موضوعات

اهمیت رنگ زولبیا و بامیه ها

 25833

 سعی کنید هنگام خرید زولبیا و بامیه در صورت شفاف بودن رنگ آن ها اقدام به خرید کنید و از تهیه زولبیا و بامیه تیره رنگ خوداری کنید چون می تواند حاوی مواد سمی و مضر برای سلامتی تان باشد

معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو، گفت: هنگام خرید زولبیا و بامیه به رنگ آن توجه کنید چرا که هر چه این شیرینی تیره‌تر و سوخته‌تر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست.

دکتر سهیل اسکندری اظهارداشت: شیرینی هایی مثل زولبیا و بامیه که عموما در ماه مبارک رمضان مصرف بیشتری دارند در سطح عرضه به دو صورت مشاهده می شوند. حالت نخست و معمول آن تولیداتی است که به روش سنتی و تحت نظارت صنوف فعالیت می کنند و نظارت بر کیفیت و بهداشت آن را بهداشت محیط عهده دار است، و در حال حاضر نیز بیشترین تولیدات را همین اماکن به عهده دارند.

وی افزود: روش تولید دیگر صنعتی است که تحت مجوز معاونت های غذا و دارو و با حضور مسئولین فنی و رعایت تمامی ضوابط مربوط این نوع خوراکی هاست که قطعا از سلامت بیشتری برخوردار است. اگر چه توصیه تغذیه ای ما همواره به مصرف حداقلی مواد شیرین باز می گردد به مصرف کنندگان پیشنهاد می کنیم برای جلوگیری از امراض احتمالی به هنگام خرید زولبیا و بامیه به رنگ آن توجه کنند چرا که هر چه زولبیا و بامیه تیره‌تر و سوخته‌تر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست بلکه بیانگر آن است که در روغن بیشتر جوشیده و حرارت بیشتری دیده، در نتیجه حاوی مواد سمی بیشتری است.

اسکندری گفت: استفاده از رنگ های غیر متعارف یا زعفران تقلبی نیز باعث ایجاد رنگ های تیره و غیر متعارف (قرمز) در زولبیا و بامیه می شود.

وی ادامه داد: این فرآورده‌ها باید دارای فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی قابل قبول باشند تا سلامت مصرف‌کننده را به خطر نیاندازد. وجود پراکسید و ترکیبات ناشی از استفاده از روغن نامناسب، حرارت بالا و استفاده مکرر و بیش از حد مجاز روغن باعث ایجاد رادیکال‌های آزاد بیشتری می‌شود که این رادیکال‌ها نه تنها منجر به فساد مواد غذایی می‌گردد بلکه در اثر استفاده دراز مدت، به بافت‌های بدن آسیب رسانده و عاملی برای ایجاد سرطان، بیماری‌های التهابی، آترواسکلروز، پیری و…، می‌شود.

اسکندری با تاکید بر این مطلب که زولبیا و بامیه باید در جعبه های بهداشتی دارای پروانه ساخت مورد تایید سازمان غذا ودارو است بسته بندی گردد، گفت: از خرید زولبیا و بامیه از دست فروشان، سوپر مارکت و لبنیاتی ها خودداری و این نوع شیرینی فقط از قنادی ها و شیرینی فروشی های مسقف و دارای پروانه کسب و معتبر یا ترجیحا دارای شناسه نظارت بهداشتی خریداری شود.

وی افزود: بالا بودن میزان قند در زولبیا و بامیه بهتر است در ماه مبارک رمضان از ترکیبات طبیعی مانند خرما و رطب در زمان افطار استفاده شود و در مصرف زولوبیا و بامیه در حد زیاد خودداری گردد تا در پایان ماه مبارک رمضان افراد دچار اضافه وزن نگردند.

اسکندری تاکید کرد: واحدهای شناسه نظارت تحت پوشش معاونت غذا ودارو در اولویت نظارت جهت رعایت اصول بهداشتی هستند و این معاونت ضمن بازدید و نمونه برداری مستمر با واحدهای متخلف برخورد قانونی انجام می دهد. ضمناً چاپ برچسب حاوی نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی که از ابتدای سال ۹۵ اجباری است، می تواند یک راهنمای مناسب برای خریداران جهت انتخاب محصول سالم تر از نظر میزان قند، چربی و نمک باشد.

مهر

 

همکار دکتر سلام

7 تیر 1395

مطالب مرتبط

  • بررسی عوامل مختلف تاثیرگذار بر میل جنسی
  • منوی غذایی مناسب برای ناهار مدرسه
  • روش تهیه اکسیر جوانی
  • دیابتی ها این صبحانه را مصرف کنند
  • آیا ماست در افسردگی تاثیر میگذارد؟
  • عملکرد مغز را با روغن ماهی حفظ کنید
  • راه حلی برای رفع آلرژی به بادام زمینی و تخم مرغ
  • بررسی ارزش تغذیه ای مختلف نخود فرنگی
  • داشتن پوست درخشان با این توصیه های غذایی
  • نوشیدن قهوه قبل از ورزش،چرا؟
  • قبل از خواب این موارد را فراموش نکنید
  • مناسب ترین راه برای از بین بردن کبودی
  • خوردنی های آسیب رسان به معده خالی
  • نفاس پس از زایمان و شیردهی
  • رسیدن به شکم صاف با مصرف نوعی معجون
  • پربازدیدترین مطالب

  • اشخاصی که در طی دوران رژیم ضعف میکنند
  • 10 فایده روغن نارگیل
  • چگونه بیشتر از مقدار مصرف کالری بسوزانیم
  • حلیم بادمجان با طعم لوبیا سفید
  • همه چیز در مورد ویتامین B12
  • چطوری قهوه نوشیده می شود
  • با این نوع عطش چه کنیم
  • کمک به وزن ایده آل با این نوع چربی
  • درمورد رژیم‌های پروتئین بالا دکتر اوز چه توصیه هایی دارد؟
  • با این غذا ها هم سیر شوید و هم لاغر
  • دریافت آب ناکافی و این عارضه ها
  • استفاده از ویتامین دی به میزان کافی
  • آموزش تهیه ساندویچ ایتالیایی سالم و مقوی برای کودک
  • برای ایام امتحانات چه دمنوشی توصیه میشود؟
  • حفظ سلامت قلب در برابر سکته با این مواد خوراکی
  • داغ ترین مطالب و مقالات

  • دور نکردن کودکان از میکروب ها،درست یا غلط؟
  • با روغن های کاهش درد آرتروز آشنا شوید
  • تشخیص زود هنگام سرطان گامی بزرگ در بهبود یافتن بیمار
  • نوزادی که به اندازه ی یک کف دست است
  • اصول مهم برای حمام کردن کودک
  • به دنیا آمدن نوزادی بدون چشم!
  • بررسی عوامل مختلف تاثیرگذار بر میل جنسی
  • تاثیرات طلاق بر زندگی انسان
  • برخی توصیه های مفید برای افزایش نیروی بینایی
  • به دنیا آمدن نوزاد 80 ساله
  • طرز استفاده صحیح از سیر
  • خوشبوکننده های سالم خوراکی
  • تاثیر پیاده روی و یوگا بر استرس و اضطراب
  • تاثیرات مختلف تغذیه دسته جمعی
  • از میان برداشتن اختلالات روحی
  • پیشنهاد سردبیر

  • چکار کنیم که موهایمان وز نشود
  • معایب سیستم تهویه مطبوع
  • آنتی بیوتیک و آسیب های ناشی از مصرف آن
  • یک رابطه موفق و کامل چه ویژگیهای دارد؟
  • زنان ایرانی پرچمدار رتبه اول افسردگی در جهان
  • خلاقیت های میخی جالب امروز
  • 6 روش آسان برای مراقبت از ناخن
  • تصاویر دستگاه اسپکتروفتومتر ماورا بنفش
  • تاثیرهای فرهنگی و رسانه ای در کودکانی که اختلال سلوک دارند
  • چگونه موهای قهوه ای و بلوند را درخشان کنیم؟
  • جدیدترین مدل های مو در فصل تابستان 2013 / 1392
  • چطور از شر لکه های قهوه ای خلاص شویم
  • این کار را با عضلاتتان نکنید
  • در خطر قرار گرفتن شنوایی با این رفتارها
  • شیوع بی رویه نازایی در میان زوجین ایرانی
  • 
       
    
    x