مزاج‌های سوداوی مزاج گرم و خشک طبع گرم و خشک مزاج دموی یا گرم و تر دموی بلغمی و صفراوی افراد با مزاج گرم
اگر می خواهید در زمان روزه داری دچار مشکلات مختلف نشوید بهتر است در ابتدا به مزاج خود توجه کنید و طبع خود را بشناسید تا بتوانید به آسانی روزه را تحمل کنید

میر غضنفری دکتری فیزیو لوژی و  طب سنتی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آجا ،ضمن تاکید بر اینکه نمی توان نسخه غذایی واحدی برای همه مبتلان به دیابت نوشت ،افزود : تعیین مزاج مهمترین پایه در تجویز نسخه تغذیه ای در عموم افراد به ویژه مبتلایان به دیابت است که از دیدگاه  طب سنتی دوگروه گرم مزاج و سرد مزاج وجود دارند که هر یک از این گروه ها باید از دستور العمل های تغذیه ای و حتی درمانی خاص برخوردار شوند که بارعایت چند اصل اساسی به ویژه در طول ایام روزه داری همه افراد می توانند ماه مبارک رمضان را با کمترین مشکل سپری کنند .
وی با تقسیم مزاج های غذایی به گروه گرم و تر ، سرد وتر گفت: سرد و تر ها (بلغمی) دارای جثه های کوچک و چاق هستند که مصرف لبنیات بویژه ماست، دوغ و نیز ترشیجات آبدار به مقدار زیاد در آنها توصیه نمی شود در حالیکه گروه گرم و تر افرادی تنومند و عضلانی تری هستند که باید در مصرف گوشت قرمز ، شیرینی ها و ادویه های فراوان زیاده روی نکنند و کمتر از این خوراکی ها مصرف کنند .
این متخصص فیزیولوژی و طب سنتی با بیان گروه دیگری از مزاج ها تحت عنوان گرم و خشک و سرد و خشک نیز تاکید کرد: گرم و خشک (صفراوی) تقریبا استعداد چاقی ندارند اما  مصرف ادویه های تند و گرمی همچون فلفل سیاه، دارچین ، نمک، و غذاهای پرچرب بویژه سرخ کردنی ها به این گروه چندان توصیه نمی شود در حالیکه افراد دارای مزاج های سرد و خشک با داشتن اندامی لاغر و بدون استعداد چاقی نباید خوراکی هایی همچون ترشیجات فراوان، بادمجان و حبوباتی نظیر عدس را مصرف کنند .
باشگاه خبرنگاران

ارسال شده در 22 خرداد 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • درباره فواید تمرینات کگل چه میدانید
  • در پخت لازانیا این موارد را فراموش نکنید
  • با سرکه روده هایی تمیز داشته باشید
  • موانع احساس شادی در زندگی
  • دلیل یرقان گرفتن در ساعات اولیه تولد
  • حسگری مخصوص تشخیص سلامت مواد غذایی
  • خوردنی هایی برای فراری دادن پشه
  • تاثیرات مفید یادگیری زبان خارجه خردسالان
  • محبوبترین ها

  • استفاده های جانبی از نمک
  • دانستنی های ضروری درباره ویتامین D
  • تأثیر وزن بدن بر فرآیند Alternative Splicingوافزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع 2
  • تهدید سلامتی انسان به وسیله لامپ های کم مصرف
  • معرفی مناسب ترین کربوهیدرات ها
  • دعوت به دنیای مجازی با این هدست
  • روش مناسب برای پاکسازی مواد زائد از درون مغز
  • از اهمیت دریافت ویتامین “ث” بیشتر بدانید!
  • رپورتاژ

  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • بهترین و کم هزینه ترین گزینه لیپوماتیک
  • الو دکتر

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است