892892_782
 مواردی که موجب از بین رفتن ذوق و شوق و خلاقیت شما می شوند کدامند عواملی که موجب ازبین رفتن مهارت ها و استعدادتان می شوند را بشناسید و با آن ها مقابله کنید

: تصور خود را درباره اینکه افراد خلاق، از بدو تولد خلاق هستند، از بین ببرید. چیزی که موجب می‌شود تا افراد خلاقیت بیشتری نسبت به دیگران داشته‌ باشند این است که آن‌ها خلاقیت خود را پرورش می‌دهند. در واقع، کارشناسان بر این باورند که خلاقیت در درجه اول یک مهارت اکتسابی است. مانند هر توانایی دیگری که شما یاد می‌گیرید، خلاقیت نیازمند کار و تلاش سخت‌تری است. اندازه‌ محدودی برای خلاق بودن وجود ندارد. باید با پشتکاری که طی روزهای متمادی انجام می‌دهید افکار و ایده‌های اصلی خود را معنی‌دار کنید. در بسیاری از موارد، بزرگترین چالشی که در مسیر وجود دارد عادت‌های شماست.
در اینجا به هشت مورد از بدترین نابودگران خلاقیت اشاره می‌کنیم. اگر آن‌ها را در زندگی خود احساس می‌کنید، از همین حالا حذفشان کنید.
۱. قضاوت زودرس
برای خلاق‌بودن، باید این اجازه را به خود بدهید که ایده‌های جدیدی را خلق کنید و بدون قضاوت‌کردن نوآوری‌ آزادانه‌ای داشته‌ باشید. اگر که ایده‌های خود را خیلی زود مورد قضاوت قرار می‌دهید، این کار موجب می‌شود تا تفکرات بعدی شما از بین برود و از خلاقیت آن کاسته‌ شود. فرآیند‌ها را از هم تفکیک کنید و اجازه دهید تا حرکت اولیه ایده‌ها بدون توقف در جریان باشد و برای انتخاب و پالایش بهترین آن‌ها زمان دیگری را تعیین کنید.
۲. نداشتن شجاعت
اگر از قرارگیری در فرصت‌ها واهمه دارید، جسارت افتادن در مسیرهای جدید را ندارید و از اینکه مسیر پیش رو برای پیمودن توسط شما مناسب نباشد، می‌ترسید، تنها کاری را می‌کنید که در عوض سرمایه‌گذاری در مسیرهای اصلی تنها به فکر یافتن مشکلات بعدی هستید. بدانید که خلاقیت به فرصت‌ها و شجاعت شما نیاز دارد. بنابراین ترس بزرگترین دشمن خلاقیت است.
۳. اجتناب از شکست
هنگامی که از شکست می‌ترسید نمی‌توانید با خلاقیت و جسورانه کار کنید. اگر هدف شما این است که از شکست و اشتباهات پرهیز کنید، به‌زودی و بی سروصدا با آن مواجه خواهید شد. خلاقیت یعنی در نظر گرفتن شانس و جسارت برای فرصت‌هایی که گاهی به بن‌بست می‌خورند. ایده‌های بزرگی که در ذهن شما شکل می‌گیرد از تمامی اشتباهات احمقانه‌ای که رخ می‌دهد ارزشمندتر است.
۴. مقایسه خود با دیگران
زمانی که خودتان را با بقیه مقایسه می‌کنید، نوآوری و تخیلات منحصر به فرد خود را از بین می‌برید. استانداردهایی را برای خلاقیت خود در نظر بگیرد و شخصیت خود را با افراد دیگر مقایسه نکنید. اجازه دهید تا متفاوت باشید و روحیه سازندگی در خود ایجاد کنید.
۵. احساس ناراحتی و بلاتکلیفی
بسیاری از مردم ترس مبهمی را در خود دارند؛ آن‌ها می‌خواهند تنها با حس‌کردن موضوعات مختلف آن‌ها را درک کنند. اما خلاقیت احتیاج به شجاعت دارد تا یقین ایجاد کند. با شجاعت است که انسان بی‌پروا می‌شود و از این طریق خلاقیت مسیر خود را می‌یابد. خلاقیت یک عادت است و بهترین خلاقیت‌ها ‌در نتیجه عادات خوبی است که به شما اجازه استفاده از تخیلات و نوآوری می‌دهد. برای خلاقیت موثر، باید ترس از اشتباه‌بودن را فراموش کنید.
۶. انتقاد شخصی
بازخورد همیشه خوب است و انتقاد در صورتی اشکال ندارد که شخصا انجام نشود. همه ما به کسانی احتیاج داریم که به ما بازخورد دهند، تا بدانیم که چگونه پیشرفت نماییم. ترس از نقدشدن همان ترس از رشد است.
۷. عدم اعتماد به نفس
سطح معینی از عدم اطمینان همیشه با هر عمل خلاقی عجین شده‌ است و اندازه‌گیری اعتماد به نفس نشان از سلامتی ما دارد، اما در صورتی که عدم اعتماد به نفس شدید و طولانی‌مدت باشد، می‌تواند توانایی‌های شما را کاهش دهد. بهترین راه برای سازندگی، برقراری ارتباط با اعتماد به نفس است.
۸. تجزیه و تحلیل ناقص
این موضوع وضعیت وحشتناکی را برای شما ایجاد می‌کند و به دلیل تفکرات بیش‌ از حد توانایی تصمیم‌گیری را از شما سلب می‌کند. هر شخص خلاق می‌داند که تفکر بی‌جا و بیش از اندازه می‌تواند بزرگترین دشمن خلاقیت محسوب گردد. اگر می‌خواهید خلاق باشید، این موضوع را به یاد داشته‌ باشید: هرچه مهارت خلاقیت خود را بیشتر پرورش دهید، در وضعیت بهتری از آن قرار خواهید گرفت.
وب سایت آی تی رسان – امید مروتی