exercise

سرد کردن به حرکات و فعالیت های سبک بعد از تمرین یا مسابقه گفته می شود. انجام حرکات نرمشی مثل چرخاندن دست ها و فعالیت های سبک مثل دوی آهسته، پس از تمرین متوسط یا شدید به منظور کاهش عوارض تمرین توصیه می شود. سرد کردن معمولا 5 تا 10 دقیقه طول می کشد و با هدف برگرداندن وضعیت دستگاه های بدن به وضعیت قبل از تمرین و خارج کردن بدن از شرایط تمرین و آماده کردن بدن برای زندگی عادی انجام می شود.
دو نوع سرد کردن وجود دارد که هر کدام برای ورزشی خاص مناسب است: سرد کردن فعال و غیر فعال.
فرق آن ها در شدت فعالیت است. سرد کردن فعال دارای شدت بیشتر و شامل دوی آهسته و پیوسته است در حالی که سرد کردن غیر فعال دارای شدت کمتر و شامل راه رفتن و حرکات نرمشی درجا است. گاهی اوقات در سرد کردن فعال تمرین اصلی با شدت کمتر ادامه می یابد.
سرد کردن فعال یا غیر فعال با توجه به نوع تمرین انجام می شود. در ورزش هایی که بین 30 ثانیه تا 5 دقیقه طول می کشد مثل دوهای 200 یا 400 متر، انرژی آن ها عمدتا از طریق گلیکولیز بی هوازی تامین می شود. اسید لاکتیک یکی از محصولات گلیکولیز بی هوازی است که افزایش آن عامل خستگی عضله به شمار می رود. به منظور سرد کردن بدن در این گونه ورزش ها از سرد کردن فعال- شامل دوی نرم- استفاده می شود. سرد کردن فعال به صورت انجام دوی نرم و پیوسته سرعت دفع اسید لاکتیک را افزایش می دهد.
در ورزش های کمتر از 10 ثانیه مثل پرش ها و پرتاب ها و ورزش های بیشتر از 5 دقیقه مثل دوهای بیش از 3000 متر که در آن ها اسید لاکتیک به مقدار ناچیزی تولید می شود سرد کردن غیر فعال پیشنهاد می شود. هدف از سرد کردن غیر فعال به کار انداختن تلمبه عضلانی جهت کمک به دستگاه گردش خون است تا سریع تر به وضعیت طبیعی خود
باز گردد.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد

5 1000
ارسال شده در 31 اردیبهشت 1395 توسط با موضوع ورزش و سلامتی

پیشنهاد سردبیر

  • تاثیرات عمل سزارین روی افسردگی زنان
  • تره فرنگی چه خاصیت هایی دارد؟
  • بی توجهی به اطفال و پیامدهای خطرناک آن
  • ابتلا به آفتاب زدگی با این علائم
  • اطلاعات کافی در زمینه رابطه جنسی
  • سوالات مهم قبل از ازدواج مجدد
  • ضرورت جدا کردن جای خواب فرزندان
  • دستور تهیه ساندویچ تن ماهی آتشین پیشنهاد ویژه دکتر سلام
  • محبوبترین ها

  • چگونه بعد از کاهش وزن دوباره به وزن اول خود برنگردیم؟
  • منیزیم ضروری است ، آن را فراموش نکنید
  • تأثیر غذاهای چرب در نوجوانی بر خطر ابتلا به سرطان سینه در بزرگسالی
  • مضرترین ترکیب‌های غذایی
  • مصرف بیش از حد آب می تواند برکلیه بگذارد
  • رابطه ی افزایش وزن و کاهش اشتها
  • دریافت نشاسته با مصرف برخی مواد غذایی
  • مواد غذایی حاوی فیبر
  • رپورتاژ

  • دندان تاجی از زیبایی
  • لیزر بهترین روش در مشکلات دندان های مصنوعی و خانم‌های باردار
  • لیزر درمانی راه حلی بدون تیغ برای دندانپزشکی
  • دندانپزشک زیبایی- ایمپلنتولوژیست – لمینیت
  • مرجع فروش انواع ویلچر, ویلچر برقی, واکر, عصا
  • الو دکتر

    سرطان های لب و دهان با مصرف ناس
    دکتر هومن عشقی
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما