index

توصیه های غذایی برای دوران بارداری
1- مصرف روزانه 2 تا 3 لیون شیر، ماست یا پنیر کم نمک
2- مصرف روزانه یک وعده غذای گوشتی و احشام حیوانات مثل دل، جگر و قلوه
3- هفته ای 3 تا 4 عدد تخم مرغ
4- مصرف 2 تا 3 بار در روز از میوه و سبزیجات تازه بخصوص مرکبات
5- نان و برنج و سیب زمینی به مقدار لازم با کنترل وزن
6- مصرف مایعات مثل دوغ، آب و چای به مقدار دلخواه
7- پرهیز از خوردن نمک اضافی
8- از خوردن غذاهای چرب، سرخ شده، شیرینی های خامه ای و سبزیجات زیاد (بعلت نفخ شکم) خودداری کنید.
تغذیه در دوران شیردهی
مادرانی که طفل خود را شیر می دهند احتیاج به غذای مقوی و کافی دارند. نیاز به انرژی اضافی بستگی به مقدار شیر تولید شده دارد بطور معمول مقدار شیر تولید شده زن تقریبا در روز 800 تا 850 میلی لیتر بوده و انرژی لازم برای تولید این مقدار شیر حدود 600 کالری است.
مادر شیرده به پروتئین خوب و کافی مواد معدنی و ویتامین ها نیازمند است. در این دوران 20 گرم پروتئین اضافه بر پروتئین مصرفی عادی لازم است که با مصرف یک لیتر شیر در روز این مقدار بدست می آید.
کلسیم و آهن مواد معدنی هستند که مادر شیرده به مقدار کافی باید استفاده نماید. ویتامین ها نیز با مصرف غذاهای متنوع و کافی بدست می آیند. لازم است در برنامه غذایی از میوه جات و سبزیجات نیز استفاده شود. بجز سیر، پیاز و کلم که سبب طعم و بوی بد شیر مادر شده و دستگاه گوارش نوزاد را به هم زده و مدفوع او را شل خواهد کرد.

داروها در شیر مادر وارد شده و به همین دلیل مادر شیرده هرگز نباید خودسرانه از دارویی استفاده کند. استعمال مواد مخدر نیز نوزاد را معتاد می کند.
حذف هیچ ماده غذایی توصیه نمی شود مگر به تجربه دریافته باشید در کودک اثر نامطلوب باقی گذارد.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد