موضوعات

دانستنی هایی مهم در باره مواد قندی

4aec6e38-07a1-11e6-99cd-3469e7fd8aa2_1280x720
با مصرف قند زیاد دچار بیماری های مختلفی خواهید شد بهتر است مراقب عوارض جانبی این خوراکی های شیرین باشید دراین باره به هشت واقعیت جالب اشاره کرده ایم

 قند بسیار شیرین و خوشمزه است، اما مثل بیشتر خوردنی‌های خوشمزه سالم نیست. با این حال مصرف جهانی قند و شکر به صورت چشمگیری رو به افزایش است. چند واقعیت راجع به قند که البته دوست نداریم بدانیم!

قند چاق کننده است
قند دو تا پنج برابر بیشتر از نشاسته در بدن چربی تولید می‌کند. به این مفهوم که ما با خوردن قند دقیقاً سلول‌های چربی را تقویت می‌کنیم. علاوه بر آن، فروکتوز وارد چرخه متابولیسم در کبد شده و احتمال ایجاد چربی کبد را افزایش می‌دهد. در نهایت قند باعث مقاومت به انسولین و بروز دیابت نوع ۲ خواهد شد.

قند می‌تواند اعتیادآور باشد
مغز افرادی که اضافه وزن دارند در برابر قند مانند الکل و دیگر مواد اعتیاد آور عکس العمل نشان می‌دهد. خودتان آزمایش کنید: برای ده روز از مصرف نوشیدنی‌ها و خوردنی‌های دارای قند پرهیز کنید. اگر پس از یک تا دو روز دچار سردردی و کج‌خلقی شدید یا اشتهای‌تان به خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های شیرین زیاد شد، این امر نشان می‌دهد که به قند معتاد هستید.

قند فلورای روده را نابود می‌کند
فلورای روده به روده در عمل هضم غذا کمک کرده و جهاز هاضمه را در مقابل باکتری‌های مضر حفاظت می‌کند. به هر اندازه که قند زیاد به روده‌ها برسد، به همان اندازه باکتری‌های مضر در روده بیشتر می‌شوند. قارچ‌ها و انگل‌ها عاشق قند هستند. قند همچنین موجب بروز نفخ، یبوست و اسهال می‌شود.

قند سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند
خوردن زیاد قند سیستم ایمنی بدن را در مبارزه با عوامل بیماری‌زا ضعیف می‌کند. اندکی بعد از مصرف قند، سیستم ایمنی بدن ۴۰ درصد ضعیف می‌شود. گذشته از این، قند ویتامین C را از بدن می‌گیرد؛ ویتامینی که گلبول‌های سفید خون برای مبارزه با باکتری‌ها به آن نیاز دارند. قند همچنین احتمال بروز عفونت را در بدن زیاد می‌کند.

قند خطر ابتلا به سرطان را بالا می‌برد
سلول‌های توموری برای تکثر به قند زیادی نیاز دارند. یک تیم بین‌المللی دانشمندان در دانشگاه پزشکی هاروارد تحت نظارت پروفسور لوئیس کنتلی مشغول تحقیق در این زمینه است که قند چه نقشی در شکل‌گیری سلول‌های سرطانی دارد. کنتلی احتمال می‌دهد که در بسیاری موارد، استفاده زیاد قند باعث سرطان می‌شود. او توصیه می‌کند که مصرف قند و شکر تا حد ممکن کم شود.

قند باعث پیری زودرس می‌شود
دلیل این که قند باعث پیری زودرس می‌شود، در گلیکاسیون یا واکنش غیرآنزیمی قندها با پروتئین‌ها نهفته است. نتیجه آنکه مولکول‌های قند به رشته‌های کلاژن (فراوانترین پروتئین بدن) می‌چسبند و موجب سفت شدن بافت این رشته‌ها می‌شوند. به این ترتیب رشته‌های کلاژن قابلیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهند. این وضعیت موجب می‌شود تا انتقال مواد سمی با اختلال انجام گیرد و پیر شدن سلول‌ها سرعت بیشتری یابد.

قند انسان را تهاجمی می‌کند
آن‌هایی که بیش از اندازه شکر و قند مصرف می‌کنند، گرایش زیادی به رفتارهای تهاجمی دارند. مشخص شده است که قند در بروز اختلال کم‌توجهی− بیش‌فعالی (ADHD) در کودکان نیز تاثیر دارد. چنانچه مصرف قند و شکر در کودکان بالا باشد، آنها با مشکل عدم تمرکز روبرو خواهند شد.

قند خطر ابتلا به آلزایمر را نیز بالا می‌برد
تحقیقات نشان می‌دهند که استفاده زیاد قند و شکر خطر ابتلا به آلزایمر را نیز افزایش می‌دهد. یک تحقیق در سال ۲۰۱۳ نشان داد که مقاومت به انسولین و بالا بودن قند خون (عوارض جانبی معمول دیابت) ارتباط مستقیمی با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی از جمله آلزایمر دارد.

منبع: دویچه وله

همکار دکتر سلام

9 تیر 1395

مطالب مرتبط

  • 8 گام تا کاهش وزن و لاغری
  • از 50 سال سن شان بیشتر شده؟پس این مواد غذایی را فراموش نکنید
  • معجزه در این نوشیدنی های گیاهی است
  • سرکه سیب را قبل از غذا بخورید،لاغر شوید
  • چاق شدن با مصرف گوشت قرمز،درست یا غلط؟
  • اهمیت به تغذیه سالم در دختران نوجوان
  • نکات مهم در زمینه حساسیت غذایی
  • بررسی عوامل مختلف تاثیرگذار بر میل جنسی
  • با این نوشیدنی معجزه آسا، سه روزه لاغر شوید
  • منوی غذایی مناسب برای ناهار مدرسه
  • روش تهیه اکسیر جوانی
  • دیابتی ها این صبحانه را مصرف کنند
  • آیا ماست در افسردگی تاثیر میگذارد؟
  • درست غذا بخورید، پر مو نشوید!
  • چه مقدار قند در روز مصرف می کنید؟
  • پربازدیدترین مطالب

  • منحصربفردترین رژیم غذایی
  • چرا شکر بیماری می آورد؟
  • آیا زعفران می تواند وضعیت تناسب اندام را حفظ کند
  • کنترل امراض قندی با تمر هندی
  • شادی و خوش خلقی با بستنی
  • خوردنی هایی برای افراد پریشان
  • ۱۲ غذای سالم برای زنان
  • انتخاب مکان های روشن برای تغذیه
  • هرآنچه باید درمورد نوشیدنی های انرژی زا بدانید
  • پرهیزهای غذایی مهم برای آنفلوآنزا
  • از بین بردن چربی قهوه ای
  • حواستان به مواد غذایی تقلبی باشد!
  • کلروفیل چه خاصیتی برای سلامتی دارد
  • با این رژیم غذایی هم سلامت خود را حفظ کنید هم زیبایی تان را
  • آرتروز خود را با این رژیم غذایی درمان کنید
  • داغ ترین مطالب و مقالات

  • چند ترفند برای انتخاب بهترین کرم برنزه کننده
  • طب سنتی آکادمیک یا طب سنتی تجربی؟ مسئله این است!
  • امان از دمنوش هایی که این روزها همه جا هستند!
  • آشنایی با عوارض گیاهان دارویی
  • بوی عرق تان را با این گیاهان دارویی از بین ببرید
  • سرماخوردگی را با چه چیزی درمان کنیم؟
  • آیا سرماخوردگی و آنفلوآنزا با هم فرق دارند؟
  • سقوط بند ناف به چه عارضه ای گفته می شود
  • بیماری پوستی گال، از علائم تا درمان
  • نکات مهم در زمینه حساسیت غذایی
  • گیاهان دارویی معجزه کننده برای سلامتی
  • پیشگیری از بروز آفت دهان و تبخال با درمان های خانگی آن ها
  • اعتقادات رایج درباره آنفلوآنزا
  • درمان خانگی برای تسکین درد لثه
  • اهمیت استفاده از کرم برای دست
  • پیشنهاد سردبیر

  • چگونه با روش های خانگی وز کردگی موهای مجعد را از بین ببریم؟
  • تب زرد از هندوستان 11 قربانی گرفت
  • تازه مادران و این تغییرات پیش رو
  • اهمیت رفتار کودکانه با سنین پایین
  • چه زخمهایی نیاز به پانسمان دارد؟
  • هر چند وقت یک بار باید دوش بگیریم؟
  • چه تعداد سونوگرافی از جنین کافیست؟
  • فراموشی و آ لزایمر دو بیماری متفاوت هستند
  • گردو غبار و مقابله با عوارض ناشی از آن
  • خوشبختی در اصطلاح روانشناسی
  • نکات کاربردی داروی سوماتروپین
  • اثرگذاری اسم هر شخص بر روحیات وی
  • مشخصه های کفش ورزشی تخت
  • جادوی این دو ماده خوراکی در کنار هم
  • غلبه بر پوکی استخوان کودک با تنیس بازی
  • 
       
    
    x