مشاوره زیبایی
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر مجید صالح
دکتر مجید صالح
متخصص جراحی فک وصورت،زیبایی بینی
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
چشمخانه، ساختمان پزشکان
کلینیک چشمخانه
به روز ترین تجهیزات و دانش چشم پزشکی
کلینیک سیب سبز
کلینیک سیب سبز
آفر ویژه برای پکیجها
ساختمان پزشکان، دکتر حبیب سهرابی
دکتر حبیب سهرابی
متخصص گوش،حلق،بینی جراح زیبایی بینی
کلینیک یکتا/ساختمان پزشکان
کلینیک یکتا
مجهزترین کلینیک پوست و مو زیبایی با دستگاه لیزر الکساندرایت
کلینیک دندانپزشکی پارسا/ساختمان پزشکان
کلینیک دندانپزشکی پارسا
ایمپلنتوژیست
دکتر هادی صادق /کلینیک
دکتر پژمان هادی صادق و دکتر پریسا هادی صادق
متخصص ارتودنسی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصیی آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
دکتر عارفی
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری های لثه
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
CELSO PUPO

CELSO PUPO

سه گروه باکتریها، کپک ها و قارچ ها باعث فساد مواد غذایی می شوند که در شکل ظاهری، طعم و مزه غذاها تاثیر گذاشته و باعث فساد آنها خواهند شد. از دیگر مواد اصلی در فساد ماده غذایی می توان از:
1- میکروبها
2- بعضی از مواد طبیعی در خود غذا
3- حشرات و جوندگان
4- انگلها
5- گرما و سرما
6- رطوبت و خشکی
7- هوا
8- نور
9- زمان
نام برد.
میکروبهای فاسد کننده غذا در همه جا وجود دارد. آب، خاک، هوا، پوست دام و پَر طیور و همچنین روده حیوانات مملو از میکروب می باشد. همچنین سطح دستگاهها و دست آلوده شخص که به ماده غذایی تماس دارد، دارای میکروب است که باعث فساد در مواد غذایی می شود.
دومین عاملی که باعث پایداری ماده غذایی می گردد ساختمان فیزیکی آن است. اگر ماده غذایی به قطعات کوچکتری در آید زودتر و سریعتر فاسد می شود تا قطعات آن بزرگ باشد. پس گوشت چرخ کرده خیلی سریعتر از یک قطعه بزرگ گوشت فاسد می شود.
حشرات و جوندگان نیز روی مواد غذایی صدماتی را وارد می کنند. از جمله حشرات بر روی غلات و میوه و سبزیجات آسیب رسانده و جوندگان با خوردن مواد غذایی باعث کم شدن آن ماده شده و ادرار و فضولات آنها کیفیت خوراک را از بین برده و باکتریهای بیماری زایی را در روی ماده غذایی بوجود می آورند.
انگل ها از جمله کرم تریشین که در مدفوع بعضی از حیوانات به خصوص خوک وجود دارد اگر دوباره خورده شده باشد از طریق روده به بقیه نقاط بدن حیوان منتقل شده و مصرف چنین گوشتی در صورتیکه به اندازه کافی حرارت نبیند کرم زنده را وارد بدن انسان می کند و ایجاد بیماری تریشینوز می نماید.
گرما و سرما در صورت عدم کنترل مواد غذایی را فاسد می کند که یخ زدگی میوه جات و سبزیجات در اثر سرمای زیاد و فساد انواع گوشتها در گرمای زیاد از آن جمله هستند.
رطوبت و خشکی نیز باعث فساد مواد غذایی می شود. چسبندگی و فشرده شدن بعضی از مواد غذایی بعلت وجود رطوبت در هوا است که باعث رشد و نمو صدها باکتری یا کپک می گردد. میوه ها و سبزیجات را اگر در کیسه های پلاستیکی قرار دهند در اثر تنفس، رطوبت به حالت قطرات آب در سطح میوه ها و سبزی ها ظاهر شده و باعث رشد میکروبها می شود.
هوا نیز یکی از عوامل فساد مواد غذایی است. برخی از ویتامین ها مثل C , A به وسیله اکسیژن هوا تغییر می کنند. اکسیژن در تماس با مواد غذایی بخصوص کره و روغن آنها را خراب می کند. بنابراین اکسیژن هوا عامل رشد و نمو بسیرای از میکروبها در مواد غذایی است.
نور ویتامین های C , A و ریبوفلاوین و بعضی از رنگهای غذایی را از بین برده و باعث تغییر طعم برخی از مواد غذایی می گردد. زمان کیفیت ماده غذایی محدود می باشد و پس از تهیه مواد غذایی باید به نوع ماده توجه نمود. زیرا بعضی از مواد پس از چند ساعت کیفیت اصلی خود را از دست می دهند. تمام موارد بالا با پیشرفت زمان، تاثیر منفی بیشتری پیدا می کنند. مواد غذایی در مقابل میکروب ها، حشرات، گرما، سرما، رطوبت و نور همراه با زمان زیاد زودتر و بیشتر از بین می رود.

 

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد

5 1000
ارسال شده در 21 خرداد 1395 توسط با موضوع بهداشت و ارتقاء سلامت
کد کم چیست؟

کدکم می تواند از دندان ها اسکن سه بعدی بگیرد و در همان لحظه اقدام به ساخت کل یا بخشی از دندان با ظرافت فوق بالا نماید.

اطلاعات بیشتر

پیشنهاد سردبیر

  • روانشناسی و گروههای پیشرفته
  • سلامت چشم خود را با این مواد غذایی تضمین کنید
  • تفاوت ارزش غذایی ماهی تازه و کنسروی
  • مردان بیشتر از زنان دچار سرطان دهان میشوند،چرا؟
  • کنترل کردن استرس،چگونه؟
  • تناسب اندام و این ترفندهای جالب
  • راهکار هایی برای بهبود وضعیت اشتهای کودک
  • در دوران بارداری سوزش سر معده به چه علتی است؟
  • محبوبترین ها

  • دوران بارداری و مشاهده تغییرات در هورمون ها
  • با فرد مبتلا به سقط جنین چگونه رفتار کنیم؟
  • جفت سرراهی و مراقبت های لازم برای آن
  • توصیه های پزشکی در مورد کم خونی در زنان باردار
  • بارداری فاقد جنین
  • میزان ابتلای زنان باردار به بیماری آسم
  • آیا در دوران حاملگی میتوانیم چای سبز بنوشیم
  • آیا جای دلواپسی برای دو بار عادت ماهیانه شدن وجود دارد؟
  • رپورتاژ

  • اسباب‌بازی‌هایی که هوش و خلاقیت کودک ما را افزایش می‌دهند
  • تی آر ایکس TRX ورزش برای تمام فصول
  • آزمایش ژن‌های مرتبط با چاقی (بروز شده)
  • هر آنچه به دنبالش هستید در این کلینیک بیابید
  • اطلاعاتی راجع به پلکسر (plexr) دکتر خیرخواه
  • دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
    x