نمک پفک و شوری آن عوارض چیپس و پفک عدم تمرکز در کودکان حالات عصبی و پرخاشگری چیپس و پفک بیماری های اختلالی روانی

پفک تاثیرات منفی زیادی روی بدن میگذارد و موجب بیماری های زیادی در بدن افراد مصرف کننده می شود توصیه می کنیم از مصرف آن خودداری کنید

مدیر کل نظارت بر فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، از پفک به عنوان یک محصول آسیب رسان به سلامت نام برد.

، دکتر بهروز جنت اظهار کرد: فرآورده پف کرده بلغور ذرت، نوعی اسنک است که در واحدهای صنعتی به وسیله دستگاهی بنام اکسترودر بر پایه بلغور ذرت تهیه می شود، همچنین این محصولات که در کشور ما با نام عمومی پفک شناخته می شود؛ عمدتاً حاوی بلغور ذرت، روغن، پودر پنیر یا آب پنیر، نمک، رنگ های طبیعی یا رنگ های مصنوعی است.

وی افزود: البته با توجه به درخواست تولید کنندگان با مجوز از وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) سایر مواد اولیه ای که در ضوابط و مقررات مربوطه مجاز باشد، امکان استفاده دارد.

جنت در ادامه گفت: این فرآورده ها با دارا بودن ۱۵ الی ۲۰ درصد چربی، ۵-۶ درصد پروتئین، نمک و مقدار قابل توجهی کربوهیدرات و نشاسته جزء کالاهای آسیب رسان به سلامت به حساب می آید.

وی تصریح کرد: تعریف ما هم از کالاهای آسیب رسان تعریفی مشخص و تغذیه ای بوده و مربوط به سلامت و ایمنی خود محصول یا فرآورده غذایی نیست، یعنی اگر پفک و اسنک ها را جز فراورده های آسیب رسان بحساب می آوریم به این معنا نیست که فرد با مصرف یک یا چند باره آنها، حتما دچار آسیب خواهد شد بلکه مقصود از مطرح کردن آنها تحت این نام به منظور کاهش مصرف آنها در کشور صورت می گیرد.

مدیر کل نظارت بر فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: اگر چه جامعه ما نیازمند حرکت به سوی مصرف هرچه کمتر این فرآورده هاست اما آنطور هم که در برخی آمار به اشتباه و اغراق گونه بیان می شود ۲۵ برابر کشورهای اروپایی نیست.

وی عنوان کرد: مصرف تنقلات همانند پفک دارای اثرات جبران‌ناپذیری است که بسیاری از کارشناسان علوم غذایی در این مورد اتفاق نظر دارند.

جنت خاطرنشان کرد: استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه پفک باعث افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماری های قلبی عروقی می شود.

وی افزود: همچنین نمک زیاد موجود در پفک که به منظور خوش طعمی پفک به مقادیر زیاد به آن افزوده می شود، علاوه بر تغییر ذائقه افراد به شور‌خواری، باعث آسیب دیدن کلیه‌ ها، تجمع آب در بدن، درنتیجه تورم بافت‌ها، افزایش فشار خون، سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود.

جنت در پایان تاکید کرد: توصیه جدی ما این است که از مصرف زیاد این فرآورده آسیب رسان به سلامت در یک زمان و یا به صورت مداوم و طولانی ‌مدت جدا خودداری شود، در ضمن این محصول برای کودکان زیر ۲ سال اصلا توصیه نمی شود و نمی تواند جایگزین وعده غذایی اصلی آنان شود.

مهر

5 1000
ارسال شده در 11 خرداد 1395 توسط با موضوع تغذیه | 530 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • تصاویر برنیشر یا براق کننده خربزه ای
  • با این صبحانه استارت فعالیت مغز خود را بزنید
  • بهترین نوع واکنش والدین در مقابل پرخاشگری
  • گل کلم لقمه ای و بسیار لذیذ
  • پیشنهادات مختلف برای تهیه میان وعده مخصوص خردسالان
  • 5 توصیه برای افزایش تاثیرگذاری ورزش بر کاهش وزن
  • طرز تهیه خوراکی های پاستا
  • روشهای موثر رهایی از سرگیجه
  • محبوبترین ها

  • بررسی و یافته های تشخیصی بیماری کاتاراکت
  • افرادی که باید واکسن آنفولانزا را دریافت کنند
  • بررسی حقوق بیماران و وظایف پزشکان در قبال آنها
  • همه چیز درباره انعکاس‌ درمانی
  • دلایلی که باعث میشود شبها خوب نخوابید
  • مزه دارکردن برنج قهوه ای
  • درباره بیماری های قلبی بیشتر بدانیم
  • کفش های پاشنه بلند زنان را زمین گیر می کند
  • رپورتاژ

  • لیزر بهترین روش در مشکلات دندان های مصنوعی و خانم‌های باردار
  • سالن زیبایی و عروس مریم رئوف
  • دکتر دندانپزشک امینی عضو انجمن ایمپلنتولوژی آمریکا
  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • لثه ای روشن به رنگ سلامتی
  • الو دکتر

    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما