zangebil

زنجبیل در چه زمینه هایی مفید و تاثیرگذار است این گیاه خاصیت های زیادی برای سلامتی بدن ما به همراه دارد روش های مختلف استفاده از آن را در ادامه مطلب برایتان آورده ایم

زنجبیل به دلیل طعم تند و توانایی هایی که در کمک به مشکلات گوارشی دارد بسیار معروف است. همچنین خاصیت ضدالتهابی نیز دارد. اگر تصمیم دارید برای سلامتی بیشتر زنجبیل را به برنامه و رژیم غذایی تان اضافه کنید این توصیه ها را انجام دهید.

روش اول: افزودن زنجبیل به برنامه های غذایی

چای زنجبیل بنوشید: چای زنجبیل آسان ترین راه برای اضافه کردن آن به برنامه غذایی است. یا می توانید چای آماده زنجبیل بخرید و یا زنجبیل تازه را دم کنید.

برای تهیه چای زنجبیل یک قاشق چای خوری زنجبیل خرد شده را در یک قوری بریزید و روی آن آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه کنار بگذارید سپس زنجبیل را با صافی از آب جدا کنید. هر روز می توانید ۳ الی ۴ فنجان چای زنجبیل بخورید.

از زنجبیل به عنوان چاشنی استفاده کنید: ساده ترین روش ها برای اضافه کردن زنجبیل به غذا به این صورت است:

در وعده شام می توانید ۲ الی ۳ قاشق چای خوری زنجبیل خرد شده به سوپ یا غذاهای سرخ کردنی اضافه کنید.

در غذاهایی مثل کلوچه یا مافین ½ قاشق چای خوری پودر زنجبیل اضافه کنید.

اگر طعم خام زنجبیل را دوست داشته باشید می توانید به عنوان چاشنی به سالاد اضافه کنید.

شکلات زنجبیل درست کنید: اگر طعم تند زنجبیل را دوست دارید اما بیشتر دلتان می خواهد که شیرین باشد خودتان می توانید زنجبیل شیرین درست کنید. تهیه آن زیاد سخت نیست اما کمی وقت گیر است.

یک پیمانه زنجبیل تازه را پوست گرفته و خرد کنید. اندازه های آن بستگی به خودتان دارد. فقط باید بدانید که هر چقدر بزرگتر باشند دیرتر خشک می شوند.

نصف پیمانه آب و نصف پیمانه شکر را با هم مخلوط کنید و روی گاز بگذارید تا بجوشد.

سپس زنجبیل را به آن اضافه کنید. شعله را کم کنید و بگذارید ۲۰ دقیقه بجوشد.

پس از ۲۰ دقیقه با یک کف گیر مشبک زنجبیل ها را روی یک ظرف توری قرار دهید تا بعد از یک شبانه روز خشک شوند.

سپس زنجبیل های خشک شده را در یک ظرف در دار بدون هوا به مدت ۳ ماه نگه دارید.

مکمل زنجبیل مصرف کنید: می توان از قرص های کپسول زنجبیل برای درمان برخی مشکلات استفاده کرد.

مشکلات شکمی: اگر مشکل تهوع یا انواع سوء هاضمه دارید مصرف روزانه یک گرم زنجبیل شما را بهتر می کند. می توانید مقدار آن کمتر کنید اما در وعده های بیشتری در روز بخورید. به عنوان مثال در ۲ دوز ۵۰۰ میلی گرم یا ۴ دوز ۲۵۰ میلی گرم مصرف کنید.

آرتروز: برای درمان آرتروز مصرف ۴ قرص ۲۵۰ میلی گرم می تواند موثر باشد.


روش دوم: در مصرف زنجبیل احتیاط کنید

ابتدا با پزشک مشورت کنید: در استفاده از زنجبیل هم مانند دیگر مکمل های گیاهی باید ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. به دکتر در مورد موارد مصرفی که می خواهید داشته باشید بگوئید. او به شما می گوید که آیا زنجبیل برای این موارد مصرف خوب است یا این که داروی دیگری باید مصرف کنید. در صورتی که این مشکلات را داشته باشید نباید بدون اجازه پزشک خود آن را مصرف کنید:

  •     دوران بارداری یا شیردهی
  •     سنگ صفرا
  •     اختلالات خونریزی
  •     مشکل قلب
  •     دیابت

مصرف زنجبیل را محدود کنید: روزانه نباید بیشتر از ۴ گرم زنجبیل استفاده کنید. این مقدار هم شامل قرص ها می شود و هم شامل چای زنجبیل و غذاها.

حواستان به مقدار زنجبیلی که مصرف می کنید باشد تا بدانید که آیا بیشتر از ۴ گرم مصرف می کنید یا نه.

اگر زنجبیل در داروهای دیگر تداخل ایجاد می کند آن را مصرف نکنید: برخی داروها هستند که نباید با زنجبیل مصرف شوند چون زنجبیل روی تاثیر آن داروها تداخل ایجاد می کند. از جمله این داروها:

  •     رقیق کننده های خون مثل وارفارین و آسپرین.
  •     داروهای دیابت. زیرا زنجبیل قند خون را کاهش می دهد.
  •     داروهای فشار خون بالا. زیرا احتمال این خطر وجود دارد که زنجبیل فشار خون را پایین بیاورد و ضربان قلب را نامنظم کند.

اگر هر گونه عوارض جانبی مشاهده کردید دیگر زنجبیل مصرف نکنید: به ندرت پیش می آید که زنجبیل عوارض ایجاد کند. حتی می توانید با مصرف زنجبیل به همراه غذا این عوارض را کمتر کنید. از جمله عوارضی که زنجبیل ممکن است ایجاد کند شامل:

  •     سوزش معده
  •     اسهال
  •     التهاب دهان
  •     آروغ زدن

روش سوم: انتخاب زنجبیل

برای چای و غذا زنجبیل تازه بخرید: زنجبیل تازه قوی تر است و به راحتی در فروشگاه ها یافت می شود. زنجبیل باید تازه و نرم باشد و پوست آن چروک و پلاسیده نباشد.

زنجبیل تازه را می توان با پوست به مدت ۴ هفته داخل پاکت های کاغذی یا دستمال کاغذی در یخچال نگهداری کرد.

زنجبیل پوست کنده را داخل کیسه فریزر در یخچال نگهداری کنید. زنجبیل بدون پوست فقط چند روز می ماند.

زنجبیل خشک دم دست داشته باشید: از پودر زنجبل هم در غذاهایی مثل کیک، کلوچه و غذاهای دیگر می توان استفاده کرد. فقط باید دقت کنید که حتما طبیعی باشد.

وب سایت بدونیم

ارسال شده در 10 خرداد 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع طب سنتی و گیاهان دارویی

پیشنهاد سردبیر

  • جای بالش روی صورتتان را به سرعت محو کنید
  • واكسن زيرزباني ، نياز به تزريق دردناك واكسن آنفلوانزا را برطرف مي‌كند
  • راه حل های آسان برای چشم های پف کرده
  • طبخ تخم مرغ به روشی دیگر
  • بیماریهای قلب و عروق از چه علائمی برخوردار هستند؟
  • برنامه های مخصوص در جشنواره حوزه سلامت
  • مواد خوراکی موثر بر میل جنسی
  • نوشیدنی برای قبل از ورزش
  • تاثیرات مختلف پیاده روی بر استخوانها
  • گلیسیرین بهترین تمیزکننده گوش
  • مقابله با کسل بودن در محل اشتغال
  • چگونه در منزل برای ابروهایمان مواد تقویتی و آرایشی بسازیم
  • عاشق شدن و آسیب به روحیات افراد
  • افزایش شیر مادر با این روش ها
  • بزرگ کردن فرزندانی با مسئولیت
  • محبوبترین ها

  • خواب خوب با این عوامل
  • به روحیه تان برسید
  • آیا واقعا گرسنه اید یا تنها و عصبانی
  • اندیشیدن در روانشناسی
  • احساس غم و غصه عوارض منفی آن روی بدن
  • شناخت واقعیت افسردگی
  • از حرکات چشم افکار دیگران را بخوانید
  • معیارهای تشخیص افسردگی ماژور
  • کنترل استرس برای پیشگیری از سرفه
  • اختلال روحی به نام حسادت
  • نحوه رفتار پس از نزاع زناشویی
  • ارتباط فقدان با افسردگی
  • عوامل ایجاد کننده عادت های وسواسی و غیر ارادی
  • نحوه ارتباط برقرار کردن با خویشاوندانی که از آنها خوشمان نمی آید
  • 13 روش معجزه آسا برای از بین بردن ناراحتی
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است