FEET9E

مشکلات مختلفی که ممکن است برای پاها به وجود بیایند را در ادامه مطلب برایتان آورده ایم انواع عارضه ها و راه و روش های برطرف کردن آن ها را توضیح داده ایم با ما همراه باشید

این پاها هستند که ما را به همه‌جا می‌برند؛ از روز اول مدرسه گرفته تا پیاده‌روی همین امروز صبح. همه قسمت‌های بدن به مرور زمان تغییر می‌کنند و این تغییرات به‌خصوص با افزایش سن، بیشتر هم می‌شود. عجیب است اما به نظر متخصصان، تغییرات ظاهری ایجادشده در پاها، کمتر از سایر نقاط بدن است و همین مساله باعث بی‌توجهی ما به پاهایمان می‌شود.

البته ممکن است مشکلات مختلف ناشی از افزایش سن که برای پاها اتفاق می‌افتند، فرد را آزار دهند، اما درد و ناراحتی در قسمت پاها واقعا یک بخش طبیعی از افزایش سن نیست. کارهای زیادی می‌توان برای تسکین درد و بهبود سلامت و زیبایی پاها انجام داد و از تبدیل شدن مشکلات کوچک به مشکلات بزرگ جلوگیری کرد. در ادامه این مطلب، به بررسی چند مشکل شایع و راه درمان آنها در پاها می‌پردازیم که معمولا با افزایش سن بروز پیدا می‌کنند.
1. کاهش چربی کف پا

     کف پای انسان‌ها به‌طور طبیعی از کلاژن و الاستین تشکیل و بافت آن با چربی پر شده است. متاسفانه ساخت کلاژن در پاها با ورود به میانسالی کاهش پیدا می‌کند و بافت چربی کف پاها هم نازک می‌شود. اولین مشکلی که با پایین آمدن کیفیت این بافت در کف پاها پیش می‌آید، این است که فرد صبح‌ها هیچ مشکلی با پاهایش ندارد، اما هرچه به پایان روز نزدیک می‌شود، درد بیشتری کف پاها احساس می‌کند زیرا در این شرایط روی استخوان‌های پا راه می‌رود، نه روی بافت چربی انعطاف‌پذیر و نرم آن.

     راه‌حل: اگرچه در بعضی کلینیک‌ها،‌ مخصوصا کلینیک‌های زیبایی، تزریق یا پیوند چربی برای کف پاها انجام می‌شود، اما هیچ تضمینی در کار نیست که چنین روشی لزوما مشکل را حل کند. تنها راه‌حلی که قطعا نتیجه مثبتی دارد، استفاده از کفش‌های راحتی بالشتک‌دار است که در صورت لزوم می‌توانید کفی‌های ژله‌ای هم درون آنها قرار دهید.

2. انگشت‌های چکشی

     خانم‌هایی که استفاده مستمر یا نادرستی از کفش‌های پاشنه‌بلند دارند، با افزایش خطر ابتلا به انگشت‌های چکشی در میانسالی مواجه هستند و حتی ممکن است انگشت‌های کوچک‌ترشان به‌صورت دائمی حالت خمیده پیدا کند. این مشکل که در آغاز می‌تواند ناراحتی خیلی خفیفی ایجاد کند، به مرور زمان بدتر و دردناک‌تر می‌شود و ظاهر پاها را هم بسیار نازیبا می‌کند. حتی در صورت ساییده شدن انگشت‌ها درون این کفش‌ها، میخچه‌ها و پینه‌های آزاردهنده هم می‌توانند وضعیت را بدتر کنند.

     راه‌حل: برای جلوگیری از بروز حالت انگشت چکشی یا برای تسکین درد ناشی از آن، میخچه‌ها و پینه‌ها را با پَدهای محافظت‌کننده بپوشانید و هنگام خریدن کفش‌ها، سراغ انواعی بروید که پنجه پهن‌تر و پاشنه‌های کوتاه‌تری دارند.


بیشتر بخوانید: میخچه در پا و انگشتان پا – درمان


3. دیابت

     دیابت کنار بیماری‌های عروقی و بیماری‌های رایج دیگری که با افزایش سن ‌بروز پیدا می‌کنند، می‌تواند گردش خون را در ناحیه پاها کندتر کند. این حالت، راه رفتن روی سطوح غیرصاف را سخت و روند بهبود تاول‌های پا را نیز آهسته‌تر می‌کند. معمولا این مشکلات با آسیب‌های عصبی نیز همراه می‌شوند. حتی ممکن است بیماران مبتلا به دیابت در صورت زخم شدن پاهای خود، متوجه بدتر شدن عفونت نشوند زیرا تاول‌ها بهبود پیدا نمی‌کنند و به مرور زمان به زخم تبدیل می‌شوند.

     راه‌حل: اگر به دیابت یا یکی از این بیماری‌هایی که نام بردیم، مبتلا هستید، حتما درباره مشکلاتی که برای پاهایتان ایجاد می‌شود، با پزشکتان مشورت کنید. ضمنا لازم است پاهای خودتان را دائما و به‌طور منظم بررسی کنید تا متوجه بروز زخم‌ها یا تاول‌ها باشید و درمان‌های لازم را در زمان مناسب برای برطرف کردن این مشکلات انجام دهید. به نظر متخصصان، بهتر است از آینه‌هایی استفاده کنید که قابلیت جابجایی راحتی دارند تا بتوانید تمامی قسمت‌های پا (به‌خصوص لابلای انگشتان) را به‌خوبی در آن ببینید و زودتر متوجه بروز مشکلات احتمالی شوید.

4. آرتریت

     پای انسان‌ها بیش از 30 مفصل دارد که همگی ممکن است با افزایش سن دچار فرسودگی شوند. با توجه به همین نکته، آرتریت، شایع‌ترین مشکلی است که برای انگشت شست پا یا مفصل‌های فوقانی در میانه پا ایجاد می‌شود. علاوه بر درد، ممکن است فرد صبح‌ها احساس سفتی و گرفتگی در کف پاها داشته باشد که با حرکت کردن بهبود پیدا می‌کند،‌ اما شب‌ها دوباره بدتر می‌شود.

     راه‌حل: برای حل این مشکل می‌توانید از دِرجِ کفش (نوعی کفی مخصوص کفش با انحناهای خاص) استفاده کنید. ورزش کردن را برای افزایش دامنه حرکتی جدی بگیرید و اگر اضافه‌وزن دارید، وزنتان را کاهش دهید. آرتریت مفصل هیپ و مفصل زانو هم آثار منفی و مخربی روی شیوه راه رفتن افراد می‌گذارد. این تاثیر تا حدی است که می‌تواند باعث درد در قسمت‌های داخلی یا خارجی پاها شود. اگر هر کدام از مفصل‌هایتان درد می‌کند، حتما به پزشک مراجعه کنید. درمان آرتریت هیپ و زانو به‌واسطه ورزش کردن یا استفاده از داروها نیز معمولا بار سنگین روی پاها را سبک‌تر می‌کند و تاثیر مثبتی دارد.

5. کاهش کلاژن‌سازی و خشکی پا

     کلاژن‌ها علاوه بر اینکه زیرسازی مناسبی برای کف پاها فراهم می‌کنند، حجم مناسبی هم به پوست می‌دهند. این قابلیت پوست با افزایش سن، ضعیف می‌شود و احتمال خشکی و ترک‌خوردگی کف پاها را افزایش می‌دهد.

     راه‌حل: برای مقابله با این مشکل، باید 2 بار در روز از مرطوب‌کننده‌ها استفاده کنید تا رطوبت پاها به‌خوبی حفظ شود. بسیاری از افراد نسبت به این نکته آگاهی ندارند که فاصله بین استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده، اهمیت زیادی در روند درمان دارد. در واقع،‌ بیشتر افراد نمی‌دانند خشکی پوست با استفاده گاه‌به‌گاه از کرم‌ها برطرف نمی‌شود. به‌علاوه، توصیه می‌شود افراد بالای 40 سال یا کسانی که پوست بسیار خشکی دارند، برای حفظ لطافت و زیبایی پوست پای خود، شب‌ها قبل از خواب از مچ پا به پایین را با کرم‌های نرم‌کننده بر پایه چربی یا وازلین ماساژ دهند و سپس یک جوراب نخی سبک بپوشند تا چربی مورد نیاز پوست پای خود را به‌صورت خارجی و موضعی تامین کنند.

منبع: هفته نامه سلامت