babby room

اتاق نوزاد باید از نظر نور، حرارت و دکوراسیون برای او مناسب بوده و از هر نوع آلودگی دور باشد. اتاق باید روشن و هواگیر بوده درجه حرارت مناسب در این اتاق تقریبا بین 20 الی 22 درجه سانتی گراد است که با داشتن یک میزان الحراره حد دقیق اتاق را خواهید دانست (میزان الحراره در فروشگاهها یافت می شود).
بچه ای که تازه به دنیا آمده زود سرما می خورد و زود گرما زده می شود. او باید از تمام آلودگی ها دور باشد. وجود پشه و مگس و سایر حشرات در اتاق نوزاد نگران کننده است که باید بوسیله بستن توری به روی پنجره ها از شدت و وجود حشرات کاست. پنجره های دو طرف اتاق را هیچ گاه باز نکنید تا از کوران جلوگیری شود ولی روزی سه مرتبه هوای اتاق فرزند خود را با باز کردن یک پنجره عوض کنید. ولی پرده ای روی تخت او بیندازید و بچه را بپوشانید تا از سرما خوردن او جلوگیری شود. در صورتی که هوای اتاق فرزندتان خشک است از یک دستگاه بخور با آب معمولی استفاده کرده و اتاق را مرطوب نگهدارید. در اتاقی که فرزند خود را نگهداری می کنید از زدن انواع خوشبو کننده های هوا یا حشره کشها و یا عطر خودداری کرده از بوجود آمدن بوهای متنوع دیگر مثل انواع غذاها و سرخ کردنی ها نیز جلوگیری کنید. اگر می خواهید حشرات را باحشره کش و یا مواد سمی دیگر نابود کنید کودک را به اتاق دیگری برده و اتاق او را ضد عفونی نمایید. بعد از اینکه بو کاملا از بین رفت نوزاد را به اتاق خودش برگردانید. در اتاق کودک از بلند کردن صداهای رادیو و تلویزیون و ضبط صوت اجتناب کنید و همهمه به راه نیازندازید ولی صدای آهسته هر یک از موارد بالا اشکالی ندارد.
دیوارهای اتاق باید دارای رنگهای روشن و شاد باشد واگر قسمت پایین دیوارها فورمیکا باشد در مراحل بزرگ تر شدن کودک می تواند روی آنها خط بکشد و نقاشی کند. کف اتاق باید فرش یا موکت باشد که در موقع شروع خزیدن و راه رفتن برای او مشکل ایجاد نکند. اتاق طفل باید حتما پرده داشته باشد و پرده ها قابل شستشو باشند. سعی کنید اتاق کودک زیاد شلوغ نباشد و اسباب کمتری داشته باشد.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد