874851_716

وقتی شب ها بیدار میمانید بهتر است بدانید آسیب ها و عوارض جانبی زیادی را به جان می خریدو باعث بروز مشکلات زیادی در سلامتی تان خواهید شد

 بدن شما به طور طبیعی طوری تنظیم شده که این گونه زندگی کنید؛ در 24 ساعت شبانه روز حداکثر هشت ساعت خواب به جز اینکه خود را برای فعالیت روزانه آماده می کند، پاک سازی مواد سمی دستگاه های بدن مثل کیسه صفرا، روده ها و معده را انجام می دهد. مسلم است که برهم زدن این نظم می تواند عواقب و خطرات جدی برایتان داشته باشد.

بداخلاقی: اولین اتفاقی که ممکن است برایتان بیفتد، کج خلقی است. شما بعد از یک شب بیدار ماندن، حتما به تمامی مسائل واکنش تند نشان خواهیدداد.

سردرد: اگر سردردهای مزمن یا میگرن دارید، دور شب زنده داری را خط بکشید، بی خوابی شبانه باعث زیاد شدن سردردهای شما خواهدشد.

ناتوانی در یادگیری: بی خوابی در حافظه کوتاه مدت هم اثر می گذارد. از آنجا که حافظه کوتاه مدت بخش مهمی از چرخه یادگیری است، با کم خوابیدن ممکن است برای به یادآوردن کلماتی که روز پیش آنها را به خاطر سپرده اید دچار مشکل شوید.

چاقی: اگر شما در طول هفته چندین شب را بیدار بمانید، دچار اختلالات هورمونی می شوید و در نتیجه اشتهای بیشتری برای خوردن غذاهایی با کالری بالا پیدا می کنید.

مشکلات بینایی: کم خوابی می تواند مشکلات دید مانند دید تونلی، دوبینی و تار شدن بینایی برایتان ایجاد کند. میزان بی خوابی رابطه مستقیمی با اختلالات بینایی دارد، هرچه میزان بی خوابی بیشتر باشد، احتمال ایجاد اختلالات بیشتر می شود. با بی خوابی های شبانه ممکن است دچار توهم آشکار شوید.

افزایش بیماری قلبی: اگر 88 ساعت بیدار بمانید، فشار خون شما افزایش پیدا می کند. اگر در طول شبانه روز چهار ساعت می خوابید ضربان قلب بالاتری پیدا می کنید. غلظت پروتئین واکنشی نوع C که یکی از علامت های ابتلا به بیماری های قلبی است در افرادی که کم خواب هستند، بیش از دیگران به چشم می خورد.

آسیب پذیری در مقابل بیماری ها: سازمان دفاعی بدن، وظیفه مبارزه با انواع باکتری ها و به بیان بهتر، میکروارگانیسم ها را دارد؛ به طوری که حتی در صورت زخمی شدن نقطه ای از بدن و ایجاد زخم، سیستم دفاعی از نفوذ میکروب ها به بدن از ناحیه آسیب دیده و ایجاد عفونت جلوگیری کند. بی خوابی حتی برای یک شب، سیستم دفاعی بدن شما را به اندازه ای ضعیف می کند که تا حدودی قدرت مبارزه با میکروارگانیسم ها از بین می رود.

زیاد شدن غیرعادی ادرار: زمانی که می خوابید، سیستم تولید ادرار در بدنتان فرآیند آرام تری را در پیش می گیرد. به خاطر همین است که شما در طول شب نیازی به استفاده از سرویس بهداشتی ندارید اما زمانی که شما در طول شب بیدار می مانید، خبری از فرآیند آرام تولید ادرار نیست.

تمرکز نداشتن و حواس پرتی: مطالعه یا گوش دادن به توضیحات استاد در کلاس درس که نیازمند تمرکز است، به خواب شما بستگی مستقیمی دارد. با شب بیداری، شما باید در انتظار مشکلاتی نظیر نداشتن تمرکز و حواس پرتی باشید. در صورت بی خوابی، شما در کسری از ثانیه به حالتی وارد می شوید که نمی توان آن را خواب یا بیداری نامید.

اختلال در تکلم: بی خوابی روی نحوه حرف زدن شما تاثیر می گذارد. در صورتی که یک شب بیدار بمانید، متوجه خواهیدشد که در روز بعد شما مدام از کلمه های تکراری و جملات کلیشه ای استفاده می کنید. اتفاق دیگری که ممکن است برایتان به وجود بیاید، این است که با تن صدای ثابت و به صورت بسیار آرام و نامفهوم کلمات را ادا کنید.

هفته نامه همشهری جوان