images
کنترل وزن:
ترکیبی از یک رژیم غذایی مناسب و فعالیت های ورزشی منظم رمز حفظ وزن در حد طبیعی و کنترل شده است. کنترل وزن و حفظ آن در محدوده طبیعی احتمال ابتلا به بیماری هایی نظیر دیابت نوع 2، بیماری های قلبی، سکته مغزی و سرطان را کاهش می دهد.
کنترل فشار خون:
انجام فعالیت های ورزشی باعث تقویت قلب شده و در نتیجه قلب می توند خون بیشتری را با فشار کمتر پمپاژ کند.
کاهش احتمال حملات قلبی:
بر اساس مطالعه ای که روی 72 هزار زن انجام گرفت مشخص شد که فعالیت های بدنی مانند پیاده روی تند به مدت 3 ساعت در هفته یا فقط روزی 30 دقیقه خطر بروز بیماری های قلبی در خانم ها را به میزان 30 تا 40 درصد کاهش می دهد.
کاهش میزان کلسترول مضر خون (LDL):
انجام فعالیت های فیزکی منظم و روزانه میزان کلسترول مضر خون را کاهش می دهد، LDL یکی از عوامل اصلی ایجاد بیماری ها و حملات قلبی است.
کاهش احتمال بروز سکته مغزی:
طبق مطالعه ای که در هاروارد روی 11 هزار مرد انجام شد مشخص گردید که فعالیت و تمرینات بدنی منظم و متعادل مانند پیاده روی سریع به مدت روزی یک ساعت و 5 روز در هفته می تواند احتمال بروز سکته مغزی را کاهش دهد.
کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه و دیابت نوع 2:
در مطالعه سلامت پرستاران، محققان دریافند که فعالیت های بدنی منظم احتمال ابتلا به این دو بیماری را نیز کاهش می دهد. در مطالعه ای دیگر افرادی که دارای خطر بالای ابتلا به دیابت نوع 2 بودند با انجام ورزش های منظم و مستمر نظیر پیاده روی و کاهش میزان چربی مصرفی و 5 تا 7 درصد کاهش وزن، این احتمال ابتلا را به حدود نصف کاهش دادند.
پیشگیری از جراحی سنگ کیسه صفرا:
در مطالعه انجام گرفته در هاروارد روی 60 هزار زن در سنین بین 40 تا 65 سال، مشخص شد که پیاده روی منظم یا انجام سایر فعالیت های فیزکی احتمال نیاز به جراحی سنگ صفرا را 20 تا 31 درصد کاهش می دهد.
این فواید تنها نمونه ای از بی شمار سود و فایده پیاده روی است و در کنار همه این موارد جلوگیری از افسردگی، سرطان روده بزرگ، یبوست و پوکی استخوان و همچنین کمک به افزایش طول عمر، کاهش میزان استرس، تقویت عضلات، استخوان ها و مفاصل و کمک در بهبود خواب نیز وجود دارند. اما دقت شود که استمرار و ثبات در برنامه ورزشی بسیار مهم است.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد