food

غذای کودک باید حاوی چهار گروه زیر باشد:
1- گوشتها
2- شیر و لبنیات
3- میوه و سبزیجات
4- نان و مواد نشاسته ای
بدیهی است از لحظه تولد تا سن حدود پنج یا شش ماهگی شیر مادر تنها نوشیدنی و غذایی است که کودک برای رشد مناسب نیاز دارد. فقط مقداری آب و آب میوه جات برای تکمیل نیاز بدن مفید است. البته در دورانی که نوزاد شروع به غذا خوردن می کند باز هم شیر جزء اصلی غذای روزانه او است که باید قبل از خوردن غذا شیر او را داد. اگر از شیر خشک استفاده می کنید باید از حدود هفت ماهگی سعی شود با لیوان خورده شود ولی والدین حتی بعد از یکسالگی هم با بطری به بچه شیر می دهند و شبها فرزند خود را با شیشه شیر به رختخواب می فرستند که این عمل باعث فساد دندانها و ناهماهنگی فک ها می شود. برای ترک خوردن شیر در شبها مقداری آب در شیر اضافه کنید و آنقدر مقدار آب را در شبهای بعدی بیشتر کنید تا کودک به جای شیر بطری آب را بنوشد. برای شروع غذا دادن با صبر و حوصله عمل کنید و اگر کودک شما از خوردن سر باز زد با زور و عصبانیت به کار ادامه ندهید صبر کنید تا او با غذاهای جدید آشنا شود و بعد مقدار آنها را بیشتر کنید.
غذای کودک باید له شده و نرم باشد. اگر غذا را در بخار آب بپزید مزه طعم و مواد معدنی و ویتامین غذا حفظ می شود. بعد از پخت غذا آن را در مخلوط کن یا صافی له کنید و بعد با قاشق کوچک به طفل بخورانید. غذای کودکان باید خوشمزه و با ظرفهای رنگی سرو شود تا برای آنها جالب باشد.
اگر طفل غذا را نمی خورد چند دقیقه صبر کنید و به زور به او غذا ندهید. اوقات غذا دادن باید با آرامش و صفا و محبت برگزار شود. غذاهای تهیه شده را برای 2 بار در جایخی یا فریزر نگهدارید ولی بیشتر از این مقدار درست ننمائید و سعی کنید غذای تازه به کودک بدهید.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد