EyesArticleMeme
 درباره بیماری آب مروارید و لکه زرد درون چشم چه میزان اطلاع دارید این عارضه ها با چه عواملی پدید می آیند و راه و رو شهای درمانی موثر برای آن ها به چه صورت می باشند

آب مروارید و لکه زرد از شایع‌ترین مشکلات چشمی هستند که در افراد بزرگسال دیده می‌شود و نارسایی بینایی و نابینایی را به دنبال دارد.

درحالی که آب مروارید موجب تار شدن عدسی چشم می‌شود، لکه زرد (دژنراسیون ماکولا) به شبکیه چشم آسیب می‌زند.

هر دو عارضه اغلب در افراد بالای 55 سال رخ می‌دهد هرچند مشکل دژنراسیون ماکولا دلیل اصلی نابینایی در این رده سنی است.

در جهان بیش از 25 میلیون انسان به عارضه لکه زرد دچار هستند.

پزشکان معتقدند : دنبال کردن یک رژیم غذایی مغذی و متعادل برای بدن فوائد بسیاری به همراه دارد که علاوه بر پیشگیری از اضافه وزن، دیابت نوع 2 و سرطان، می‌تواند به سلامت چشم‌ها نیز کمک کرده و قدرت بینایی را در طول زندگی فرد حفظ کند.

نتایج برخی مطالعات نیز حاکی از آن است مصرف مواد غذایی مناسب می‌تواند به بهبود نارسایی بینایی ناشی از بیماری‌های چشمی کمک کند.

سایت مدیکال دیلی به برخی از خوراکی‌ها و مواد مغذی که لازم است برای سلامت چشم در رژیم غذایی گنجانده شود، اشاره کرده‌است:

آنتی اکسیدان‌ها: رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها یکی از موثرترین شیوه‌ها برای مقابله با تاثیرات ناشی از رادیکال‌های آزاد در بدن به حساب می‌آید. این مواد همچنین توسط بدن و هنگام تبدیل غذا به انرژی و در مواقعی که در معرض نور خورشید قرار داریم در چشم‌ها و پوست تولید می‌شود.

آنتی اکسیدان‌ها همچون ویتامین C، E، بتاکاروتن و روی برای مقابله با آسیب‌های رادیکال‌های آزاد ضروری هستند. همچنین ویتامین E با کاهش خطر شکل گیری آب مروارید و لکه زرد مرتبط است.

خوراکی‌های سبوس‌دار: غذاهای سرشار از فیبر خوراکی نه تنها فرد را برای مدت زمان بیشتری سیر نگه می‌دارد بلکه می‌تواند با بالاتر رفتن سن از بروز عارضه چشمی لکه زرد در فرد جلوگیری کند. وجود قند و آرد تصفیه شده در بیشتر غذاهای فراوری شده علت افزایش خطر ابتلا به این عارضه چشمی است.

اسیدهای چرب امگا 3: اسیدهای چرب امگا 3 در برخی مولکول‌های چربی پیدا می‌شوند که برای برخورداری از قدرت بینایی خوب ضروری است. همچنین گونه‌هایی از این اسیدها هستند که چشم را در برابر این عارضه چشمی بخصوص در افرادی که در خطر ابتلا به این بیماری هستند، حفظ می‌کند.

لوتئین و زیگزانتین: این دو کاروتنوئید آنتی اکسیدان‌های طبیعی هستند که در چشم وجود دارند همچنین گنجاندن آن‌ها در رژیم غذایی می‌تواند اکسید شدن در سلول‌های چشم را کاهش دهد و از بین رفتن شبکیه و عدسی چشم پیشگیری کند.

به گفته پزشکان افزایش میزان مواد لبنی دریافتی و سبزیجاتی همچون اسفناج، کلم بروکلی و کلم که سرشار از لوتئین و زیگزانتین هستند در پیشگیری از بروز این عارضه‌های چشمی موثر است.

ایسنا،

ارسال شده در 9 تیر 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع چشم و چشم پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • ارتباط اندیشه تفکر با سبک زندگی
  • سوپ کلم بروکلی و کدو حلوایی برای کودکان
  • دستور نوشیدنی سالم: چای گیاهی
  • حواستان به انتخاب رنگ سایه باشد
  • استفاده از نخ دندان بیهوده اعلام شد
  • بهبود زندگی مبتلایان به آلزایمر با این روش ها
  • از نگاه گوستاو بادل سبزیجات و مواد غذایی گیاهی چقدر برای بدنساز مهم است؟
  • چیزهایی که مردان درباره اصلاح صورت نمی دانند!
  • بیماری آدیسون -علائم، علل و درمان
  • مروری بر ترشحات غیر طبیعی واژن
  • تاثیر اسپری کردن اکسی توسین بر مبتلایان به اوتیسم
  • آیا نقش جنسیتی می تواند توجبه گر افسردگی باشد؟
  • تاثیرات مهم این نوشیدنی صبحگاهی
  • سردی و کرختی دست و پا
  • انجام این چکاپ ها ضروری است
  • محبوبترین ها

  • اندازه ی بیضه ی سالم (معاینه ی بیضه)
  • خانه داری کنید تا از سرطان سینه جلوگیری شود
  • ترک یا شقاق نوک سینه
  • تاثیرات مختلف هورمون درمانی بر بدن
  • علل لکه بینی بین دو دوره قاعدگی
  • تشخیص وجود کیست تخمدان با این روش ها
  • ارتباط سرطان های خطرناک و ناباروری
  • بچه دار نشدن از طرف پدر
  • درمان تخمدان های PCO
  • 5 راه حل برای دور ماندن از سرطان پستان
  • پیشگیری از پیری زودرس با فرزند آوری
  • بررسی عوامل افزایش دهنده امید به زندگی
  • عوارض افزایش سن برای بانوان
  • اگر این حقایق را بدانید دیگر هرگز هات داگ نخواهید خورد
  • داشتن اندام ایده آل پس از بچه دارشدن
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است