خوردن آش برای افطار افطار استفاده از آب جوشیده‌ ولرم آش
آش غذایی مناسب افطار نیست بهتر است در انتخاب شام خود بیشتر دقت کنید .از غذاهای سبک برای افطارتان استفاده کنید
مریم جهانگیر دستیار دکترای تخصصی طب سنتی گفت: گذشته از آثار معنوی بیداری در وقت سحر، طب سنتی هم بر صرف وعده سحری تاکید داشته که منجر به پیشگیری از ضعف و ضررهای ناشی از خالی ماندن معده بر بدن می گردد واین تدابیر در قالب توصیه ها و پرهیزات بیان می گردند
جهانگیر افزود:کم خوری و ساده خوری که توام آثار معنوی و جسمانی دارد و خوردن سحری به تمام روزه داران مخصوصا افراد لاغر توصیه می شود و سحری می تواند یک صبحانه کامل و یا نهار سبک باشد که هر شخص بسته به عادت خود نوع آن را انتخاب نماید.
وی گفت:یک وعده غذای کم حجم با کالری بالا مانند نان سبوسدار بجای برنج همراه با خورشت های تهیه شده با گوشت پرندگان یا گوسفند، خوراک ماهیچه گوسفندی، زرده تخم مرغ عسلی و برای کسانی که عادت به خوردن غذاهای پختنی ندارند می توان حریره بادام، ترکیب ارده و شیره انگور، تکه هایی از مربا بویژه اگر با عسل تهیه شده باشند به همراه نان سبوس دار، جوانه ها و مغزها بویژه مغز بادام را توصیه نمود.
30-20 دقیقه قبل از خوردن سحری، نوشیدن شربت های مناسب مزاج فرد مثل سکنجبین، شربت آب و عسل، عرق کاسنی یا شاتره و کمی خاکشیر و شربت شیره انگور، همچنین حداقل نیم ساعت بعد از سحری ترکیب آب ولرم و عسل مناسب است.
وی همچنین خاطرنشان کرد:خوردن غذاها و نوشیدنی های رطوبت بخش مانند انواع خورشت های تهیه شده از آلو، اسفناج، کدو، بادام و شیربادام، ماءالشعیر طبی1 و مواد لعاب دار مانند خاکشیر، تخم شربتی و … هم در وعده سحر هم در وعده افطار به جای مصرف مقادیر فراوان آب تاثیر بسیار زیادی در رفع عطش دارد.
دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایران در ادامه افزود: خوردن مواد حاوی قندهای طبیعی مانند خرما، انجیر، کشمش، مویز، شیره انگور، عسل نیز در زمان سحر و افطار مشکلی ایجاد نمی کند اما در  خوردن این مواد نیز باید تعادل را حفظ کرد.
وی در ادامه و در خصوص پرهیزهای خوردنی و آشامیدنی این ماه گفت:غذاهای غلیظ مثل ماکارانی، آش رشته، حلیم، گوشت گاو و گوساله، کله پاچه، کباب، ماهی، سالاد الویه، فست فودها، مواد نشاسته ای، به ویژه در وعده سحر توصیه نمی گرد زیرا علاوه بر ایجاد احساس سنگینی باعث افزایش تشنگی می شود.
وی درادامه غذاهای پر ادویه، تند، شور، سرخ کرده، چرب و بسیار شیرین را از موارد پرهیز روزه داران عنوان کرد وگفت: مواد غذایی ذکر شده به ویژه آش رشته در وعده افطار و سحر موجب تشدید احساس تشنگی می شوند و به روزه داران توصیه نمی شود.
وی در خصوص نوشیدنی های روزه داران در ماه مبارک رمضان گفت:نوشیونی های مصنوعی مانند آبمیوه های صنعتی و نوشابه های گازدار در شرایط معمول هم توصیه نمی شود در این ماه نیز منجر به تشدید دفع آب از بدن و ایجاد عطش می شوند.
وی گفت:مصرف غذاهای مختلف و برهم خوری، زیرا هضم مواد غذایی مختلف بعلت داشتن کیفیت های گوناگون یکسان نبوده و اگر چند غذای مختلف با هم خورده شوند هضم کاملی در معده رخ نداده و غذاها در معده فاسد می شوند.
جهانگیر گفت:در بسیاری از روزه داران مصرف مواد غذایی خام همراه غذا مانند سالاد یا میوه های تازه دیده می شود اما باید دانست این مواد را جهت تامین آب بدن می توان یک تا دو ساعت بعد از شام خورد.
وی همچنین اذعان داشت: مصرف آب و سایر نوشیدنی ها همراه با غذا منجر به اختلال در هضم، نفخ، ریفلاکس معده به مری و ترش کردن و غیره می شود.
دستیار تخصصی طب سنتی کشورمان در ادامه و در خصوص خوابیدن و سایر فعالیت های بدنی گفت:خوابیدن بلافاصله پس از صرف سحری توصیه نمی شود زیرا باعث سوءهاضمه، نفخ، ریفلاکس و خوابی ناآرام و کسالت صبحگاهی بعد از برخاستن از خواب خواهد شد، بنابراین بین یک تا دو ساعت پس از سحری نباید خوابید.
همچنین فعالیت بدنی و ورزش بلافاصله پس از صرف سحری منجر به سوءهاضمه می شود اما مقدار کمی قدم زدن آرام برای قرار گیری غذا در قعر معده جایگاه اصلی هضم غذا مفید است.
جهانگیر همچنین به معرفی نوعی ماء الشعیر طبی پرداخت و گفت:روزه داران می توانند یک لیوان جو پوست کنده را با 20-10 لیوان آب روی شعله ملایم گذاشته تا جوها شکفته شوند. به محض شکفتن جوها شعله را خاموش کرده و بگذارید مواد آن ته نشین شود سپس آب روی آن را برداشته و صاف نموده و مقداری شکر یا عسل به آن اضافه کنید و میل نمایید و به این ترتیب از عطش دوری کنند.
وی در پایان گفت:ماه رمضان ماهی است  که آثار و برکات فراوانی هم برای روح و هم برای جسم دارد و  از آنجا که این ماه شریف در این بخش از سال که روزها طولانی تر و هوا نیز گرمتر شده قرار گرفته، توجه به نکات و دستورات طبی می تواند منجر به حفظ و یا حتی بازگرداندن سلامتی جسم شده و نیز روزه داری را در این شرایط آسانتر می نماید تا به فضل الهی در پایان این ماه همچنان که روح مجددا متولد می شود شاهد تولد جسمی شاداب و عاری از بیماری های گذشته باشیم.
باشگاه خبرنگاران

ارسال شده در 18 خرداد 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • تفهیم معنی کار خوب و کار بد برای خردسالان
  • چرا برخی از دانش آموزان کم رو هستند
  • نکاتی هوشمندانه برای زیبا ماندن در طول سفر
  • سکسکه هشدار دهنده سلامتی است؟
  • ای انسانهایی که همیشه نگران و زودرنج هستید
  • چرا مشکل چاقی دختران ایرانی را ول نمیکند
  • منبع و منشا بسیاری از سرطان های ناشناخته
  • وزن ورزشکار چگونه کنترل و مدیریت می شود
  • محبوبترین ها

  • مختصری از یادگیری تصویری بازی والیبال
  • دانستنی هایی پیرامون عادت ماهیانه و فعالیت ورزشی
  • تناسبی زیباتر با حرکات قدرتی داشته باشید
  • سلامت قلب و مقایسه افراد فعال و غیر فعال
  • بهترین روش ها برای سوختن کالری در پیاده روی
  • واقع گرایانه و قابل دستیابی بودن اهداف ورزشی
  • ارزیابی اندازه آب بدن ورزشکاران
  • برای کاهش وزن چند نوع پیاده روی داریم؟
  • رپورتاژ

  • اکو قلب جنین چیست ؟
  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • بهترین و کم هزینه ترین گزینه لیپوماتیک
  • سالن زیبایی و عروس مریم رئوف
  • لیفتینگ با نخ
  • الو دکتر

    لاغر شو
    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است