Zinc-Deficiency-Title

اگر روی بدنمان کم شد چه تغییراتی در بدنمان بروز خواهد داد چه عوارضی در بدنتان رخ خواهد داد با انواع عارضه های ناشی از کمبود این ماده معدنی آشنا شوید

 روی ماده‌ای معدنی است که در سلامت بدن نقش حیاتی دارد. مصرف بیش از حد آن باعث مشکلات گوارشی (به ویژه اختلال روده)، کهیر و استفراغ می‌شود. به همان اندازه کمبود این ماده می‌تواند خطرآفرین باشد.

تحقیقات نشان می‌دهد کمبود خفیف و کوتاه‌مدت روی در بدن ممکن است آسیب‌های جدی و در عین حال غیر قابل تشخیص در پی داشته باشد.

بر اساس گزارش‌های سازمان سلامت جهانی، کمبود روی یک سوم مردم جهان را تحت تاثیر قرار داده است و به تنهایی در 16 درصد بیماری‌های دستگاه تنفسی، 18 درصد مشکلات مرتبط با مالاریا و 10 درصد بیماری‌های گوارشی دخیل است.

تحقیقات گذشته نشان داد کمبود روی ممکن است موجب التهاب، آسیب اعضای داخلی و حتی مرگ انسان شود. کمبود این ماده هیچ علائم اولیه‌ای ندارد و ممکن است فرد دیر متوجه آن شود.

از جمله علائم ظاهری کمبود شدید این ماده می‌توان به آکنه و کهیر روی صورت، عملکرد ضعیف دستگاه عصبی و نازک شدن تارهای موی سر اشاره کرد.

گفته می‌شود، لوزالمعده روی را به دستگاه گوارش انتقال می‌دهد و بدین وسیله مقدار آن را در بدن کنترل می‌کند. زمانی که یکی از اعضای بدن از روی خالی می‌شود، لوزالمعده ترشح این ماده را کاهش می‌دهد.

در تحقیقی نشان داده شد، با کمبود روی، اشتها نیز کاهش می‌یابد. آنزیم‌های بدن برای آن‌که به درستی عمل کنند به این ماده نیاز دارند. بنابراین کمبود روی باعث اختلال در دستگاه گوارش می‌شود.

به گفته یکی از محققان، کاهش اشتها احتمالاً به علت هضم نشدن غذا و انباشته شدن آن در دستگاه گوارش رخ می‌دهد.

به توصیه موسسه ملی تحقیقات سلامت، هر فرد باید روزانه 8 تا 11 میلی‌گرم روی مصرف کند. غذاهای دریایی، گوشت قرمز، حبوبات پخته شده مثل لوبیا، نخود و عدس منابع غنی روی محسوب می‌شوند.

انتهای پیام/

ارسال شده در 25 خرداد 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع علمی

پیشنهاد سردبیر

  • دارویی که می تواند درمانی برای بیماری MS باشد
  • آیا ماست می تواند جلوی ابتلا به پوکی استخوان را بگیرد؟
  • وقتی با میکاپ می‌خوابید چه می شود؟
  • چه کنیم که دندان ها دچار پوسیدگی نشود
  • خط چشم می تواند به بینایی صدمه بزند
  • درمان تمام بیماری ها با استفاده از خون بند ناف
  • ظروف یکبار مصرف و غذاهای سرد
  • در زندگی چطوری با غم و غصه مبارزه کنیم
  • لاغری و کاهش وزن با نوشیدن قهوه
  • سالاد ترشی لبو
  • ارتباط پرخاشگری گربه با بیماری وی
  • با این علائم در حال مادر شدنید
  • در مسافرت نوروزی چگونه پوست زیبایی داشته باشیم؟
  • بررسی انواع مشکلات ناخن ها
  • مقدار انسولین و تأثیر آن بر لاغر شدن و قلب و عروق
  • محبوبترین ها

  • مادران بخوانند! جلوگیری از دیابت بارداری
  • افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 در خانمهای جوان مبتلا به سندرم پلی کیستیک تخمدان
  • سرکه سیب جهت تنظیم قند خون
  • درمان دیابت با آموزش و پیشگیری
  • چرا پای افراد دیابتی نیاز به معاینه منظم دارد؟
  • نکات سلامتی برای کاهش سطح قند خون
  • از سلولهای بتا بوسیله اتوفاژی محافظت کنید
  • دلیل ترمیم نشدن زخم در افراد دیابتی
  • قبل از غذا افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ پروتئین آب پنیر بنوشند
  • نحوه ی کنترل در افراد مبتلا به دیابت طی بارداری
  • خطر ابتلا به دیابت با کارهای شیفتی افزایش میابد
  • دیابت و کوری تدریجی
  • برای مقابله با دیابت نوع 2 امکانات جدیدی ابداع شد
  • در سیستم مانیتورینگ مداوم قندخون(CGM) از نشانگر رنگ استفاده می شود
  • خوردن برنج چه تاثیری در افزایش بیماری قند دارد
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است