arayesh

ایران جزو پرمصرف ترین کشورها در حوزه لوازم آرایش است. بسیاری از خانم های ایرانی عادت و تمایل به آرایش غلیظ دارند. استفاده از مواد آرایشی قطعا می تواند برای هرکسی خطر آفرین باشد. درست است که بسیاری براین باورند که این مواد هیچگونه آسیبی برای فرد ندارد اما چنین نیست. دکتر بهروز جنت در این رابطه توضیحات بیشتری داده است. با ما همراه باشید.

دکتر بهروز جنت با بیان  اینکه آموزش همواره از اهمیت زیادی در همه حوزه ها برخوردار است؛ اظهار کرد: از همین تعریف فرآورده آرایشی و بهداشتی که به هر محصولی که برای پاک کردن، جذاب کردن یا تغییر دادن ظاهر به وسیله مالیدن، ریختن، پاشیدن یا اسپری کردن روی بدن انسان به کار رود، گرفته تا روش استفاده از آنها اطلاق می شود.

وی افزود: با توجه به فراوانی و افزایش روز افزون مصرف انواع این گونه فرآورده ها چنانچه به صورت صحیح استفاده و یا در شرایط مناسب نگهداری نشوند، می تواند به مصرف کننده آسیب برساند.

دکتر جنت گفت: مصرف بیش از اندازه هیچ ماده آرایشی برای پوست مفید نیست، داروهای پوستی هم فاقد عوارض جانبی نیستند و یکی از عوارض این مواد پیری زودرس و ایجاد چین و چروک است و عارضه دیگر، تغییر رنگ پوست، که می تواند منتشر و یا به صورت لکه ای بوجود بیاید ولی شایعترین عارضه مواد آرایشی و دارویی در پوست، تحریک و حساسیت پوستی است.

مدیرکل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ادامه داد: این روزها فروش لوازم آرایشی خارج از ضابطه و غیربهداشتی در بازارهای خرده فروشی بسیار به چشم می خورد و متقلبان این نوع محصولات به قدری حرفه ای عمل می کنند که گاهی تشخیص محصولات تقلبی از غیرتقلبی دشوار شده و حتی کارشناسان و متخصصان این حرفه نیز به سختی قادر به شناسایی محصول تقلبی و اصل آن هستند.

این مقام مسئول عنوان کرد: با اغماض از مصارف غیر ضروری و بی رویه مواد آرایشی و بهداشتی که به ویژه در کشورهای در حال توسعه وجود دارد با دیدی خوشبینانه و متفاوت از نگاه های موجود، نمی توان از افزایش درآمد، ثروت و همچنین سطح بهداشت عمومی به عنوان محرک های استفاده روز افزون از فرآورده های آرایشی و بهداشتی فارغ بود.

دکتر جنت تاکید کرد: طبیعی است که کشور ما نیز در حال گذر از این گذار است، لذا از قواعد این بازی مستثنی نبوده و نیست اما آنچه نگرانی ها را در این باره دو چندان می کند استفاده اپیدمی شدن مصرف فرآورده های تقلبی و قاچاق است.

وی در ادامه اضافه کرد: عددهایی که درباره سهم محصولات تقلبی و قاچاق در سطح جامعه مطرح می شود، واقعا تکان دهنده است اگر خودمان، خودمان را کنترل و مدیریت نکنیم مشخص نیست بازار عرضه و تقاضا ما را به کجا ها خواهد کشید. دکتر جنت در پایان گفت: فرهنگ سازی حلقه مفقوده این رنجیره است که از خود مردم، اصناف، نمایشگاه داران و برگزارکنندگان نمایشگاه های تخصصی، فروشندگان و ارگان های نظارتی این حوزه باید شروع شود.