مواد ضدعفونی کننده زخم و پانسمان زخم بیمار چگونگی انجام پانسمان اطلاعاتی درباره پانسمان

در صورت ایجاد زخم باید زخم را پانسمان کرد تا از آلودگی های بعدی جلوگیری شود. برای انجام پانسمان همیشه باید اول زخم را شستشو داد. با آب و صابون معمولی و یا مواد ضد عفونی کننده. مواد ضد عفونی کننده را به مقداری که در روی شیشه یا جعبه خود دارو نوشته شده رقیق کنید اگر هیچ ماده ضد عفونی کننده در دست ندارید محلول آب نمک به مقدار 9 گرم یا یک قاشق غذاخوری سر صاف نمک را در یک لیتر آب بجوشانید و از آن به عنوان محلو ضد عفونی استفاده نمایید. مواد ضد عفونی کننده عبارتند از: ساولن، بتادین، دتول، آب اکسیژنه. بعد از ضد عفونی تا آنجا که ممکن است مواد خارجی را از روی زخم بردارید که این کار به وسیله یک پنس تمیز انجام می شود و اگر پوستهای اطراف زخم جدا شده اند آنها را با قیچی تمیز ببرید و سپس روی زخم را با یک گاز استریل بدون اینکه با دست شما تماس پیدا کند بپوشانید و روی آن را بانداژ کنید. یعنی با باند تمیز خوب ببندید. اگر زخم عمیق است و یا بریدگی به حدی است که به نظر زیاد می رسد باید بخیه زده شود که لازم است به مراکز درمانی مراجعه کنید تا توسط پزشک و تخصص بخیه شود. توجه داشته باشید که هرگز روی زخم ها را پودر پنی سیلین یا سولفامید نریزید. از محلول مرکور کروم هیچ گاه استفاده نکنید و نیز از زدن محلولهای یُددار خودداری کنید و هرگز پنبه را مستقیما روی زخم قرار ندهید. اگر بعد از بانداژ از زخم خون جاری می شود و رنگ بانداژ خونی شد به پزشک مراجعه نمایید.
در صورتی که بیمار زخم عمیق داشت باید به فکر جلوگیری از بیماری کزاز در مورد او بود. اگر واکسن کزاز را تا یکسال قبل دریافت کرده که هیچ چیز لازم نیست ولی اگر از یک سال می گذرد و زیر ده سال است یعنی تا نُه سال از تاریخ واکسن زدن او گذشته نیم سی سی واکسن کزاز کافی است و اگر اصلا واکسینه نشده نیم سی سی واکسن کزاز و 250 واحد سرم ضد کزاز انسانی یا 5-3 هزار واحد سر ضد کزاز حیوانی باید برای بیار تزریق شود که معمولا در این مورد نظر پزشک مهم است و خود او مقدار و نوع واکسن یا سرم را تجویز می کند.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد

ارسال شده در 29 خرداد 1395 توسط دکتر سلام با موضوع بهداشت و ارتقاء سلامت

پیشنهاد سردبیر

  • التهاب بدن با موز
  • عیوب و خاصیت کله پاچه خوردن
  • جلوگيري از تخريب كبد با مصرف آسپرين
  • در مقابل غذا های وسوسه انگیز مقاومت کنید!
  • آیا لبخند زدن باعث چین و چروک می شود؟
  • اکسی‌توسین و نجات از افسردگی پس از ازیمان
  • نکات مهم برای شست و شوی دست ها
  • اطلاعات کامل و جامع درباره آبسه
  • محبوبترین ها

  • علت بوجود آورنده سردردهای مزمن چیست؟
  • لمس پوستی با افراد عامل انتقال تب خال
  • اطلاعات جامع در مورد بیماری ام اس (ms)
  • درمورد بیماری سیلیاک بیشتر بدانید
  • کنترل تالاسمی و پیشگیری از ایجاد آن در خانواده
  • شرح حالی از بیماران ام اس
  • پانیک و درگیری با آن
  • بررسی هپاتیت و انواع آن
  • رپورتاژ

  • چرا محصولات ارگانیک استفاده کنیم؟
  • ایمپلنت؛ تنها جایگزین دندان از دست رفته
  • سالن زیبایی و عروس مریم رئوف
  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • همه چیز درباره کم‌خونی
  • الو دکتر

    لاغر شو
    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است