826938_296

وزن گیری و رشد طبیعی و نرمال نوزاد از ماه اول تا یک سالگی را در این مطلب مورد بررسی قرار داده ایم تازه مادران بهتر است نگاهی به این مطلب بیندازند

 کمک به نوزاد برای وزن گیری در سال اول زندگی اش دشوار به نظر می رسد. در این مقاله می توانید همه اطلاعات لازم درباره وزن گیری نوزاد را به دست بیاورید و مطمئن شوید که فرزندتان هر ماه به اندازه کافی غذا می خورد و وزنش افزایش می یابد.

یک تا چهار هفتگی

فرزندتان کوچک و آسیب پذیر است. دکتر مایل لارو، مدیر بیمارستان کودکان دانشگاه منچستر می گوید: خیلی نباید نگران لاغر شدن فرزندتان در روزهای نخست عمرش باشید. نوزاد سالم، 12 روز پس از به دنیا آمدن وزنش افزایش می یابد.

غذای مناسب: شیر مادر یا شیر خشک. اگر فرزندتان به شیر مادر واکنش حساسیت زا نشان می دهد با پزشک مشورت کنید.

یک ماهگی

نوزاد از حالا تا شش ماهگی، هفته ای 29 گرم به وزنش و ماهی 2.54 سانتی متر به قدش افزوده می شود. اگر فرزندتان به خوبی تغذیه شود، وزن اش بیشتر خواهدشد.

غذای مناسب: زمان و میزان مصرف شیر مادر یا شیر خشک توسط نوزاد مشخص نیست. نوزادان یک ماهه معمولا هر دو ساعت یک بار هشت تا 12 بار شیر می خورند.

دو ماهگی

وزن کودک در حالت عادی باید هرهفته افزایش یابد. دکتر مایکل لارو، مدیر بیمارستان کودکان دانشگاه منچستر می گوید: در برخی از موارد، ممکن است شیر مادر کافی نباشد یا نوزاد به درستی نتواند مک بزند و در نتیجه وزن کودک افزایش نیابد. در این موارد باید از پزشک کمک گرفت.

غذای مناسب: دکتر جوآنا دولگوف، متخصص تغذیه کودکان در مایو کلینیک می گوید: نوزادان دوماهه تنها می توانند شیر مادر یا شیر خشک مصرف کنند. خوراندن هرگونه ماده غذایی پوره شده خطر بروز بیماری های گوارشی را در آنها افزایش می دهد.

سه ماهگی

در این مرحله، افزایش وزن کودک کمتر می شود. یعنی افزایش وزن از هفته ای 170 گرم به کمتر از 113 گرم کاهش می یابد. به معنای دیگر، وزن نوزاد ماهانه 900 گرم افزایش می یابد.

غذای مناسب: آکادمی اطفال آمریکا، بهترین ماده غذایی برای نوزادان سه ماهه را شیر مادر یا شیر خشک می داند. متخصصان، معتقدند، مصرف سرلاک و… را باید از چهار تا شش ماهگی شروع کرد.

چهار ماهگی

کودک چهار ماهه نشانه هایی از آمادگی برای مصرف مواد غذایی جامد را بروز می دهد. تف کردن مواد غذایی جامد مانند غلات از چهار ماهگی آغاز و در هفت ماهگی به اوج می رسد.

غذای مناسب: کودک علاوه بر شیر مادر یا شیرخشک باید میوه و سبزیجات پوره شده نیز بخورد.

پنج ماهگی

وزن نوزاد باید در پنج تا شش ماهگی دو برابر شود. اگر چنین نیست به پزشک مراجعه کنید تا علت کاهش وزنش مشخص شود.

غذای مناسب: فرزندتان علاوه بر شیر مادر یا شیر خشک باید سرلاک و تکه های پوره شده میوه (موز، سیب و…) بخورد.

شش ماهگی

از شش ماهگی، قد و وزن کودک یک و نیم سانتی متر و یک کیلوگرم افزایش می یابد.

غذای مناسب: کودک باید سبزیجات، میوه ها و گوشت پوره شده را مصرف کند. اگر فرزندتان به اسهال و حساسیت غذایی مبتلا شد، تغذیه با شیر مادر یا شیر خشک را از سر بگیرید.

هفت ماهگی

وزن کودک باید ماهانه به طور متوسط 900 گرم افزایش یابد. برای افزایش بیشتر وزن فرزندتان با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. اگر وزن کودک تان در یک ماه بیش از دو کیلوگرم افزایش وزن یافت به پزشک اطلاع دهید.

غذای مناسب: بهتر است همراه شیر مادر یا شیر خشکی که کودک مصرف می کند، ترکیبی از گوشت، سبزیجات و میوه را به فرزندتان بخورانید. او به راحتی می تواند مواد غذایی له شده را ببلعد.

هشت ماهگی

کودک باید در فاصله سه ماه مانده تا یک سالگی وزنش سه برابر شود.

غذای مناسب: کودک باید علاوه بر شیر مادر یا شیر خشک تکه های بسیار کوچک مواد غذایی را بخورد.

نه ماهگی

برای حفظ روند افزایش وزن، غذایی سبک که از تخم مرغ آب پز، برش های کوچک سبزیجات بخارپز شده و نان است را هر دو تا چهار ساعت یک بار به فرزندتان بدهید. نوزادانی که میان وعده های سالم را با اشتها می خورند وزن شان کم نمی شود.

غذای مناسب: او باید سرلاک، میوه ها (کیوی و موز)، سبزیجات و گوشت تکه تکه و نرم شده را بخورد.

کودک ده ماهه

دکتر رزالین پترسون، رییس بخش اطفال مرکز درمانی رونالد ریگان در کالیفرنیا می گوید: فرزندتان سینه خیز و چهار دست و پا رفتن در کف اتاق ها و آشپزخانه را شروع کرده و با کمک گرفتن از اشیاء مختلف تلاش می کند بایستد که نتیجه اش سوزاندن کالری بیشتر است. در این شرایط انتظار افزایش وزن ماهانه بیش از 900 گرم غیرمنطقی است.

غذای مناسب: علاوه بر غذاهای انگشتی به او سبزیجات برگ سبز میوه های سفت تر مانند سیب و… را بدهید. تغذیه با شیر مادر یا شیر خشک فراموش نشود.

کودک 11- 12 ماه

فرزندتان به زودی روی پاهایش می ایستد و چند قدم بر می دارد. رسیدن کودک به این مرحله بزرگ ترین هدیه به والدین است. تغذیه شبانه کودک در این مرحله متوقف نشده اما کمتر خواهدشد. وزن او نیز با رسیدن به یک سالگی سه برابر خواهدشد.

در اکثر قریب به اتفاق موارد، وزن نوزادان پسر در هنگام تولد بیشتر از نوزادان دختر است. نوزادان نورس به طور طبیعی 5 تا 8 درصد از وزن هنگام تولدشان را در روزهای اول تولد از دست می دهند. آنها در پایان دو هفتگی وزن از دست رفته را دوباره به دست می آورند. بعد از این مدت نوزادان دوماهه اول تولد روزی 28 گرم به وزن شان اضافه می شود. بعد از این دو ماه هم به طور طبیعی باید نیم کیلوگرم در هر ماه به وزن نوزاد اضافه شود.

این میزان افزایش وزن به طور معمول می تواند باعث دو برابر شدن وزن نوزاد تا 5 ماهگی شده و تا یک سالگی نیز وزنش سه برابر وزن هنگام تولدش خواهدبود. البته نکته مهم اینجاست که در سال های اخیر چاقی در میان کودکان زیاد شده و این چاقی اغلب از همان ماه های اول بروز می کند. این جدول روند وزن گیری نوزادان دختر و پسر را نشان می دهد.

ماهنامه سلامانه: