milk-baby

بعد از خورانیدن شیر سینه اول او را راست نگهدارید و کمی پشتش را ماساژ دهید تا هوای داخل شکمش بیرون آید و بعد سینه دوم را به دهان او بگذارید. بعد از اینکه شیر خوردن تمام شد باز هم او را راست نگهدارید تا آروغ زده و بعد او را بخوابانید. سعی کنید حداقل سه ماه بچه را خودتان شیر بدهید و از شیرهای مصنوعی استفاده نکنید البته برای اینکه بچه شما از تغذیه بهتری استفاده کند لازم است تا دو سال از شیر مادر استفاده شود زیرا شیر مادر از لحاظ تغذیه ای بهترین غذا و کاملترین غذاهاست و از لحاظ بهداشتی نیز فاقد میکروب و استریل است و از آلودگی های محیطی بدور بوده و هر لحظه در اختیار کودک می باشد. بنابراین تا جای ممکن از شیر خودتان فرزند دلبندتان را تغذیه کنید. در صورت عدم موفقیت و کافی نبودن شیر مادر، از شیرهای مصنوعی استفاده کنید برای این کار باید به نکات زیر توجه نمایید:
بطری و سر شیشه ای را که می خواهید با آن شیر بدهید باید تمیز و عاری از میکروب باشد. همچنین اندازه پستانک مطابق اندازه دهان نوزاد باشد نه خیلی بزرگ که کاملا داخل دهان او را بگیرد و نه زیاد کوچکه که از دهان خارج شود. شیر خشک و یا شیر مایع را داخل بطری بریزید. اگر از شیرهای خشک استفاده می کنید یک پیمانه شیر خشک را با 30 میلی لیتر آب جوشیده سرد شده مخلوط کنید و خوب بهم بزنید. یعنی اگر 5 پیمانه شیر را ریختید 150 میلی لیتر آب جوشیده لازم است. سعی کنید اندازه گیری صحیح باشد و گر درست صورت نگیرد برای نوزاد خطرناک است. بعضی از انواع شیرهای خشک را باید با مقداری شکر مخلوط کنند که اگر احتیاج باشد روی قوطی شیر خشک نوشته شده است.
بعد از اینکه فرزندتان غذای خود را خورد باقیمانده شیر را برای بار بعدی نگذارید و بقیه را دور بریزید و سعی کنید بارهای بعد به اندازه نیاز طفل شیر تهیه کنید تا اصراف نشود. شیشه و سرشیشه و پستانک را خوب بشویید تا شیر داخل شیشه دلمه نبندد و شستن آن سخت نشود سپس تمام وسایل را بجوشانید و در جای تمیزی بگذارید و روی آن را بکشید تا مگس و پشه و آلودگی هوا روی آن اثر نگذارد. موقع شیر دادن بچه با شیشه سر نوزاد را کاملا بالاتر از بدن نگهدارید تا شیر از راه حلق وارد بینی و گوش او نشود و ایجاد عفونت و درد ناشی از عفونت در گوش او نکند. هیچ گاه بچه را با شیشه تنها نگذارید چون ممکن است شیر داخل ریه نوزاد شده و باعث خفتگی او شود. همیشه بعد از خوردن شیر بچه را راست نگهدارید تا کاملا هوایی که از راه شیشه وارد معده طفل شده خارج گردد و به اصطلاح آروغ بزند. سپس او را نواش کنید تا او دوباره بخواب رود.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد