665659999898
هویج خاصیت های بی شماری برای سلامتی ما به همراه دارد این شاخه از سبزیجات فواید بی نظیری برای بدن ما به همراه دارد در ادامه یا انواع این فواید آشنا شوید

فواید بیشمار مصرف هویج از کاهش کلسترول گرفته تا جلوگیری از نقصان حافظه شناخته شده است.

بتاکاروتن موجود در هویج مسئول رنگ نارنجی آن است. هرچه بتا کاروتن زیادتر باشد، هویج نارنجی تر می شود. بتا کاروتن پیش ساز ویتامین آ است، یعنی در بدن تبدیل به ویتامین آ می شود. در اینجا بهترین دلایل برای مصرف روزانه این سبزی مفید بیشتر معرفی شده است:

کاهش کلسترول: هویج از جمله مواد غذایی مفید است که میزان کلسترول بد را کاهش داده و باعث افزایش سطح کلسترول خوب می شود. طبق تحقیقات صورت گرفته مصرف روزانه چند عدد هویج کلسترول را 10 تا 20 درصد کاهش می دهد و از افزایش سطح کلسترول بد در افراد جلوگیری می کند. محققان علت این امر را فیبر محلول موجود در هویج (الیاف گیاهی) به نام پکتین می دانند.

کاهش خطر ابتلا به سرطان: بیوفلاونوئید موجود در هویج با کاهش خطر ابتلا به سرطان به خصوص سرطان ریه در ارتباط است. علاوه بر این، محققان اروپایی به این نتیجه رسیده‌ اند که هویج و هر آن چه حاوی رنگدانه‌ بتاکاروتن است در کاهش سرطان سینه موثر عمل می ‌کند.

بینایی سالم تر: هویج درمان کننده مشکلات بینایی موجود نیست اما می تواند در برابر مشکلات بینایی ناشی از کمبود ویتامین آ محافظت ایجاد کند. بدن شما بتاکاروتن موجود در هویج را تبدیل به ویتامین آ می کند. مصرف منظم هویج در پیشگیری از آب مروارید و دژنراسیون ماکولا، شب کوری، و دید بهتر در تاریکی کمک کننده است.

جلوگیری از نقصان حافظه: افراد میانسالی که کمترین مصرف سبزیجات ریشه دار را دارند، بیش از سه برابر بیشتر در معرض زوال شناختی ناشی از سن قرار دارند و این را محققان هلندی به اثبات رسانده اند. محققان می گویند بتاکاروتن موجود در ریشه سبزیجاتی مانند هویج از سیستم عصبی مرکزی در برابر پیری محافظت ایجاد می کند. محققان دانشگاه هاروارد نیز اثبات کرده اند مردانی که روزانه 50 میلی گرم مکمل بتاکاروتن را هر روز مصرف کرده اند، دیرتر از سایرین در معرض زوال شناختی قرار داشتند.

جلوگیری از دیابت: آنتی اکسیدان موجود در هویج با کاهش خطر ابتلا به دیابت در ارتباط است. در یک مطالعه مشخص شد کسانی که بیشترین میزان بتاکاروتن موجود در هویج را به عنوان یک آنتی اکسیدان در خون خود داشتند، سطوح قند خونشان 32 درصد پایین تر از سایر افراد بود.

تقویت سلامت استخوان: هویج همچنین حاوی مقادیر کمی از سایر مواد مغذی مانند ویتامین ث (5 میلی گرم به ازای هر فنجان) و کلسیم (96 میلی گرم در هر فنجان)، است. مصرف منظم این سبزی به ویژه در زنان یائسه منجر به تقویت استخوان ها و به تاخیر انداختن فرایند پوکی استخوان می شود.
منبع: www.rd.com

ارسال شده در 9 خرداد 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع خواص میوه و سبزیجات

پیشنهاد سردبیر

  • شرایط مهم استفاده از دندان مصنوعی
  • علل مختلف خونریزی بینی را بشناسید
  • رژیم غذایی و کبد
  • روشهای متوقف کردن خونریزی از بینی را باهم مرور میکنیم
  • انتخاب رنگ اتاق متناسب با روحیه خردسالان
  • چگونگی رهایی برخی افراد از اعتیاد به سیگار
  • مواد غذایی غنی از فیبر
  • در رابطه با عطر و ادکلن
  • چگونه صدای خشن را درمان کنیم
  • بهترین شیوه ها برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان
  • آسیب های عصبی و عفونت در ابتلا به دیابت نوع 2
  • آخرین آمار از شادی مردم ایران
  • کوفته دالیان را با آموزش تصویری یاد بگیرید
  • چگونه در نخستین دیدار دل کسی را بدست بیاوریم
  • معرفی مواد خوراکی مقوی برای تقویت مغز
  • محبوبترین ها

  • با این رژیم غذایی در 14 روز وزن کم کنید
  • درباره نان تست
  • احتیاج شما به آب چه اندازه است؟
  • خوراکی های جالب با خاصیت های جالب
  • معرفی 5 قانون ساده و مؤثر برای کاهش وزن
  • آیا می دانید بجای کره چه بخورید؟
  • ویتامین D را در فصل پاییز فراموش نکنید
  • اتفاقات مثبت در بدن پس از ترک شیرینی جات!
  • عصبی شدن به واسطه گرسنگی
  • چرا گریپ فروت مانع افزایش وزن می شود؟
  • با میوه های استوایی آشنا شوید
  • شوک رژیمی روز سوم
  • 7 خوراکی برای بلند شدن مو,
  • این خوراکی ها شما را سیر میکنند
  • بهترین فواید این چربی
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است