119102_601
با قراردادن بلال روی آتش و مصرف آن بدنتان را در معرض انواع عارضه های خطرناک مانند سرطان قرار می دهید با وجودی که ذرت ارزش تغذیه ای بالایی دارد اما نوع زغالی آن را بهتر است مصرف نکنید

پیام فرحبخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی،گفت: ذرت در کنار نان، برنج و سیب زمینی یکی از خانواده نان و غلات و منابع کربوهیدرات محسوب می شود. این ماده سرشار از ویتامین های خانواده B است.
وی با بیان اینکه از لحاظ انرژی؛ 30 گرم نان، پنج قاشق برنج، حداکثر شش قاشق ماکارونی و نصف لیوان ذرت پخته تقریبا معادل یکدیگر هستند، ادامه داد: اگر فردی تمایل به مصرف ذرت یا بلال دارد، باید از سهم نان و غلات مصرفی در وعده‌های روزانه خود، کم کند؛ بعنوان مثال باید به جای پنج قاشق برنج، یک لیوان ذرت مکزیکی خورده شود.
این متخصص تغذیه درباره ذرت‌های کباب شده یا همان بلال اظهار داشت: هر آن چیزی که روی آتش تهیه و بسوزد، به دلیل کربن ایجاد شده در قسمت های سوخته، میزان ابتلا به سرطان افزایش پیدا می کند. خوردن دانه های سوخته بلال (که معمولا هم تعدادشان ر بلال‌ها کم نیست) باعث ورود کربن به بدن و در نهایت با مصرف زیاد آن، فرد را مستعد ابتلا به سرطان‌های کبد و معده می کند.
وی عنوان کرد: بنابراین مصرف بلال به صورت آب پز یا بخار پز شده، به مراتب بهتر از شکل کبابی آن است، چرا که همچنین باعث می شود دیگر از یک منبع اضافی نمک هم استفاده نشود (با توجه به خواباندن بلال بعد از کبابی شدن روی آتش).
فرحبخش با اشاره به اینکه همچنین شکل کبابی ذرت به دلیل خواباندن آن در آب نمک توصیه نمی شود،  یادآور شد: ایرانیان نمک خور هستند ومصرف سرانه ایرانیان بیش از دوبرابر مصرف توصیه ای سازمان بهداشت جهانی است، توصیه می کنیم در آب نمک خوابانده نشود تا دیگر از یک منبع اضافی نمک استفاده نشود .
گفتنی است؛ اضافه کردن کره، نمک و برخی افزودنی‌های دیگر سبب افزایش کالری ذرت مکزیکی می‌شود. این ترکیب غذایی بسیار پرکالری، چرب، شور و تند بوده و مصرف آن برای بیماران قلبی ـ عروقی و مبتلایان به فشار و چربی خون و افراد دارای اضافه وزن بسیار مضر و خطرناک است. البته اگر این غذا با کمترین میزان نمک تهیه و به جای کره و روغن جامد درصد اندکی به آن روغن مایع اضافه شود می‌تواند یکی از تنقلات خوب به حساب آید.
باشگاه خبرنگاران

ارسال شده در 1 تیر 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • 6 فایده مهم نوشیدن آب گرم هنگام صبح
  • فرق نوزادان در تابستان و زمستان
  • خوردنی های درمان کننده مشکلات خواب
  • بیماری نادر به نام ichtyose
  • خودتان را از یاد نبرید!
  • احتیاجات غذایی بچه ها در کتاب تغذیه کودک من
  • تقلب 60 درصدی در آبلیمو در سال گذشته
  • افزایش علاقه کودک به خوراکی های حاوی سبزیجات
  • تنظیم خانواده به چه معناست
  • برای درمان زخم بستر و عفونی پماد تولید شد!
  • عروسها از چه قرص ضد بارداری استقاده کنند
  • ایجاد تغییرات ساده رژیم غذایی برای زندگی طولانی تر
  • عوارض خواباندن نوزاد در بین والدین
  • نقش ویتامین D در تناسب اندام شما
  • آسیب به باکتری های دهان و دندان با سیگار کشیدن
  • محبوبترین ها

  • امبدینگ چیست؟ و از شیوه های درمانی آن چه می دانید؟
  • رژیم غذایی و ورزش داروی آرتریت زانو
  • تعریف بیهوشی و نوع بیهوشی
  • چطوری مزه های مجازی بر روی زبان شکل می گیرد
  • درمان زخم های مزمن با فرکانس های متفاوت الکتریکی
  • مصرف روی و تاثیرات مختلف آن بر قوای جنسی
  • چگونه از افکار خرافه در زندگی دوری کنیم؟
  • ماست؛علاج آکنه پوستی
  • با امواج صوتی میگرن و فشار خون بالا را درمان کنید
  • اگر می خواهید درد معده نگیرید
  • علل بروز سینوزیت، درمان و پیشگیری-قسمت دوم
  • طول عمر مردان چاق
  • دلایل مختلف برای مراجعه به متخصص پوست و مو
  • درمان های مختلف برای کاهش پتاسیم
  • چند ترفند برای ترک عادت های بد بهداشتی
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است