image_13950317270058
این آش می تواند اشتهای هر فرد کم خوراکی را باز کند و باعث رفع سردرد آن ها نیز شوداین آش به دلیل وجود برگ مو این خاصیت را داراست

برگ مو اشتهاآور مقوی بهاری است و در طب سنتی برای سردردهای میگرنی مسکن بسیار متداولی به شمار می‌رود.

همچنین جوشانده برگ مو، حافظ جنین است و از سقط آن جلوگیری می‌کند. اگر تا امروز از برگ درخت انگور فقط برای درست کردن دلمه برگ مو استفاده کرده‌اید و استفاده دیگری برای آن نمی‌شناسید، خواندن این مطلب شما را با روش تهیه یکی از سنتی‌ترین آش‌های شمال غربی ایرانمان آشنا می‌کند که برای تهیه آن به این مواد نیاز دارید:

برگ مو تازه: نیم کیلو، پیاز: یک عدد، لپه: یک‌سوم پیمانه، مرزه: 2 قاشق غذاخوری، شوید: یک دوم پیمانه، آبغوره تازه: به مقدار لازم، روغن، نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم و گوشت چرخ کرده‌ برای کوفته ریزه:250 گرم

پیاز را خرد کنید و با روغن تفت دهید و نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. کمی که طلایی شد، بعد از تفت دادن، آب گوشت را اضافه کنید. برگ مو‌های شسته شده را به خرد کرده و به مواد اضافه کنید. بعد از یک‌ربع ساعت که برگ موها کمی پختند لپه و برنج شسته شده را به مواد اضافه می‌کنیم. برنج باید کاملا در آش بپزد و لعاب بیندازد، حتی می‌توانید از برنج پخته شده شب قبل که اضافه مانده استفاده کنید. شوید و مرزه را هم در آخر به مواد اضافه می‌کنیم؛ حرارت را کم می‌کنیم و می‌گذاریم آش بپزد. گوشت چرخ کرده را با نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط می‌کنیم و به صورت کوفته‌های ریزی در می‌آوریم و در روغن سرخ می‌کنیم و آن را به آش اضافه می‌کنیم. اگر برگ موهاتون بی‌مزه بودن (ترش نبودن) می‌توانید همراه با لپه و برنج مقداری غوره هم بیفزایید. برای ترشی بیشتر آش از آبغوره استفاده می‌کنیم و قبل از سرو، آش را با نعناع و پیازداغ و کوفته ریزه تزئین کنید.

چاردیواری ضمیمه روزنامه جام جم