دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر رضا شعبان‌پور
طراحی لبخند با لومینییرز سرامیکی بدون کوچک‌ترین تراش
آزمایشگاه نیلو
آزمایشگاه نیلو
اختلالات اسيد امينه
دکتر افشین قرایی
افشین قرایی
کارشناس شنوایی سنجی
نیلوفر داوودپور
دکتر نیلوفر داودپور
ارائه خدمات ترمیمی-زیبایی
دکتر وحید عارفی
دکتر وحید عارفی
متخصص لمینیت و زیبایی
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو پلاسماجت
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
ایران نوین – رجایی
لاغری با دستگاه یا رژیم
کلینیک ایران نوین
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
کلینیک ساج
پلی‌کلینیک شبانه‌روزی ساج
هر آنچه شما می‌خواهید
کلینیک یکتا
کلینیک یکتا
کلینیک تخصصی پوست و مو
دکتر محمدرضا کاظمی
دکتر محمدرضا کاظمی
فوق‌تخصص درد
دکتر نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
آش
آش غذایی مناسب افطار نیست بهتر است در انتخاب شام خود بیشتر دقت کنید .از غذاهای سبک برای افطارتان استفاده کنید
مریم جهانگیر دستیار دکترای تخصصی طب سنتی گفت: گذشته از آثار معنوی بیداری در وقت سحر، طب سنتی هم بر صرف وعده سحری تاکید داشته که منجر به پیشگیری از ضعف و ضررهای ناشی از خالی ماندن معده بر بدن می گردد واین تدابیر در قالب توصیه ها و پرهیزات بیان می گردند
جهانگیر افزود:کم خوری و ساده خوری که توام آثار معنوی و جسمانی دارد و خوردن سحری به تمام روزه داران مخصوصا افراد لاغر توصیه می شود و سحری می تواند یک صبحانه کامل و یا نهار سبک باشد که هر شخص بسته به عادت خود نوع آن را انتخاب نماید.
وی گفت:یک وعده غذای کم حجم با کالری بالا مانند نان سبوسدار بجای برنج همراه با خورشت های تهیه شده با گوشت پرندگان یا گوسفند، خوراک ماهیچه گوسفندی، زرده تخم مرغ عسلی و برای کسانی که عادت به خوردن غذاهای پختنی ندارند می توان حریره بادام، ترکیب ارده و شیره انگور، تکه هایی از مربا بویژه اگر با عسل تهیه شده باشند به همراه نان سبوس دار، جوانه ها و مغزها بویژه مغز بادام را توصیه نمود.
30-20 دقیقه قبل از خوردن سحری، نوشیدن شربت های مناسب مزاج فرد مثل سکنجبین، شربت آب و عسل، عرق کاسنی یا شاتره و کمی خاکشیر و شربت شیره انگور، همچنین حداقل نیم ساعت بعد از سحری ترکیب آب ولرم و عسل مناسب است.
وی همچنین خاطرنشان کرد:خوردن غذاها و نوشیدنی های رطوبت بخش مانند انواع خورشت های تهیه شده از آلو، اسفناج، کدو، بادام و شیربادام، ماءالشعیر طبی1 و مواد لعاب دار مانند خاکشیر، تخم شربتی و … هم در وعده سحر هم در وعده افطار به جای مصرف مقادیر فراوان آب تاثیر بسیار زیادی در رفع عطش دارد.
دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایران در ادامه افزود: خوردن مواد حاوی قندهای طبیعی مانند خرما، انجیر، کشمش، مویز، شیره انگور، عسل نیز در زمان سحر و افطار مشکلی ایجاد نمی کند اما در  خوردن این مواد نیز باید تعادل را حفظ کرد.
وی در ادامه و در خصوص پرهیزهای خوردنی و آشامیدنی این ماه گفت:غذاهای غلیظ مثل ماکارانی، آش رشته، حلیم، گوشت گاو و گوساله، کله پاچه، کباب، ماهی، سالاد الویه، فست فودها، مواد نشاسته ای، به ویژه در وعده سحر توصیه نمی گرد زیرا علاوه بر ایجاد احساس سنگینی باعث افزایش تشنگی می شود.
وی درادامه غذاهای پر ادویه، تند، شور، سرخ کرده، چرب و بسیار شیرین را از موارد پرهیز روزه داران عنوان کرد وگفت: مواد غذایی ذکر شده به ویژه آش رشته در وعده افطار و سحر موجب تشدید احساس تشنگی می شوند و به روزه داران توصیه نمی شود.
وی در خصوص نوشیدنی های روزه داران در ماه مبارک رمضان گفت:نوشیونی های مصنوعی مانند آبمیوه های صنعتی و نوشابه های گازدار در شرایط معمول هم توصیه نمی شود در این ماه نیز منجر به تشدید دفع آب از بدن و ایجاد عطش می شوند.
وی گفت:مصرف غذاهای مختلف و برهم خوری، زیرا هضم مواد غذایی مختلف بعلت داشتن کیفیت های گوناگون یکسان نبوده و اگر چند غذای مختلف با هم خورده شوند هضم کاملی در معده رخ نداده و غذاها در معده فاسد می شوند.
جهانگیر گفت:در بسیاری از روزه داران مصرف مواد غذایی خام همراه غذا مانند سالاد یا میوه های تازه دیده می شود اما باید دانست این مواد را جهت تامین آب بدن می توان یک تا دو ساعت بعد از شام خورد.
وی همچنین اذعان داشت: مصرف آب و سایر نوشیدنی ها همراه با غذا منجر به اختلال در هضم، نفخ، ریفلاکس معده به مری و ترش کردن و غیره می شود.
دستیار تخصصی طب سنتی کشورمان در ادامه و در خصوص خوابیدن و سایر فعالیت های بدنی گفت:خوابیدن بلافاصله پس از صرف سحری توصیه نمی شود زیرا باعث سوءهاضمه، نفخ، ریفلاکس و خوابی ناآرام و کسالت صبحگاهی بعد از برخاستن از خواب خواهد شد، بنابراین بین یک تا دو ساعت پس از سحری نباید خوابید.
همچنین فعالیت بدنی و ورزش بلافاصله پس از صرف سحری منجر به سوءهاضمه می شود اما مقدار کمی قدم زدن آرام برای قرار گیری غذا در قعر معده جایگاه اصلی هضم غذا مفید است.
جهانگیر همچنین به معرفی نوعی ماء الشعیر طبی پرداخت و گفت:روزه داران می توانند یک لیوان جو پوست کنده را با 20-10 لیوان آب روی شعله ملایم گذاشته تا جوها شکفته شوند. به محض شکفتن جوها شعله را خاموش کرده و بگذارید مواد آن ته نشین شود سپس آب روی آن را برداشته و صاف نموده و مقداری شکر یا عسل به آن اضافه کنید و میل نمایید و به این ترتیب از عطش دوری کنند.
وی در پایان گفت:ماه رمضان ماهی است  که آثار و برکات فراوانی هم برای روح و هم برای جسم دارد و  از آنجا که این ماه شریف در این بخش از سال که روزها طولانی تر و هوا نیز گرمتر شده قرار گرفته، توجه به نکات و دستورات طبی می تواند منجر به حفظ و یا حتی بازگرداندن سلامتی جسم شده و نیز روزه داری را در این شرایط آسانتر می نماید تا به فضل الهی در پایان این ماه همچنان که روح مجددا متولد می شود شاهد تولد جسمی شاداب و عاری از بیماری های گذشته باشیم.
باشگاه خبرنگاران
5 1000
ارسال شده در 18 خرداد 1395 توسط با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • تاثیر زاریانه در لکه های پوستی
  • عواقب گفتن دروغ به بچه
  • آیا شامپوهای ضد ریزش مو واقعا کار ساز هستند
  • برای انواع پوست ها چگونه زیر سازی آرایشی خوبی انجام دهیم
  • کلید هایی طلایی برای تبدیل شدن به بهترین دوست عزیزانتان
  • یاد بگیریم، چگونه با قلبمان رفتار کنیم
  • مکملی برای سلامت پوست
  • فشار خون بالای خود را با این رژیم غذایی کاهش دهید
  • محبوبترین ها

  • چربی های غیراشباع مناسب برای عضله سازی
  • خواص شگفت انگیز سرکه را بشناسیم
  • کاهش مصرف نمک و افزایش سلامتی
  • بهتر است از مرغ های چند کیلویی استفاده کنیم
  • با تغذیه مناسب درد زانو خود را کنترل کنید
  • فلفل دلمه ای چه خواصی برای ما دارد ؟
  • کاهش سایز شکم با تغییرات رژیم غذایی
  • پخش شدن باکتری های آلوده در گوشت یخ زده
  • رپورتاژ

  • لیفت‌پلاس، آخرین تکنیک لیفت صورت، گردن و ابرو
  • مزایا و معایب لیفت صورت با نخ
  • خداوند متعال مو را برای زیبایی بندگانش قرار داده است
  • کلینیک فوق تخصصی آندوسکوپی وکولونسکوپی بدون درد
  • لیفت صورت با نخ
  • ارکید
    تلگرام دکتر سلام
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
    x