kichen

ساختمان آشپزخانه باید به نحوی طرح ریزی گردد که دارای فضای کافی و امکان اجرای عملیات بهداشتی در آن به آسانی باشد. در هر آشپزخانه باید قسمتی را برای تهیه و آماده سازی و شستشوی مواد غذایی قبل از پخت در نظر گرفت. تهویه آشپزخانه نیز مهم و مدنظر است که باید در مرحله اول ساخت آشپزخانه قرار گیرد.

ساختمان آشپزخانه باید به نحوی طرح ریزی گردد که دارای فضای کافی و امکان اجرای عملیات بهداشتی در آن به آسانی باشد. در هر آشپزخانه باید قسمتی را برای تهیه و آماده سازی و شستشوی مواد غذایی قبل از پخت در نظر گرفت. تهویه آشپزخانه نیز مهم و مدنظر است که باید در مرحله اول ساخت آشپزخانه قرار گیرد.
کف
کف آشپزخانه باید صاف و غیر قابل نفوذ بوده و به اندازه کافی مقاوم باشد تا مواد مختلف نظیر چربی، گریس، نمک، اسیدها و یا سبزیجات و یا بقیه مواد که در آشپزی به کار می رود روی آن تاثیر نگذاشته و باعث خرابی آن نگردد. سطح رویی آشپزخانه باید بدون درز و ترک و غیر لغزنده باشد تا از جمع شدن میکروب ها و کثافات در آنها جلوگیری شود. وسایل و دستگاهها باید طوری نصب شود که نظافت کف زیر آنها به راحتی امکان داشته باشد.
کف آشپزخانه باید دارای شیب مناسب به طرف کف شوی آشپزخانه باشد. روی کف شور آشپزخانه باید به وسیله پنجره فلزی مناسبی پوشیده شود تا از ورود و خروج حشرات و مواد جلوگیری بعمل آید و ضمنا بتوان آنها را برای شستشو برداشت و دوباره در جای خود گذاشت. هیچ گاه نباید از چوب برای این پوشش استفاده کرد.

دیوار
سطح دیوار از کف تا سقف می بایست صاف و غیر قابل نفوذ و بادوام باشد تا به آسانی و بدون صدمه دیدن تمیز گردد. بهترین پوشش برای دیوار آشپزخانه کاشی است و اگر نیمی از قسمت بالایی دیوار را کاشی کاری نکرده اید با رنگ براق روغنی بادوام رنگ کنید.
سقف
سقف آشپزخانه باید ساده ساخته شود و از عبور لوله ها و کانالها و غیره در آن جلوگیری شده باشد. سقف آشپزخانه باید در مقابل آب باران و رطوبت غیر قابل نفوذ باشد. سقف آشپزخانه ها را نیز باید چند مدت یک بار تمیز نمود.
در و پنجره ها
در و پنجره های آشپزخانه، باید همگی توری داشته باشند تا از ورود حشرات و جوندگان جلوگیری گردد. کلیه درها و پنجره ها باید سالم و رنگ شده باشند تا از جمع شدن حیوانات به داخل محل خراب شده جلوگیری شود.
تهویه
با پخت و پز و شستشو، مقداری آب بخار شده که اگر از آشپزخانه خارج نشود روی سقف و دیوارها بصورت قطراتی سرازیر می شود. بنابراین باید هواکش مناسبی در آشپزخانه وجود داشته باشد. خود پنجره های آشپزخانه می تواند هواکش طبیعی باشد و اگر کافی نیست از هواکش های الکتریکی استفاده کنید و هوای سالم را به جای دود و بخار و بو در آشپزخانه فراهم آورید.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد

ارسال شده در 26 خرداد 1395 توسط دکتر سلام با موضوع بهداشت و ارتقاء سلامت

پیشنهاد سردبیر

  • موارد استفاده از گیاه کلپوره
  • تغییرات تفکر در هنگام افسردگی
  • ویروس زیکا و این عوارض برای مادران باردار
  • توجه به تعارضات روان شناختی
  • روغن درخت چای چه مشکلاتی را بر طرف میکند؟
  • بررسی کردن قلب با وجود این علائم اجباری است
  • 6 کلید طلایی برای آغاز ورزش کردن
  • مادربزرگ ها با موی سفید خداحافظی کنید
  • سالاد کاهو و مرغ و ذرت
  • بالاخره شیر برای بدن مفید است یا مضر
  • خلاقیت در اوتیسمی ها
  • ارتباط بین نشستن به مدت طولانی و سرطان
  • حقایقی در مورد اسیدهای چرب امگا3
  • جراحی حجیم شدن اعضای تناسلی مردان
  • اهمیت مصرف نعناع برای شیرخواران
  • محبوبترین ها

  • پدران تنها و مراقبت ازکودک
  • در مورد سندرم های مختلف در سر نوزاد
  • بررسی علل متفاوت علت کمردرد کودکان
  • آخر و عاقبت بیش فعالی در بچگی
  • جایگزین کردن عروسک به جای پدر و مادر
  • دلایل عمده مکیدن انگشتان دست
  • خطرات رنگ کردن مو در کودکان
  • تکامل نوزاد نارس با محبت مادر
  • مکیدن انگشت شست توسط شیرخوار
  • نحوه صحیح تربیت اطفال
  • کابوس دیدن و مبتلاشدن به بیماری روانی
  • اهمیت کم نمک بودن غذای بچه
  • نکاتی درمورد یک میان وعده خوب برای دانش آموزان
  • تاثیرات مختلف شیرخشک و شیرمادر در وزن گیری نوزاد
  • اصول و شیوه های خرید کالسکه
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است