images

در دو دهه گذشته به ورزشکاران اینگونه توصیه می شد که:
«غذای حاوی پروتئین اضافی مصرف کنید. در روزهای قبل از مسابقه کم غذا بخورید. از نوشابه و نوشیدنی های سرد در طول مسابقه استفاده نککنید. در زمان تعریق بیش از اندازه از قرص نمک استفاده کنید و در روزهای پس از مساویتابقه کمتر از حالت عادی غذا مصرف کنید».
اما امروزه ثابت شده است که این توصیه ها بیش از آنکه سودمند باشد برای ورزشکاران زیان آور است. لذا در این فصل سعی می شود تا با بررسی مسایل بهداشتی مرتبط با تغذبیه به ورزشکاران کمک شود تا بازدهی بهتری در حین تمرین و مسابقه داشته باشند.
ویتامین ها: شامل غلات، دانه های روغنی، میوه و سبزی جات، حبوبات، محتوی ویتامین های گروه B و ویتامین C و فولات که برای ورزشکار ضروری هستند می باشند.
متاسفانه ویتامین B12 در محصولات گیاهی یافت نمی شود و منبع اصلی آن غذاها با منشا حیوانی و گوشت می باشد. به همین خاطر گیاه خواران برای تامین ویتامین B12 باید از محصولاتی که از نظر این ویتامین غنی شده اند استفاده کنند مانند انواع سویای غنی شده.
مواد معدنی: استفاده از مقادیر زیاد فیتات و اگزالات (غلات با فیبر بالا، سبزیجات برگ سبز و…) می تواند باعث کاهش میزان برخی از مواد معدنی در بدن شود. روی ماده ای است معدنی، که اغلب در رژیم ورزشکاران زن مطرح است و کمبود آن معمولا در زنان وزشکار مشاهده می شود. از منابع غنی روی می توان به گوشت، حبوبات، محصولات دریایی، غلات سبوس دار و دانه های روغنی اشاره کرد. استفاده ی زیاد از آهن غیر هم، فیبرهای غذایی و اسید فیتیک می تواند جذب روی را کاهش دهد. همچنین مطالعاتی که اخیرا صورت گرفته نشان می دهد محصولاتی که از سویا به دست می آیند نیز می توانند اثرات منفی در جذب روی در بدن داشته باشند.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد