موضوعات

سلامت قلب با این خوراکی ها

heart-food-600x450-COMP-3058667
چه مواد خوراکی برای محافظت از قلب ما مفید هستند و برای حفظ سلامت آن به ما کمک می کنند اگر خواهان قلبی سالم هستید بهتر است به تغذیه خود اهمیت بیشتری بدهید

*دکتر مسعود قاسمی: متخصصان قلب و عروق و تغذیه، بیماری قلبی عروقی را وبای قرن 21 می‌دانند که همانند یک حریق، خود به خود جهان را طعمه خود کرده است.

یکی از خطرهای عمده بروز بیماری قلبی ـ عروقی، گرفتگی سرخرگ‌هاست. این اتفاق یک‌شبه به وجود نمی‌آید، بلکه به علت اتخاذ روش تغذیه‌ای نادرست به مرور زمان خود را نشان می‌دهد. سرخرگ‌ها، رگ‌هایی هستند که اکسیژن و ماده مغذی را از قلب به قسمت‌های دیگر بدن از مغز گرفته تا نوک انگشتان حمل می‌کنند.

سرخرگ‌های سالم، انعطاف‌پذیر، قوی، نرم و عاری از هر نوع رسوب، جریان خون را آسان‌تر می‌کند. اما با افزایش سن، رسوب مواد چرب، کلسترول، ضایعات سلولی و کلسیم در قسمت‌های درونی جدار سرخرگ‌ها به وجود می‌آید. این جرم سرخرگی می‌تواند جریان خون را کاهش یا در برخی مواقع به طور کلی متوقف کند. با افزایش رسوب در سرخرگ‌ها، تصلب شرایین به وجود می‌آید که باعث باریک و سفت شدن رگ‌ها می‌شود. گرفتگی رگ‌ها در قسمت‌های مختلف بدن می‌تواند ناراحتی‌های متعدد از‌جمله کاهش جریان خون به قسمت‌های تحتانی پا و بدن، درد قفسه سینه، بیماری قلبی، حمله قلبی یا سکته ایجاد کند.

خوب است بدانید برخی مواد غذایی، رگ‌ها را تمیز می‌کند.

سیر: از قدیم، سیر برای درمان بیماری قلبی و فشار خون به کار برده می‌شده است. همچنین محققان آلمانی نیز دریافته‌اند، مصرف پودر سیر، تشکیل نانوپکها (اولین جرم‌ها) را 40 درصد و اندازه خود نانو‌پکها که شکل گرفته را نیز 20 درصد کاهش می‌دهد.

انگور: خاصیت این میوه از فووانوئید ـ که رنگ بنفش به این میوه می‌دهد ـ به دست می‌آید. سه ماده فووانوئید، کورستین و رسویراترول در پوست، ساقه و دانه تا قسمت میانی انگور متمرکز است. فووانوئید، مانع اکسیده شدن کلسترول مضر ـ که علت گرفتگی در دیواره‌های رگ‌هاست ـ می‌شود. علاوه‌بر آن، این ماده خطر لخته شدن خون را که به حمله قلبی منجر می‌شود، کاهش می‌دهد.

میوه‌های توتی: توت فرنگی، شاه‌توت، قره قاط… غنی از آنتی‌اکسیدان است که از سفت شدن رگ‌ها پیشگیری می‌کند و در از بین بردن جرم‌های ایجاد شده بر دیواره رگ‌ها موثر است.

سیب: این میوه پکتین دارد که نوعی فیبر قابل حل است که کلسترول خون را کاهش می‌دهد. کورستین، پتاسیم و منیزیم نیز به کنترل فشار خون کمک می‌کنند. گلابی و میوه‌های مرکباتی نیز غنی از پکتین هستند.

اسفناج: لوتئین موجود در اسفناج علاوه‌بر محافظت از کوری چشم مربوط به سن، با مانع شدن تراکم کلسترول در دیواره رگ‌ها از حمله قلبی پیشگیری می‌کند. پتاسیم و اسیدفولیک موجود در این گیاه بدن را در مقابله با فشار خون محافظت می‌کند.

ماهی: ماهی‌های چرب مانند ماهی آزاد و تن که سرشار از اسید چرب امگا 3 هستند از لخته شدن خون و آسیب رسیدن یا اکسیده‌شدن کلسترول پیشگیری می‌کند.

روغن زیتون: تحقیقات نشان می‌دهد مولکول‌های کلسترول مضر در ترکیب با چربی‌های تک غیراشباع که در روغن زیتون یافت می‌شود، احتمالا کمتر قابل اکسید هستند. این فرآیند یعنی اکسیده نشدن چربی‌های مضر از تجمع جرم بر دیوار رگ‌ها می‌کاهد.

گوجه فرنگی: این گیاه غنی از لیکوپن است که خطر تصلب شرایین را تا 50 درصد کاهش می‌دهد. تحقیقات نشان داده است لیکوپن مانع سفت شدن رگ‌ها می‌شود.

چای سبز:‌ آنتی‌اکسیدان موجود در چای سبز خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.

انار: انار و آب آن، غنی از آنتی‌اکسیدان است که با کاهش دادن آسیب رگ‌های خونی، مانع سفت شدن آنها می‌شود و حتی پیشرفت این بیماری را کاهش می‌دهد.

*فوق‌تخصص آنژیو‌گرافی و آنژیو‌پلاستی

روزنامه جام جم

همکار دکتر سلام

18 خرداد 1395

مطالب مرتبط

  • دستگاهی مخصوص بیماران قلبی
  • کم شدن درد آنژِین صدری با روش های علمی جدید
  • آنچه که باید از حمله‌ قلبی بدانید
  • علل و درمان نارسایی های قلبی
  • خطرات جبران ناپذیر سیگار برای خردسالان
  • بازیابی سلولهای از دست رفته قلب با کمک سلول های بنیادی
  • ضربان نامنظم قلب چه اثری بر تمام اعضای بدن دارد؟
  • هشدار برای ضربان نامنظم قلب
  • تاکی کاردی: علائم و درمان‌های موجود
  • ابتلا به بیماری های قلبی با مصرف تخم مرغ
  • خطر بالا رفتن هورمون تیروئید برای بیماران قلبی
  • مصرف آسپرین و پیشگیری از بیماری قلبی
  • تپش قلب و تاثیرات منفی آن بر بدن
  • کاکائو، راز سلامت قلب در بیماران کلیوی
  • فواید گیاهخواری در حفظ سلامت قلب
  • پربازدیدترین مطالب

  • رابطه مصرف مشروبات الکلی با بیماری قلبی
  • سلامت قلب با این خوراکی ها
  • افرادی که دچار حملات قلبی می شوند حتما بخوانند!!
  • خودپایشی برای عارضه های مختلف قلب
  • جدی گرفتن آزمایشهای تشخیص بیماریهای قلبی
  • پیشگیری از رفع مشکلات قلبی با این توصیه ها
  • قلب سالم داشتن با در نظر گرفتن این توصیه ها
  • تغییر سبک زندگی پس از حمله قلبی
  • بیماری آنژین و کرونری
  • روزه و عارضه قلبی
  • تاکی کاردی: علائم و درمان‌های موجود
  • تاثیرپذیری مشکلات قلبی ناشی از تیروئید
  • ارتباط امراض قلبی با امراض قندی
  • بیماری قلبی و ارتباط آن با ضعف و خستگی پذیری زودرس
  • علت اصلی بروز فشار خون بالا
  • داغ ترین مطالب و مقالات

  • تاثیرات مختلف دریافت ویتامین دی بر جنین
  • با چند ترفند ساده، خلاقانه عصبی شوید!
  • سیب زمینی تنوری میان وعده ای سالم و آسان
  • نظافت شیرآلات خانگی
  • نفسی خوشبو با یک دهانشویه طبیعی
  • دستگاهی مخصوص بیماران قلبی
  • ردیابی برای تناسب اندام
  • خواندن احساسات افراد مختلف
  • تاثیرات منفی ناشی از کمبود فیبرها
  • باید و نبایدهای موثر برای مقابله با خشم
  • تهدید جان کودکان با بلع باتری
  • رفع انواع اختلالات بدن با تخم کرفس
  • 8 راه نجات برای رهایی از سردرد
  • آیا ایران با این خشکی به سمت نابودی میرود؟
  • راه حل هایی برای رفع تنهایی در خردسالان
  • پیشنهاد سردبیر

  • بررسی مواد غذایی خانواده لبنیات
  • آیا فرزندم به سندرم آسپرگر دچار شده است؟
  • در ۴۲ روزقوی‌تر و حجیم‌تر شوید
  • اهمیت پس انداز در این ایام
  • ارتباط اندازه مغز و آی کیو
  • انواع لک ها و ترفندهای از بین بردن آنان
  • فواید متفورمین بر کنترل سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • نامزدها و اصلی ترین اقدامات پزشکی و سلامت
  • تفاوت بین آمبره، سامبره، بالیاژ، فویل، کالر ملتینگ
  • بدبینی شریک زندگی
  • اگر قهوه را با معده خالی بنوشیم چه اتفاقی رخ میدهد
  • ارتباط استعمال دخانیات با روحیات افراد
  • از این به بعد میتوان استفاده از الکل را با موبایل ردیابی کرد
  • نازایی و عادات جنسی
  • کمبود آهن مادران باردار و ایجاد کم حافظگی فرزند
  • 
       
    
    x