5

امروزه رنگ ها با زندگی ما کاملا در آمیخته شده اند. از دکوراسیون خانه گرفته تا تبلیغات رسانه های گوناگون . همه و همه به شیوه های مختلف از رنگ ها استفاده می کنند. هر رنگ تاثیر خاصی بر روی ذهن فرد می گذارد. برخی از رنگ ها باعث استرس و برخی باعث ایجاد آرامش در فرد می شوند.

غالب رنگ خانه شما سبز است ، یا بنفش ؟ هیچ فكر كرده اید كه رنگی كه برای فضای خانه انتخاب كردید یا رنگ اتاق هایی كه بیشترین ساعات استراحت و ارتباط با اطرافیان را در آن به سر می برید، چه تاثیری بر زندگی تان دارد؟

روانشناسی رنگ ها، فرضیه های ثابت شده یی دارد كه امروزه نه تنها در درمان خیلی از بیماری ها كه در درمان افسردگی ، كمك به ایجاد هیجان یا برعكس كمك به ایجاد آرامش هم به كار گرفته می شوند.

بهتر است اگر می خواهید اتاق ، كاغذدیواری ، فرش یا سایر وسایل خانه را عوض كنید و رنگ دیگری وارد زندگی تان كنید، حواستان به انرژی نهفته در رنگ ها باشد و سعی كنید نسبت به وضع روحی و شرایط زندگی تان بهترین رنگ را انتخاب كنید و نقاط مثبت وجودتان را با این انتخاب ، رنگ و لعاب تازه یی بزنید.

رنگ قهوه یی :

رنگ قهوه یی رنگ خاك است . درست مثل زمین قابل اطمینان و سنگین و پر از انرژی های ذخیره شده است . این رنگ برای آدم هایی كه تمركز ندارند، فضایی آرام ایجاد می كند اما برای آنها كه به خودی خود، بی سروصدا و اهل تفكرند افسردگی می آورد، این رنگ را خصوصا در آشپزخانه و حمام استفاده نكنید.

رنگ سیاه :

رنگ سیاه در فرهنگ شرق نماد قدرت ، اتكا به نفس ، ابهت و شكوه است (برای همین است كه در مراسم عزاداری سیاه بر تن می كنیم ).

كسانی كه اغلب لباس سیاه می پوشند سعی دارند از طریق لباس خود اتكا به نفس شان را تقویت كنند و چون این رنگ بازتاب های نور را نمی تاباند، آدم های افسرده یی از آب در می آیند. بهتر است از رنگ سیاه در آرایش منزل به هیچ عنوان استفاده نشود یا در صورت تمایل به صورت چهارخانه های مشترك با سفید، تزیین بخش اتاق های مدرن باشد.

رنگ آبی :

آبی رنگ معنویت و نوع دوستی و عشق آسمانی و وفاداری است . آبی رنگ دوستی و آرامش است ، از آن نوع آرامشی كه یك زندگی زناشویی خوب به همراه می آورد. این رنگ در تزیین اتاق خواب مورد استفاده قرار بگیرد بهتر است ، چون استفاده زیاد از آن باعث بی تحركی می شود.

رنگ سرخ :

سرخ مثل خون ، نشانه زندگی است . رنگی است كه در فرهنگ های شرق به معنی عشق و خوشی و زندگی سرخوشانه است . در چین رنگ سرخ را دارای قدرت مبارزه با شیطان می دانند و در هند بر تن عروس به نیت شانس و خوشبختی رنگ سرخ می پوشانند. این رنگ باعث پراشتهایی و جنب وجوش است و در ساختار اتاق استراحت یا مطالعه باعث تشنج و دردسر می شود.

رنگ نارنجی :

سال ها پیش محققان هنر گرافیك كشف كردند كه رنگ نارنجی باعث خوش اشتهایی و خوشحالی مشتریان رستورانهای (فست فود) می شود. این رنگ در علم روانشناسی رنگ نشانه فعالیت اجتماعی و علاقه مندی به آن نشان دهنده میل به زندگی دسته جمعی و لذت بردن از حضور یكدیگر است . رنگ نارنجی ، رنگ خوبی برای اتاق خواب نیست ، اما اتاق نشیمن شما را دوست داشتنی می كند.

رنگ خاكستری :

خاكستری رنگ آدم هایی است كه مثل موش از ارتباط برقرار كردن با اطراف می ترسند، رنگ بعدازظهرهای جمعه و بی حوصلگی . توصیه می كنیم همه افراد از جمله آدم هایی كه در معرض بیماری های عصبی هستند از استفاده بی حساب از این رنگ چشم بپوشند یا این رنگ را با رنگ های شاد تركیب كنند تا رنگ های شاد مثل سرخ ، زرد و نارنجی را هم كمی متعادل تر جلوه بدهند.

رنگ سبز:

رنگ سبز طیف های زیادی دارد، این رنگ مثل چمن سبز گسترده بر دشت نشانه صلح و امنیت است ، وقتی با سرخ تركیب می شود رنگ رشد است ، وقتی با آبی تركیب می شود باعث آرامش است و در كنار زرد شادی به همراه می آورد، اما حواستان باشد استفاده زیاد از رنگ سبز باعث آرامش زیادی از حد و خواب آلودگی می شود.

رنگ سفید:

رنگ سفید مثل بازتابش نور، تاثیرات متفاوتی روی آدم ها دارد؛ برای هندی ها سفید رنگ عزاداری و زندگی آن جهانی است ، در غرب نشانه پاكی و بی گناهی است و در ایران نشانه ماورا و قدرت های آسمانی (دقت كنید كه اغلب تصویرهای روحانی كه در خواب می بینیم سفیدرنگ هستند) از این رنگ به مقدار زیاد استفاده نكنید، چون چنین فضایی به نظر خالی و كم حركت می آید و قدرت تصمیم گیری را از شما می گیرد.

رنگ های تركیبی :

رنگ هایی مثل صورتی و ارغوانی ، رنگ های تاثیرگذار دیگری هستند. رنگ صورتی باعث شادی كودكانه می شود و برای آدم های دلمرده مفید است ، رنگ ارغوانی هرچه به بنفش نزدیك باشد باعث رویابینی و توهم است و برای آنها كه خواب های آشفته دارند توصیه نمی شود، رنگ های دیگری هم هستند مثل فیروزه یی كه فضایی آرام و متعالی می سازد و سبز چمنی كه باعث انرژی و هیجان كوتاه مدت است و ممكن است سریع خسته تان كند، پس به سرعت تصمیم نگیرید و با خودشناسی انتخابش كنید!