موضوعات

تشدید استرس و اضطراب با این خوردنی ها

2565
برخی خوردنی ها می توانند آرام شما را برهم بزنند و باعث افزایش استرس شما شوند توصیه می کنیم کمتر از آن ها استفاده کنید چون باعث تشدید اضطرابتان خواهند شد.

در حالی که مواد غذایی که مصرف می کنید، علت اصلی احساسات شما نیستند، ولی می توانند بر شدت و چگونگی این احساسات به طور کامل تاثیر بگذارند.

یکی از حالات روانی که با مصرف برخی غذاها تشدید می شود، اضطراب است. اضطراب را می توان با سطوح ناکافی سروتونین مغز که یک انتقال دهنده عصبی برای کمک به کاهش هورمون های استرس است، مرتبط دانست. سطوح اضطراب با تحریک بیش از حد هورمون هایی مانند گلوتامات و اپی نفرین که می توانند منجر به واکنش های شدید اضطراب شوند، ارتباط دارد.

در این میان برخی غذاها به تولید مواد شیمیایی که خلق و خوی را افزایش می دهند، کمک می کنند در حالی که برخی دیگر از غذاها تشدید کننده اضطراب هستند. غذاهای فراوری شده مقصران اصلی افزایش اضطراب شناخته شده اند. خبر خوب این است که با کاهش مصرف این محرک های غذایی می توان اضطراب را به کلی سرکوب کرد.

قهوه: کافئین دارای یک اثر محرک بر روی سیستم عصبی است و باعث آزاد سازی هورمون استرس به نام کورتیزول می شود. آزاد سازی این هورمون با بی خوابی و افزایش سطوح اضطراب ارتباط دارد؛ به ویژه در افراد مبتلا به اختلالات وحشت و اضطراب اجتماعی. در حالی که مصرف کافئین در ابتدا باعث افزایش سطح هورمون سروتونین می شود، اما مصرف بیش از حد آن منجر به کاهش نفوذ کافئین برای ایجاد احساس خوب می شود.

نوشابه های انرژی زا: مصرف این نوشابه ها می تواند دوز اضطراب را دو برابر کند. این نوشیدنیها نه تنها حاوی کافئین است بلکه شیرین کننده های مصنوعی به نام آسپارتام دارد که به طور قابل توجهی منجر به کاهش سطح سروتونین در مغز می شود.

گوشت گاو: اگرچه گوشت قرمز حاوی ویتامین های گروه ب است و باعث کاهش سطح استرس می شود، اما افزودنی های موجود در این گوشت از قبیل منو سدیم گلوتامات منجر به افزایش سطح گلوتامات در مغز می شود؛ یکی از هورمون های تحریک کننده اضطراب و استرس بالا. در انتخاب گوشت گاو از فروشگاه های مواد غذایی باید نوع کم سدیم و بدون افزودنی آن انتخاب شود.

لبنیات پرچرب: این نوع لبنیات حاوی چربی های ترانس باعث اختلال جریان خون به مغز می شوند و یکی از پیامدهای مصرف آنها افسردگی، اضطراب و دیگر مسائل مرتبط با بهداشت روانی است. یکی از مطالعات نشان داده افرادی که به طور عمده از غذهای سرخ شده، گوشت های فراوری شده، لبنیات با چربی بالا و دسرهای شیرین استفاده می کنند، 58 درصد بیش از سایرین در معرض خطر افسردگی و اضطراب قرار دارند.

ماکارونی: کربوهیدرات های تصفیه شده مانند ماکارونی سفید، نان سفید، نان شیرینی، آب نبات و نوشیدنی های شیرین، می توانند با افزایش ناگهانی قند خون و افت سریع آن خلق و خوی را تحت تاثیر قرار دهند. محققان دانشگاه کلمبیا نیز معتقدند در عوض رژیم های غذایی سرشار از غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای، کوینولا و … خطر ابتلا به افسردگی را به میزان زیادی کاهش می دهد.

سس گوجه فرنگی: این نوع سس منبع پنهان فروکتوز بالا است که درست مانند کربوهیدرات های ساده منجر به افزایش سریع قند خون و کاهش ناگهانی آن می شود که خود اضطراب شدید را به همراه دارد. یک ضرر دیگر این نوع سس نیز ایجاد هوس دائمی مصرف آن، و ابتلا به افزایش وزن است.

الکل: حدود 20 درصد از مبتلایان به اختلال اضطراب اجتماعی از وابستگی به الکل رنج می برند. این در حالی است که اگر چه الکل در کوتاه مدت موجب کاهش علایم اضطراب می شود اما مصرف دایمی آن باعث تشدید اضطراب در طولانی مدت می گردد، آنهم از طریق دستکاری سیستم عصبی مرکزی و نرخ های پایین قند خون. علاوه بر این الکل ادرار آور است و می تواند منجر به کم آبی بدن شود. اختلال در عملکرد شناختی و عدم توانایی در تمرکز ناشی از مصرف الکل می تواند منجر به بروز اضطراب دائمی شود.
منبع:www.prevention.com

آوای سلامت

همکار دکتر سلام

9 تیر 1395

مطالب مرتبط

  • احساس میکنم تنهام،چرا؟
  • با دروغ گفتن همسر چیکار کنیم؟
  • موفق بودن کدام فرزندان در مدرسه قطعی است؟
  • سال تحصیل آغاز شده،حالا چه کاری لازمه انجام بدیم؟
  • چگونه بازدهی سر کار را بالا ببریم؟
  • چرا انسان ها به موزیک غمگین علاقه زیادی دارند؟
  • 9 عامل تفرقه انداز در رابطه عاشقانه
  • از روی لباس به شخصیت افراد پی ببرید!
  • تنظیم شخصیت با کمک ورزش
  • ریشه یابی زخم زبان زدن
  • مشکلات روانی در افراد وسواس
  • رفع تنهایی در خردسالان
  • راه حل هایی برای رفع تنهایی در خردسالان
  • باید و نبایدهای موثر برای مقابله با خشم
  • تست جامع خودشناسی! تیپ شخصیتی شما
  • پربازدیدترین مطالب

  • این علامت های استرس را دست کم نگیرید
  • تربیت فرزندان با این شرایط
  • افزایش تمایل زنان به گرفتن طلاق
  • یادگیری بر اساس شرطی شدن عامل
  • لبخند زدن هنر میخواهد
  • تاثیر مراقبه در درمان افسردگی
  • راه هایی برای باز کردن ذهن کودکان
  • علت کم‌ حرف‌ ترشدن زوجین چیست
  • پیشنهاد روانشناسان برای تجربه شادی
  • موفق بودن با این عوامل
  • افسردگی با نگاه به تصاویر خشن
  • شخصیت خود را با این تست بیشتر بشناسید
  • عامل شروع کننده بلوغ چیست؟
  • اگر رنگ روشن می پوشید اعتماد به نفستان بالاست
  • دانستنی هایی در مورد عوارض طلاق
  • داغ ترین مطالب و مقالات

  • رفع اختلالات مختلف در مچ دست
  • مراقبت های غذایی در فصل پاییز
  • خاصیت های مختلف برگ برخی از گیاهان
  • ترکیب خطرناک برخی داروهای گیاهی با شیمیایی
  • اختلالات ناشی از کاهش روی در بدن
  • مبتلایان به امراض قندی بامیه بخورند
  • شرایط لازم برای کاشت حلزون
  • راه حل جدید برای دفع سنگ کلیه
  • تولید واکسن با کمک آب
  • عادات تغذیه ای ناسالم در بین ایرانی ها
  • بررسی علل ابتلا به سرطان استخوان
  • تأثیر هورمون سروتونین بر بدن انسان
  • پیامدهای جسمی و روحی سقط جنین ناخواسته
  • توقف تولید پروتئین در باکتری ها
  • نوشیدن آب در کنار غذا ممنوع
  • پیشنهاد سردبیر

  • بدون مراجعه به پزشک از کجا بدانیم حامله ایم
  • برای دیابتی‌ ها این ده میوه مفید است
  • دلایل موفق آمیز نبودن رژیم لاغری
  • اهمیت و ویژگیهای صندل مناسب برای زن حامله
  • اصول بهداشتی که در فعالیت های ورزشی باید رعایت کرد
  • اشتباهات بزرگی در رابطه جنسی که مردان مرتکب می شوند
  • ضروری ترین توصیه هامخصوص روزه داران
  • از این 17 نوع ماده شیمیایی خطرناک و سرطان زا دوری کنید
  • رولت سیب زمینی و قارچ
  • علت استفاده پروتئین توسط خانمها
  • پیامدهای ناشی از برونشیت
  • خوابیدن پس از وعده سحری
  • چرخش بیضه چگونه درمان می شود؟
  • روشی بسیار جالب و ساده برای اندازه گیری غذاهای مصرفی
  • با این مواد غذایی ، چربی های خود را به سرعت از بین ببرید
  • 
       
    
    x