9889
  چرا اطفال به کم کاری تیروئید دچار می شوند چگونه باید مانع بروز این قبیل  مشکلات در اطفال شویم راه حل های موثر در این زمینه چیست؟

یک فوق تخصص غدد درون‌ریز و متابولیسم گفت: عدم درمان کم‌کاری تیروئید در دوران نوزادی، بروز عقب ماندگی‌ها و اختلالات ذهنی در فرد را موجب می‌شود.

دکتر سیدبهمن قادریان اظهار کرد: یکی از علل کم‌کاری تیروئید در نوزادان تازه متولد شده، وجود نقایص ژنتیکی در ساخت هورمون تیروئیدی از بدو تولد است. وجود عامل ژنتیکی موجب می‌شود نوزادانی که به تازگی متولد می‌شوند از ابتدای زندگی با کمبود هورمون تیروئید مواجه شوند.

وی با بیان این‌که درمان کم‌کاری تیروئید در دوران نوزادی بسیار حائز اهمیت است، افزود: از آنجا که مغز جنین در چند ماه اول شروع به رشد می‌کند و تقریبا 90 تا 95 درصد رشد مغز در دو سال اول زندگی است، بنابراین اگر نوزاد تحت درمان کم کاری تیروئید در دوران نوزادی قرار نگیرد، شاهد ایجاد عقب‌ماندگی‌های ذهنی در این افراد خواهیم بود.

قادریان گفت: متاسفانه بسیاری از بیمارانی که از اختلالات ذهنی رنج می‌برند، یکی از عوامل موثر در این وضعیت آنها، درمان نشدن کم‌کاری تیروئید در دوران نوزادی بوده است.

فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز اظهار کرد: اختلالات ذهنی، اختلالات آی‌کیو و ناتوانایی فهم مطالب از جمله مواردی است که از یک کم‌کاری تیروئیدی ساده در دوران نوزادی شروع می‌شود و این درحالیست که می‌توان با درمانی بسیار ساده از بروز این عوارض جلوگیری کرد.

قادریان با بیان این‌که درمان در دو طیف نوزادان و زنان باردار بسیار حائز اهمیت است، گفت: عدم رشد مغزی نوزادان و درمان اختلالات ذهنی جبران ناپذیر است، اما خوشبختانه در کشور ما غربالگری برای تمام نوزادان تازه متولد شده از نظر آزمایش‌های تیروئیدی انجام می‌شود.

وی افزود: پیش از این، خانواده‌ها مساله اختلالات ذهنی و اهمیت آزمایش‌های تیروئیدی در این رابطه را جدی ‌نمی‌گرفتند و تصور می‌کردند که این یک مساله ژنتیکی است و اهمیت زیادی ندارد، اما خوشبختانه از زمانی که آزمایش‌های تیروئید به شکل غربالگری برای تمام نوزادان متولد شده انجام می‌شود، این مساله کمتر شده است.

این فوق تخصص غدد درون‌ریز و متابولیسم اظهارکرد: البته مشکلی که پس از تشخیص کم‌کاری تیروئید در نوزادان وجود دارد، این است که برخی از خانواده‌ها تصور می‌کنند درمان تجویزی پزشک، درمانی موقتی است لذا در ادامه روند درمان، سهل‌انگاری می‌کنند. این در حالی است که اگر درمان به خوبی و با دقت از سوی خانواده‌ها دنبال شود، از بروز اختلالات ذهنی در نوزاد به طور 100 درصد جلوگیری خواهد شد.

ایسنا