مرگ زودرس و زندگی بی کیفیت کاهش وزن شاخص توده بدنی چاقی و اضافه وزن پیشگیری از چاقی و اضافه وزن اضافه وزن و چاقی آگاهی از شاخص توده بدنی
چاقی و اضافه وزن مهمترین عوامل بروز دیابت در افراد مختلف هستند این دو عامل می توانند موجب بالارفتن قند خون و شروع امراض قندی  و عوارض خطرناک آن ها شوند

کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: اضافه وزن و چاقی از مهم‌ترین عوامل ابتلا به دیابت نوع دو است.

منیره امینیان با بیان اینکه اضافه وزن و چاقی از مهم‌ترین عوامل ابتلا به دیابت نوع دو است، اظهار کرد: حدود 90 درصد مبتلایان به این نوع دیابت چاق هستند، لذا رژیم غذایی مناسب در کنار تحرک بدنی مداوم، موثرترین شیوه کنترل آن است.

وی با اشاره به اینکه تحقیقات نشان داده است کاهش پنج درصدی وزن هم می‌تواند در کنترل دیابت بسیار موثر باشد، گفت: تنظیم غذاهای روزانه در شش وعده منظم، به تنظیم قند خون کمک شایانی می‌کند.

کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر اینکه در یک رژیم غدایی صحیح باید بین مصرف غذا و نیاز هر فرد تناسب وجود داشته باشد، افزود: میزان مصرف موادغذایی هر فرد با توجه به سن، جنس، فعالیت بدنی و وضعیت سلامت و بیماری تعیین می‌شود تا از لحاظ وضعیت توده بدنی در وضعیت طبیعی قرار گیرد.

امینیان با بیان اینکه در انتخاب مواد غذایی نیز باید تعادل و تنوع در نظر گرفته شود، ادامه داد: مصرف بیش از نیاز موادغذایی که کالری بالا و ارزش غذایی ویتامین، املاح، پروتئین و فیبر بسیار کمی دارند، باعث افزایش وزن شده و زمینه را برای بروز دیابت مهیا می‌کنند.

وی یادآور شد: به طور کلی قندها و چربی‌ها که موادی انرژی‌زا هستند، در صورتی که بیش از میزان مورد نیاز مصرف شوند، باعث اضافه وزن و چاقی می‌شوند. از طرفی مصرف زیاد قندهای ساده با تحریک ترشح انسولین موجب افت قند خون می‌شود، لذا تمایل به مصرف قندهای ساده و دریافت بیش از نیاز انرژی، بیشتر می‌شود و این در بروز دیابت و سایر بیماری‌های متابولیک موثر است.

کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه متاسفانه امروزه شاهد افزایش روز افزون مصرف قند و محصولات شیرین هستیم، خاطرنشان کرد: بتدریج که ذائقه مردم به غذاهای شیرین عادت می‌کند، صنایع غذایی نیز به سمت تولید محصولات شیرین‌تری روی می‌آورند و این سیکل معیوب پیوسته در حال چرخش است.

امینیان گفت: براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت کمتر از 10درصد انرژی روزانه باید از قندهای ساده تامین شود، ولی در حال حاضر به علت شیوع روزافزون بیماری دیابت، اضافه وزن و چاقی، به تامین کمتر از پنج درصد انرژی روزانه از قندهای ساده تاکید دارد که به طور متوسط برای یک فرد سالم 25 گرم معادل شش قاشق چایخوری است.

وی افزود: متاسفانه مصرف قند و شکر پیدا و پنهان (داخل موادغذایی شیرین) در کشور ما حدود 66 گرم است.

ایسنا

5 1000
ارسال شده در 18 خرداد 1395 توسط با موضوع دیابت | 824 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • فاصله مناسب بین عقد و عروسی چند وقت است؟
  • عکس های ترازوی الکترونیکی آزمایشگاهی
  • چه ارتباطی بین پوست و بیماری کبد وجوددارد
  • تاثیرات مثبت نوشیدن روزانه آب
  • اعتراض رادیولوژیست ها به تصمیم وزارت بهداشت
  • وزن مادران و قدرت باروری آن ها
  • تهدید خالکوبی برای سلامت بدن
  • زالاتان داروی جدید کنترل فشار چشم
  • محبوبترین ها

  • مقابله با عفونت و بیماری های چشمی
  • مقابله با عوامل ایجاد کننده تنبلی چشم در سنین پایین
  • رفع قرمزی چشم با این توصیه ها
  • مراقبت های لازم برای آب مروارید
  • توصیه های پزشکی پس از جراحی آب مروارید
  • چشم درد – احساس ناراحتی چشم
  • دخانیات، چه عوارضی بر بینایی دارد؟
  • بایدها و نبایدهای استفاده از لنزهای طبی
  • رپورتاژ

  • استفاده از لوازم آرایشی در بارداری
  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • خداوند متعال مو را برای زیبایی بندگانش قرار داده است
  • خرید اینترنتی بلیط هواپیما و رزرو هتل بهتر است یا خرید تور ؟
  • بیش از آن‌چه فکر می‌کنید از دندان‌هایتان کار می‌کشید!
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما