622
عارضه نقرس چه ممنوعیات غذایی دارد افراد مبتلا چه ممنوعیات غذایی دارند و چه پرهیزهای غذایی باید داشته باشند توصیه متخصصین به این افراد چیست؟

محمد تقی انوشه متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: یکی از بیماری های شایع امروزی (نقرس)است که به دلیل ته نشین شدن اسید اوریک اضافی خون در مفاصل ایجاد می شود.
انوشه ادامه داد: نقرس در اثر خوردن گوشت و مرغ بویژه گوشت قرمز ایجاد می شود و باعث قرمزی، تورم و گرگرفتگی درد و التهاب یک یا چند مفصل شده که بیشتر در انگشت شست ،پاشنه پا، قوزک پا، زانو و ارنج نمایان می شود.
مبتلایان به نقرس بهتر است از گوشت سفید استفاده کنند و میزان مصرف این دسته از مواد غذایی یک یا دو بار در هفته باشد. بیماران مبتلا به نقرس می‌توانند از انواع ماهی‌ها استفاده کنند اما تنها نوع ماهی که مصرف آن برای بیماران منع شده ماهی قزل آلا و کولی است.
وی اذعان داشت:رژیم غذایی مناسب و قرار دادن میوه و سبزیجات تازه در سبد غذایی برای درمان نقرس توصیه می شود و همچنین این افراد باید از خوردن گوشت قرمز،حبوبات،قارچ،اسفناج،مارچوبه،دلو جیگرپرهیز کنند.
انوشه گفت:در کنار رعایت رژیم غذایی مناسب مصرف مکرر آب در طول روز و قبل از خواب تاکید شده زیرا نوشیدن آب اسید اوریک اضافی را از بدن دفع می کند، همچنین بیماران مبتلا به نقرس می توانند برای درمان از قرص “کولشیزسین” با تجویز پزشک استفاده کنند.
انوشه اظهار داشت: همچنین قرار دادن پاها در آب ونمک، ورزش و تنفس در هوای پاک کمک شایانی به درمان نقرس می کند.
باشگاه خبرنگاران جوان