولات لبنی مصرف می‌کنند، در ازای هر چهار سال مستعد افزایش حدود ۱۳۶ گرم هستند. البته ماست در میان محصولات لبنی یک استثنا است؛ آدم‌هایی که ماست می‌خورند کم‌تر در معرض افزایش وزن قرار دارند. البته ماست منجمد فاقد باکتری‌های زنده است و غالبا به اندازه‌ی یک بستنی دارای کالری است؛ و به خاطر داشته باشید، محصولات کم‌چرب دارای قند بیش‌تر هستند.

۲. انواع دسر
دسرهای پرچرب مانند بستنی، پای، و کیک پنیری باعث افزایش وزن می‌شوند. مصرف اندک این قبیل خوراکی‌ها، آن هم در مناسبت‌های خاص چندان مشکلی ایجاد نمی‌کند، ولی مصرف بیش‌تر می‌تواند سلامت و تناسب اندام‌تان را تهدید کند. پای‌های خامه‌ای و آجیلی نسبت به پای‌های میوه‌ای بیش‌تر کالری دارند. یک‌هشتم پای یا کیک پنیری به اندازه‌ی یک وعده‌ی غذایی کامل کالری دارد، و بسته به مواد تشکیل‌دهنده‌‌اش دارای ۳۰۰ کالری بیش‌تر از ۴۰۰ کالری مجاز است. نصف فنجان بستنی وانیلی حاوی ۱۳۵ کالری است.

۳. میوه‌های خشک
میوه‌های خشک علاوه بر آن‌که دارای مقادیر زیاد کالری و قند هستند، بالطبع آب کافی هم ندارند. گهگاه می‌توانید به اندازه‌ی یک‌چهارم فنجان از این خوراکی‌ها مصرف کنید – مصرف بیش‌تر توصیه نمی‌شود.

۴. آب میوه
آب میوه به اندازه‌ی نوشابه حاوی قند است. نوشیدن آب میوه میزان گلوکز را بالا می‌برد و باعث می‌شود کبد این گلوکز‌ها را به عنوان چربی ذخیره می‌کند؛ و همه‌ی این‌ها منجر به افزایش وزن می‌شوند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند نوشیدن آب میوه می‌تواند در هر چهار سال حدود ۱۴۰ گرم به وزن‌تان اضافه کند.

۵. غذاهای سرخ‌شده
غذاهای سرخ‌شده دیگر تبدیل به بخشی از زندگی‌مان شده‌اند، ولی پژوهش‌ها نشان می‌دهند مصرف روزانه‌ی غذاهای سرخ‌شده در خانه می‌تواند هر چهار سال حدود ۱۶۳ گرم به وزن‌مان اضافه کنند و مصرف این غذاها در رستوران نیز در هر چهار سال باعث ۱۲۷ گرم افزایش وزن می‌شود.

۶. سیب‌زمینی
پژوهش‌ها نشان می‌دهند هر نوع غذایی که با سیب زمینی درست می‌شود، وزن را افزایش می‌دهد؛‌ سیب زمینی پخته‌شده، رنده‌شده، و کبابی به یک اندازه‌ در افزایش وزن تاثیرگذار هستند. مصرف روزانه‌ی سیب‌زمینی در هر چهار سال ۵۸۰ گرم به وزن‌تان اضافه می‌کند. هنگام درست کردن پوره‌‌ی سیب‌زمینی سعی کنید از سبزیجاتی نظیر گل کلم نیز استفاده کنید، تا هم سبزیجات مصرف کرده باشید و همین‌طور میزان نشاسته‌ی آن کم‌تر شود.

۷. سبزیجات نشاسته‌دار
اگرچه این خوراکی‌ها حاوی ویتامین و فیبر هستند، ولی اگر نگران حفظ تناسب اندام‌تان هستید باید مصرف‌شان را محدود کنید. خوراکی‌های نشاسته‌دار نظیر ذرت و سیب‌زمینی قند خون را بالا می‌برند و به مقداری زیاد حاوی کالری هستند. البته مصرف متعادل نشاسته برای سلامتی‌تان مفید است.

۸. غلات صبحانه
اگر وزن اضافه نمی‌خواهید، غلات صبحانه را از خوراکی‌های صبح‌تان حذف کنید. شروع روز با خوردن یک کاسه‌ی بزرگ از این خوراکی‌ها کاری اشتباه است زیرا غلات صبحانه مملو از کالری و قند است. و البته، ترکیب آنها با شیر و میوه‌های خشک وضعیت را وخیم‌تر هم می‌کند.

۹. گوشت فراوری‌شده
اگر گوشت فراوری‌شده مصرف می‌کنید، پس قطعا در انتظار چاق شدن باشید. پژوهش‌ها نشان می‌دهند مصرف بیش از حد گوشت قرمز در چهار سال ۴۳۰ گرم به وزن‌تان اضافه می‌کند.

۱۰. خوراکی‌های بدون گلوتن
اگر فکر می‌کنید خوراکی‌های بدون گلوتن سالم‌تر هستند، کاملا در اشتباه هستید. معمولا این قبیل خوراکی‌ها حاوی مقادیری زیاد کالری، قند و چربی هستند. یک پژوهش نشان داد احتمال افزایش وزن در افرادی که محصولات بدون گلوتن مصرف می‌کنند نسبت به افراد دیگر بیش‌تر است.

منبع: پازیتیو مِد

بازده

 

ارسال شده در 28 اردیبهشت 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع عمومی

پیشنهاد سردبیر

  • اینگونه آبزیان تازه را از کهنه تشخیص دهید
  • توصیه های جالب برای کنترل و درمان اضطراب
  • تازه ترین عکس از مهناز افشار با لیا
  • پیشگیری های لازم برای سرماخوردگی در بارداری
  • روز عروسی و تغذیه های زیبایی
  • افسردگی و هیجانات انسان
  • چگونه کمتر از شیرینی های خوشمزه استفاده کنیم؟!
  • با مشکل فقر عاطفی چگونه برخورد کنیم
  • تخریب سیستم شنوایی در روز چهارشنبه سوری
  • هرگز روغن را از غذاهایتان حذف نکنید
  • نفخ شکم با برنج را چگونه برطرف کنیم
  • تقویت مغز با خوردن اسفناج
  • رهایی از بوی پا
  • برای بیماران دیابتی در آزمایش های چربی خون نیازی به یک شب ناشتا نیست
  • در سردخانه مراغه یک رویداد باورنکردنی
  • محبوبترین ها

  • احساس دشواری در تنفس و بیماری قلبی
  • این نوع درد سینه منجر به مرگ می شود
  • در افراد مبتلا به فشارخون مکمل اسید فولیک خوبست
  • تاثیر خواب بر روی کارکرد قلب
  • پارو کردن در هوای سرد و این آسیب ها
  • پیش بینی سکته قلبی در کمترین زمان
  • ورزشکارها نگران بالا بودن ضربان قلبشان نباشند
  • بی اعتمادی در زنان منجر به بیماری های قلبی می شود
  • خطر حملات قلبی در صبح
  • بیماران ایسکمیک قلب و ناتوانی جنسی
  • تپش قلب و علائم بیماری قلبی
  • تاثیر آنزیم های قلبی بر سکته قلبی چیست؟
  • از الکتروفیزیولوژی چه می دانید ؟!
  • خطر بالا رفتن هورمون تیروئید برای بیماران قلبی
  • برای پیشگیری از بیماری های قلبی بخوانید
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است