condition-sunburn
آفتاب سوختگی با چه عواملی پدید می آید این عارضه چه نوع تاثیراتی روی پوست میگذارد و با چه توصیه هایی قادر خواهیم بود از این عارضه پیشگیری کنیم

آفتاب‌سوختگی می‌تواند با قرار گرفتن غیرایمن در معرض هر گونه منبع طبیعی یا مصنوعی از اشعه‌های ماوراء بنفش (UV) از جمله خورشید یا تخت‌های برنزه اتفاق بیافتد.

آفتاب‌سوختگی می‌تواند با قرار گرفتن غیرایمن در معرض هر گونه منبع طبیعی یا مصنوعی از اشعه‌های ماوراء بنفش (UV) از جمله خورشید یا تخت‌های برنزه اتفاق بیافتد. اصلی‌ترین مشکلی که در آفتاب‌سوختگی به وجود می‌آید، آسیب رسیدن مستقیم به DNA از طریق اشعه‌های UV است که درنهایت به مرگ سلول‌های پوستی منجر می‌شود. علائم ناشی از آفتاب‌سوختگی در بیرونی‌ترین لایه پوست خودش را نشان می‌دهد که اپیدرم نام دارد.

التهابی که به‌واسطه صدمات ناشی از اشعه‌های UV به DNA وارد می‌شود و سلول‌های پوست را از بین می‌برد، باعث انبساط رگ‌های خونی در پوست می‌گردد و آن نوع قرمزی خاص را روی پوست به وجود می‌آورد که همه بعد از آفتاب‌سوختگی با آن مواجه شده‌ایم.

افزایش جریان خون در ناحیه آسیب‌دیده می‌تواند خارش پوست ایجاد کند یا دمای قسمت آسیب‌دیده را تا حدی بالا ببرد که موقع لمس کردن آن با حرارت بالا روبه‌رو شویم. این اتفاق می‌تواند بعد از چند دقیقه قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودش را نشان بدهد یا چندین ساعت بعد یا در روزهای آتی اتفاق بیافتد. معمولا قرمزی ناشی از آفتاب‌سوختگی، سه ساعت بعد از قرار گرفتن در معرض نور خورشید بروز پیدا می‌کند و بعد از ۲۴ ساعت به اوج خودش می‌رسد.برای این‌که شدت آسیب را تشخیص دهیم، باید به تاول‌های احتمالی ناشی از آفتاب‌سوختگی دقت کنیم.

بدن ما انسان‌ها وقتی که در معرض بیماری یا آسیب‌دیدگی قرار می‌گیرد، نوعی واکنش از خودش نشان می‌دهد که به آن واکنش التهابی می‌گویند. از آن‌جایی که آفتاب‌سوختگی نوعی مسمومیت برای پوست به حساب می‌آید، واکنش التهابی بدن نیز به درجات مختلفی بروز پیدا می‌کند. معنایش این است که وقتی اشعه‌های UV به سلول‌ها آسیب می‌رسانند، عروق خونی در بافت‌های اطراف آن‌ها انبساط می‌یابند و مواد شیمیایی خاصی مثل هیستامین، برادی‌کینین و… می‌تواند به علائم مختلفی منجر شود، از جمله تورم پوست، سردرد، تب، لرز یا ضعف.
سایت سلامتیسم،