860762_958

رنگ های غیرمجاز خوراکی چه آسیب هایی به سلامتی ما وارد می کنند توصیه های متخصصین تغذیه در این زمینه چیست رنگ مصنوعی حاوی چه نوع مواد شیمیایی است؟

تولید غذاهای حاوی رنگ خوراکی مصنوعی از 60 سال گذشته تا به امروز رشدی بسیار بالا داشته – و باید این را بدانید این رنگ های قشنگ اصلا ارزش چشیدن ندارند.اما خطر اینگونه مواد در غذاها چیست؟ مضرات رنگ های خوراکی مصنوعی در مورد کودکان شدیدتر می شود: بسیاری از تحقیقات مصرف رنگ های خوراکی در کودکان را با مشکلاتی مانند بیش فعالی و مشکلات اخلاقی ارتباط داده اند ( بعلاوه کودکان از افراد بالغ بیشتر به خوردن غذاهای حای رنگ خوراکی مصنوعی علاقه نشان می دهند، و متاسفانه درصد بالایی از غذاها که در سوپر مارکت ها به کودکان فروخته می شود حاوی رنگ مصنوعی هستند. )

حتی در برخی کشورها قانون گذاشته شده که غذاهای حاوی رنگ مصنوعی باید با برچسب های هشدار دهنده عرضه شوند. رنگ های خوراکی مصنوعی برای افراد بالغ خطر کمتری دارند، اما شایع ترین رنگ های خوراکی مصنوعی ( با نام های قرمز 40، زرد 5، زرد 6 ) حاوی ترکیبات سرطان زا هستند.

خوشبختانه به راحتی می توان رنگ های خوراکی مصنوعی را از برنامه غذایی دور کرد، نها کافیست نگاهی به قسمت محتویات غذاها بکنید، معمولا در این قسمت برچسب غذاها از رنگ های خوراکی مصنوعی با نام های ” رنگ های مصنوعی (artificial colors ) ” و ” رنگ های اضافه شده (colors added ) ” نام برده می شود. اما فقط به خاطر داشته باشید: رنگ های خوراکی مصنوعی می توانند در جاهایی استفاده شوند که اصلا انتظارش را ندارید. در ادامه چند مورد از این غذاها را نام می بریم تا بیشتر مواظب باشید.

سالمون دودی

آن رنگ مصنوعی براق همیشه طبیعی نیست: برخی از فروشندگان و شرکت های عرضه کننده با استفاده از ترکیب آبی 1، زرد 5، زرد 6، و قرمز 40 در فیله ماهی ها آنها را به این رنگ در می آورند. می بینید بازار فروش تا چه حد می تواند دیوانه وار باشد؟

سس سیب طعم دار

سس سیب و یا دیگر سس ها و پوره های میوه همیشه رنگ طبیعی خودشان را به شما نشان نمی دهند. برخی شرکت ها این محصولات را با ترکیبی مانند قرمز 40، زرد 6، زرد 5، آبی 2، و آبی 1 خوش رنگ و جذاب تر از آنچه هستند می کنند. متاسفانه بیشتر مواردی که در فروشگاه ها پیدا می شوند حاوی این ترکیب هستند.

غلات صبحانه

غلات صبحانه نیز ممکن است به این رنگ ها آلوده باشند، مخصوصا آن دسته از غلات صبحانه ای که رنگین کمانی هستند و کودکتان خیلی دوستش دارد! تحقیقات نشان داده حتی مواردی که روی بسته بندی آنها از نام غلات کامل استفاده شده نیز ممکن است حاوی آبی 2، و قرمز 40 باشند. از خرید محصولاتی که برچسب میوه ای دارند نیز پرهیز کنید.

ماست طعم دار

ماست های طعم دار مقدار زیادی قند اضافه شده دارند طوری که حتی مقدار قندشان از یک دونات نیز بیشتر است، اما این تنها مشکلشان نیست. یک دلیل دیگر برای نخوردن این نوع ماست به شما می دهیم: بسیاری از تولید کننده ها حتی زحمت اضافه کردن میوه یا سبزیجات واقعی را هم به خود نمی دهند و از ترکیب هایی مانند این استفاده می کنند قرمز 40، زرد 6، آبی 2، آبی 1، و زرد 5. متاسفانه تعداد تولید کنندگانی که چنین ترکیبی استفاده می کنند بسیار زیاد است پس بهتر است خرید این نوع ماست ها را فراموش کنید.

سس سالاد

حتی سس هایی که باید سفید باشند – مانند سس سزار – معمولا حاوی رنگ های خوراکی مصنوعی هستند. سس های خوش رنگی مانند سس هزار جزیره که نمایندگی رسمی رنگ های خوراکی مصنوعی است! بهترین کاری که می توانید بکنید این است: سس نخرید و خودتان یکی بهتر، کم کالری تر، و سالم ترش را در خانه درست کنید.

خیارشور

خیارشورهای شیشه ای مملو از رنگ های خوراکی هستند: متاسفانه برخی از برندها آبی 1، آبی 2، و زرد 5 را در محصولات خود استفاده می کنند.

سخن پایانی

مواردی که گفته شد بلاهایی بود که تولید کنندگان بر سر ما می آوردند، اما متسفانه خودمان هم به خودمان رحم نمی کنیم! می پرسید چرا؟ این روزها بیشتر خانم ها یک ست رنگ های خوراکی مصنوعی را در آشپزخانه خود دارند و انواع ژله ها و غذاهای رنگارنگ با آن درست می کنند، بدون اینکه بدانند این رنگ ها تا چه حد می توانند ضرر داشته باشند. بیشتر مراقب خودمان باشیم.

وب‌سایت دکترکرمانی

ارسال شده در 11 تیر 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • کم بودن وزن مادر قبل از باردارشدن
  • پیشگیری از بر زبان آوردن کلمات رکیک توسط خردسالان
  • خساست مرد زندگی
  • ده راهکار عملی برای کاهش استرس
  • کاهش 63 درصدی مرگ با سرطان
  • معالجه MDT
  • نباید هایی در مورد تغذیه کودکان
  • چطور ویتامین D دریافت کنیم؟
  • نکات مهمی که باید درباره برداشتن رحم بدانید
  • بهداشت رعایت نکردن،دشمن درجه یک ایمپلنت دندانی
  • تست انسولین خوراکی شروع شد
  • پیشگیری از خسته شدن در زمان کار
  • هزار و یک خاصیت برای مصرف نخود آب
  • بیماریهای مربوط به لوزه در اطفال
  • چه میوه ای را به چه میزان بخوریم؟
  • محبوبترین ها

  • تاثیرگذاری انواع ویتامینها و املاح معدنی برای بدن
  • با خواص باور نکردنی آناناس آشنا شوید
  • نوشیدنی های شیرین خطر ابتلا به پیش دیابت را زیاد می کنند
  • بهترین راه جلوگیری از گلیکولیزه شدن
  • این ماده معدنی سردرد را کاهش می دهد
  • نسخه غذایی برای درمان فشار خون بالا
  • براي موهاي خشك و شكننده این غذاها را بخورید
  • تا حد امکان مصرف این خوراکی ها را کم کنید
  • با این مواد غذایی آرامش را به زندگی خود بازگردانید
  • همه کباب کوبیده ها سالم نیستند
  • چگونه در تغذیه موادی که مغذی نیستند کاهش دهیم
  • تاثیر جوانه بر روی این افراد
  • تمبر هندی و یک دنیا فایده
  • این رژیم های غذایی اثر منفی برای شما دارند
  • فشار خون پایین را با این روش ها درمان کنید
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است