کلینیک ساج
پلی‌کلینیک شبانه‌روزی ساج
هر آنچه شما می‌خواهید
دکتر افشین قرایی
افشین قرایی
کارشناس شنوایی سنجی
ایران نوین – رجایی
لاغری با دستگاه یا رژیم
کلینیک ایران نوین
دکتر نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
آزمایشگاه نیلو
آزمایشگاه نیلو
اختلالات اسيد امينه
کلینیک یکتا
کلینیک یکتا
کلینیک تخصصی پوست و مو
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو پلاسماجت
دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر رضا شعبان‌پور
طراحی لبخند با لومینییرز سرامیکی بدون کوچک‌ترین تراش
نیلوفر داوودپور
دکتر نیلوفر داودپور
ارائه خدمات ترمیمی-زیبایی
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر وحید عارفی
دکتر وحید عارفی
متخصص لمینیت و زیبایی
دکتر محمدرضا کاظمی
دکتر محمدرضا کاظمی
فوق‌تخصص درد
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
نگهداری مواد غذایی مسمومیت‌های غذایی مسمومیت خفیف علائم مسمومیت‌های غذایی عامل مسمو‌میت‌های غذایی آلودگی مواد غذایی
برخی خوردنی ها می توانند باعث بروز مسمومیت در بدنتان شوند مراقب عوارض ناشی از آن ها باشید تا به سلامتی تان آسیبی وارد نشود

برخی مسمومیت های غذایی اگرچه ظرف یک یا دو روز از بین می روند ولی در برخی موارد مسمومیت می تواند تهدید کننده حیات باشد و برای همین مهم است که مطمئن شوید چه عواملی منجر به بروز مسمومیت های غذایی در شما می شوند.

،کلید جلوگیری از مسمومیت، این است که بدانید کدام غذاها خطرناک هستند و چطور می توان از آنها بدون بیمار شدن استفاده کرد. نوزادان و سالمندان از افرادی هستند که بیشتر در معرض خطر مسمومیت قرار دارند، البته شما هم در صورت موارد زیر در معرض مسمومیت هستید:

اگر بیماری خاصی دارید مثل بیماری مادرزادی یا دیابت

از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردار باشید

بیشتر در حال سفر باشید

در عین حال زنان باردار و یا مادرانی که دوران شیردهی را می گذارنند باید بیشتر مراقب مسمومیت و مواد غذایی آلوده باشند.

در اینجا 7 ماده غذایی رایج که توسط آنها مسمومیت بیشتر رخ می دهد، معرفی شده است:

سبزیجات برگ سبز: بر هیچ کس پوشیده نیست که این سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، فیبر و دیگر مواد غذایی مفید هستند. اما در صورتی که این سبزیجات با آب آلوده آبیاری شده باشند، حاوی باکتری های پنهان برای ایجاد مسمومیت خواهند بود. سبزیجاتی مانند کاهو، کنگر فرنگی، اسفناج، کلم پیچ، برگ چغندر و … قبل از مصرف باید به طور کامل شسته و ضد عفونی شوند.

تخم مرغ: تخم مرغ گزینه سالم برای مصرف در هر کدام از وعده های غذایی است. در این میان سالمونلا، نوعی باکتری است که درون و بیرون تخم مرغ را آلوده می کند و سبب بیماری فردی می شود که این ماده غذایی را خام و نیم پز مصرف کرده است. تخم مرغ، مرغ، گوشت و سایر مواد غذایی، زمانی ایمن می شوند که به خوبی پخته شده باشند. تخم مرغ و مرغ خامی که درون یخجال نگهداری و دقایقی پیش از طبخ خارج و پس از طبخ دوباره به یخچال بازگردانده شوند عاری از باکتری سالمونلا خواهند بود.

ماهی تن: اگرچه حاوی پروتئین بالا، کم چرب و کم کالری است اما می تواند خطر مسمومیت با جیوه و سم بوتولیوم را نیز افزایش دهد. علائم بوتولیسم در اغلب موارد 18 تا 36 ساعت پس از مصرف کنسرو آلوده بروز می یابد. هرقدر میزان سم وارد شده به بدن بیشتر باشد علایم زودتر آغاز می شود و شدیدتر خواهد بود. علایمی مثل تاری دید و دوبینی، افتادن پلک ها، خشکی دهان و اختلال در بلع، جویده جویده صحبت کردن، اسهال و استفراغ، ضعف دست و پا و فلج نتیجه ابتلا به بوتولیسم است. نارسایی تنفسی حاصل از بوتولیسم نیز به مرگ فرد منجر می شود. برای پیشگیری از این خطر مهلک باید حتما به تاریخ مصرف محصول توجه کنید و کنسروهایی که قوطی آن برآمده است یا بدبو و بدمزه هستند را مصرف نکنید، به علاوه حتما قبل از مصرف قوطی کنسرو را 20 دقیقه در آب بجوشانید.

سیب زمینی: سیب زمینی به طور طبیعی با سمی به نام گلیکو آلکالویید از خود در برابر عوامل خارجی دفاع می کند اما این سم می تواند برای انسان خطرناک باشد. سیب زمینی هایی زیاد در برابر نور خورشید قرار می گیرند قسمت های سبزرنگ بیشتری دارند، بنابراین سعی کنید محصولات تازه را خریداری کنید. البته متخصصان معتقدند با جدا کردن قسمت های سبزرنگ می توانید بقیه آن را مصرف کنید.

پنیر: پنیرهایی که در فروشگاه ها در دمای مناسب نگه داشته نمی شوند، می توانند با باکتری های خطرناک مانند سالمونلا یا لیستریا آلوده شده باشند. در موقع خرید پنیر حتما از نظر دمای مناسب آن را چک کنید و به تاریخ مصرف آن دقت نمایید.

گوجه فرنگی: سرشار از ویتامین آ و فیبر است اما ماده ای سمی به نام سولانین در گوجه فرنگی سبز و نارس وجود دارد که خوردن آن موجب مسمومیت می شود و دل پیچه، اسهال و باز شدن مردمک چشم ایجاد را می کند. از خوردن گوجه فرنگی نارس پرهیز کنید چون علاوه بر این که سمی استف هضمش هم سنگین است و باعث ایجاد دل درد می شود.

جوانه ها: جوانه ها سرشار از فیبر، کم کالری و کم چرب هستند اما می توانند آلودگی باکتریایی هم داشته باشند. جوانه‌ گندم،‌ ماش‌ و‌ …‌ جزو‌ سبزیجاتی‌ هستند‌ که‌ تمیز‌ کردن‌ آنها‌ بسیار‌ سخت‌ است.‌ آنها‌ همچنین‌ در‌ محیط‌ های‌ گرم‌ و‌ مرطوب‌ رشد‌ می‌ کنند‌ که‌ بهترین‌ مکان‌ برای‌ رشد‌ باکتری‌ ها‌ محسوب‌ می‌ شود.‌ مانند هر میوه و سبزی دیگر، متخصصان تغذیه توصیه می کنند که جوانه ها نیز به طور کامل شسته شوند.

منبع: activebeat

آوای سلامت

5 1000
ارسال شده در 2 تیر 1395 توسط با موضوع خواص میوه و سبزیجات

پیشنهاد سردبیر

  • هشدار در خصوص مصرف خودسرانه تركيبات گياهي براي كاهش وزن‌
  • پسر ۱۰ ساله ای که تا میخندد، خوابش میبرد
  • طول درمان جراحی زانوی ضربدری
  • چه مواقعی دندانها تغییر رنگ می دهند
  • 4 شیوه برای دیرتر خراب شدن پیازچه
  • با نان پیتا رولت مرغ درست کنید
  • خورد و خوراک شیرخواران
  • برای دیدن صفحه مانیتور دیگر لازم نیست عینک بزنید
  • محبوبترین ها

  • چند مهارت ساده برای امدادرسانی اولیه در سوانح
  • شیوه تازه برای مبارزه با سوء تغذیه ابداع شد
  • همه مضرات فناوری های جدید پوشیدنی
  • دیگر نگران درد هنگام تزریق نباشید
  • تغییرات کوچکی که تفاوت بزرگی در خواب شما ایجاد می کنند
  • مایکروویو می تواند سلامتی شما را به خطر بیندازد
  • تا مدتی دیگر قهوه قارچ پر خاصیت خواهد آمد
  • روش های مضر افزایش تستسترون خون
  • رپورتاژ

  • هزینه لیپوماتیک (پیکرتراشی)
  • طرز تهیه اسموتی های خوشمزه و چربی سوز
  • آیا شیر گاو کلسیم مورد نیاز مادران در دوره شیردهی را تأمین می‌کند؟
  • کلینیک پیشرفته دندانپزشکی دیبا
  • متد جدید ترمیم مو فقط در یک جلسه
  • ارکید
    دندانپزشکی دکترسلام
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
    x