887188_183

چای سبز را همیشه لازم نیست به صورت تنها و بدون افزودنی خاصی مصرف کنید چون ممکن است از طعم و مزه آن زیاد خوشتان نیاید بهتر است آن را در دسرها و غذاهایتان جای دهید تا از خواص آن بهره مند شوید

 چای سبز یکی از آن نوشیدنی‌های همه‌کاره است که شاید به‌دلیل فواید خاص آن برای بسیاری از موارد کاربرد داشته باشد. کافی است روزی یک فنجان چای سبز بنوشید تا از انواع بیماری‌های قلبی، سرطان و… در امان باشید، اما برخی از ما با آنکه از فواید چای سبز خبر داریم اما شاید دم کردن و نوشیدن آن برای‌مان عادی شده و دوست داشته باشیم تنوعی در نحوه استفاده از چای سبز ایجاد کنیم و با آن طعم‌های جدید را تجربه کنیم.

چای سبز یکی از مواردی است که می‌توان با کمی خلاقیت، از آن به شکل‌های متنوعی استفاده کرد. کافی است این مطلب را بخوانید تا با خواص و شکل‌های جدید استفاده از آن آشنا شوید. ما در این مطلب راه‌های بیشتری برای استفاده از چای سبز پیش پای‌تان قرار می‌دهیم. تا با به‌کارگیری این راهکارها بهترین طعم‌های ممکن را از چای سبز هدیه بگیرید.

1. بلغور جوی دوسر را با آن طعم‌دار کنید

بلغور جوی دوسر را با یک منبع آنتی‌اکسیدان دم کنید. یک کیسه چای سبز را در آب جوش بگذارید سپس مخلوط جوی دوسر را در کنار آن قرار دهید و بگذارید دم بیاید.

2. شیک تهیه کنید

پس از یک تمرین طاقت‌فرسا با نوشیدن چای سبز انرژی خود را بازیابی کنید. پودر چای سبز، به‌ویژه ماچای ژاپنی به‌راحتی با ماست کم‌چرب وانیلی، موز و انواع توت‌های منجمد ترکیب می‌شود.

3. یک نوشیدنی خنک تهیه کنید

برای تهیه یک نوشیدنی خنک، یک قاشق چای‌خوری (یا بیشتر) پودر چای سبز را به آب گرم اضافه کنید و سپس تکه‌های یخ و زنجبیل را به آن اضافه کنید. این نوشیدنی منبع آنتی‌اکسیدان بوده و تشنگی شما را برطرف می‌کند.

4. با آن تخم‌مرغ را مزه‌دار کنید

تخم‌مرغ آبپز عصاره چای سبز را به‌خوبی جذب می‌کند. تخم‌مرغ آبپز پوست کنده را به مدت چند روز در مخلوطی از چای سبز و سس سویا بغلتانید. هرقدر بیشتر صبر کنید، تخم‌مرغ عطر و طعم بهتری خواهد گرفت.

تخم‌مرغ تهیه شده با چای سبز یک میان‌وعده سرشار از پروتئین است. به‌علاوه می‌توانید یک قاشق چای‌خوری پودر چای سبز را با نمک دریایی دانه درشت مخلوط کرده و این چاشنی خوشمزه را روی تخم‌مرغ آبپز بریزید و میل کنید.

5. با آن کوکی تهیه کنید

یک قاشق مرباخوری پودر چای سبز را به خمیر کوکی موردعلاقه خود اضافه کنید. با این کار، در کمترین زمان ممکن یک کوکی سبز رنگ و خوش‌طعم خواهید داشت.

6. با آن به ماهی طعم دهید

دانه‌هایی مانند بادام، گردو و پسته را با پودر چای سبز ترکیب کنید و تکه‌های ماهی را با این مخلوط رول کنید. این وعده غذایی سالم طعم فوق‌العاده‌ای دارد و ترد و خوشمزه است.

7. آبمیوه تهیه کنید

آب لیمو را بگیرید و آن را به چای سبز مورد‌علاقه خود اضافه کنید. سپس کمی نعناع تازه اضافه کنید. این افزودنی‌ها به آبمیوه شما طعم تند و دلپذیری می‌دهند.

8. غذاهای‌تان را با آن بخارپز کنید

ران بدون استخوان مرغ را در دیگ بخارپز بگذارید، اما به جای آب از چای سبز دم کرده استفاده کنید. چای سبز از بالا رفتن کلسترول جلوگیری می‌کند و عطر و طعم خاصی به غذا می‌بخشد.

9. به کاپ‌کیک خود طعم دهید

با افزودن دو قاشق غذاخوری پودر چای سبز به کاپ‌کیک خود طعم و شیرینی دهید.

10. میوه‌ها را با آن بجوشانید

گلابی یا سیب را در چای سبز فرو برده و به آن شکر قهوه‌ای، عسل و ادویه‌جات طعم‌دار اضافه کنید. بگذارید این مخلوط به نقطه جوش برسد تا میوه‌ها عطر و طعم چای سبز را به خود بگیرند.

11. سبزیجات را با آن سرخ کنید

سبزیجاتی مانند فلفل یا کلم بروکلی و رشته فرنگی را در پودر چای سبز، سیر خرد شده و تکه‌های فلفل قرمز سرخ کنید. این غذا را در پلوپز و با حرارت متوسط طبخ کنید تا عطر چای به خورد سبزی برود.

12. با آن صبحانه تهیه کنید

از چای سبز و شیر سویا برای افزایش عطر و طعم نان تست صبحانه استفاده کنید. برای این کار، شیر را با ترکیبات خامه‌ای سبزرنگ جایگزین کنید.

13. از آن در تهیه کیک استفاده کنید

به جای شکر از پودر چای سبز در تهیه کیک استفاده کنید. پودر روشن چای سبز به کیک شما عطر و طعم خوبی می‌دهد، به‌علاوه کالری کمی دارد.

14. آن را با شکلات مخلوط کنید

تکه‌های شکلات تلخ را با پودر چای سبز آب کنید، سپس میوه‌های مورد‌علاقه خود را در آن بغلتانید. از آنجا که شکلات تلخ منبع آنتی‌اکسیدان است، در مصرف آن کوتاهی نکنید.

15. همان روش همیشگی با تنوعی جدید

عادی‌ترین و معمول‌ترین روش استفاده از چای سبز هم که همه با آن آشنایی دارید، دم کردن و نوشیدن آن به شکل چای سیاه است، یعنی همان‌طور که چای معمولی خود را می‌نوشید. اما برای ایجاد تنوع می‌توانید چای خود را با هل، دارچین و… طعم‌دار کنید.  به‌علاوه می‌توانید از نبات یا لیمو هم برای خوشمزه‌تر شدن چای خود استفاده کنید.

16. آبمیوه دلخواه  را غنی کنید

شاید رنگ آبمیوه چندان خوشایند نشود، اما مخلوط کردن چای سبز با شیر سویا باعث می‌شود نوشیدنی شما تازگی داشته باشد. شما می‌توانید از چای دم‌کرده خانگی یا پودر چای سبز برای تهیه نوشیدنی موردعلاقه خود استفاده کنید و آن را بین وعده‌های غذایی‌تان بنوشید.

17. با آن به ماست طعم دهید

ماست یونانی به نوبه خود ماستی سالم و بسیار خوش طعم است. سالم است، اما پودر چای سبز با ماست یونانی  آن را به یک گزینه فوق‌العاده برای صبحانه تبدیل می‌کند که سرشار از پروتئین و آنتی‌اکسیدان خواهد بود. بهتر است این ماست را با عسل، دانه و میوه‌های تازه میل کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

18. برنج را در آن بغلتانید

اوچازوکه یک غذای محبوب در ژاپن است که با ریختن چای سبز گرم روی برنج پخته تهیه می‌شود. این غذا با مواد خوش‌طعم مانند جلبک دریایی سرو می‌شود. برنج قطرات چای را جذب می‌کند، از این رو با هر لقمه از خواص چای بهره‌مند خواهید شد. سادگی در طبخ، اوچازوکه را به یک غذای ایده‌آل تبدیل کرده است.

19. در تهیه سالاد استفاده کنید

یک قاشق چای‌خوری ماچا (یک نوع چای ویژه ژاپنی) به سرکه اضافه کنید و مخلوط تهیه شده را روی سالاد بریزید. شما می‌توانید پودر چای سبز مورد علاقه خود را با روغن هسته انگور، سرکه سیب یا سرکه برنج تهیه کنید و به آن نمک و فلفل بزنید. با این کار، سالاد شما عطر و طعم خاصی به خود می‌گیرد.

20. با آن مرینیت درست کنید

چند کیسه چای سبز را در آب گرم بگذارید. سپس کمی عسل، نمک و فلفل به آن اضافه کنید. حالا می‌توانید قارچ، توفو یا گوشت گاو را در این مرینیت (موادی برای مزه‌دار کردن قبل از پخت) بغلتانید و آن را به شیوه دلخواه خود بپزید. غذای شما با این سس طعم و شیرینی طبیعی پیدا خواهد کرد.

چای سبز مضرات هم دارد؟

با‌وجود تمام مطالبی که درباره چای سبز گفتیم، باید توجه داشته باشید که در استفاده از چای سبز افراط نکنید. ‌خانم‌های باردار، شیرده و افرادی که ناراحتی اعصاب دارند و آنهایی که ضربان قلب‌شان نامنظم است، بهتر است در مصرف آن زیاده‌روی نکنند. مصرف این چای همچون چای سیاه به همراه غذا جذب روی، آهن و کلسیم را کاهش می‌دهد.  به‌علاوه زیاده‌روی در مصرف این چای می‌تواند باعث دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و یبوست شود. مصرف بیش از حد کافئین که در چای سبز و بعضی عصاره‌های آن وجود دارد در بعضی افراد باعث علائمی مانند عصبانیت، بیخوابی و بیقراری می‌شود.

مجله سیب سبز:

ارسال شده در 2 تیر 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع طب سنتی و گیاهان دارویی

پیشنهاد سردبیر

  • بچه داری کاری بسیار حساس و ظریف
  • خوردن آجیل تا چه اندازه بهتر است؟
  • افتادن در دوران پیری
  • داروی Forxiga و عارضه های آن را بخوانید
  • چرا شیرینی هایی که طبیعی نیستند این قدر چاق می کنند ؟
  • برخی داروهای مضر برای اعصاب
  • بهترین مواد غذایی موثر برای درمان درد زانو
  • خوراکی های مفید پس از کنارگذاشتن سیگار
  • چرا کودکان باید موز بخورند
  • خاگینه پفی با پنیر و جعفری
  • پیشنهادات تغذیه ای برای افراد دیابتی
  • به نظر شما خواب بر تناسب اندام چه تاثیری دارد؟
  • یک لاک خوب چه مشخصاتی باید داشته باشد
  • لوازم آرایشی عامل تشدید جوش های صورت
  • 6 مزایای استفاده از تخم مرغ برای مو
  • محبوبترین ها

  • چگونه با روغن نارگیل نرم کننده درست کنیم
  • در بدن انسان چند نوع مو وجود دارد
  • بخاطر موهایتان ماست میل کنید
  • قارچ پوست سر و این ترفندهای درمانی
  • ترکیبات محافظت کننده مو (Conditioners) چیست
  • با مواد طبیعی بوی خوبی بدهید
  • برای جوانی پوست رتینول جادومیکند
  • راه های تقویت مو، ابرو، مژه، ریش و سبیل
  • محصولات آرایشی گیاهی و این خصوصیات
  • زيبايي با سم مار!
  • کمک به سلامت پوست با برخی مواد غذایی
  • حفظ سلامت مو با این روش ها
  • 5 درمان خانگی برای جلوگیری از شوره سر
  • با این روش های می توانید بینی خود را زیباتر نشان دهید!!
  • چگونه ماسک عسل درست کنیم
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است