anti-biotic

آنتی بیوتیک ها در درمان های پزشکی و مصارف بیمارستانی و ضدعفونی کردن ها استفاده های فراوانی دارند. با اینکه ممدت زیادیست درمورد آثار مخرب و نتایج نگران کننده ی آنتی بیوتیک ها در سراسر دنیا صحبت می شود. اما متاسفانه هنوز آمار استفاده از این مواد بالاست. در ایران نیز بسیاری از مردم به صورت خودسرانه از این داروها استفاده می نمایند. اما بهترین جایگزیتن برای این داروها چیست؟ با دکترسلام همراه باشید.

به نقل از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، آنتی باکتریال به ترکیباتی نسبت داده می‌شود که قادرند به ‌صورت موضعی موجب مرگ باکتری‌ها شوند یا رشد آنها را متوقف کنند بدون آنکه برای بافت‌های اطراف مشکلی ایجاد شود.

مواد آنتی باکتریال در مواردی به ‌عنوان داروهای آنتی‌بیوتیک مورد استفاده قرار می‌گیرند اما مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها در فرایند درمان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و آنتی‌بیوتیک‌های جدید به افزایش مقاومت باکتریایی پاسخ نداده‌اند؛ ازاین‌رو نیاز به رویکردهای نوآورانه برای مبارزه با عفونت‌های باکتریایی احساس می‌شود.

دکتر نادیا محمودی خطیر محقق دانشگاه الزهرا هدف از انجام این طرح پژوهشی را بررسی خواص آنتی باکتریال نانوذرات اکسید روی/آهن عنوان کرد.

وی افزود: در این پژوهش نانوذرات اکسید روی/آهن با روشی ساده سنتز شده‌اند. این نانوذرات دارای کیفیت و خلوص بالایی هستند و اندازه‌ آنها تقریباً یکسان است. این موضوع سبب شده است تأثیر آنتی باکتریال این نانوذرات بیشتر نمود پیدا کند و کارایی آنها بهبود یابد.

محمودی در مورد نحوه‌ تأثیر این نانوذرات بر میکروب‌ها گفت: بالا بودن نسبت سطح به حجم نانوذرات سبب می‌شود یون‌ها با سهولت بیشتری منتشر شوند. یون‌های منتشر شده دیواره و غشای سلولی میکروب‌ها را سست می‌کنند و این به معنی مرگ زودرس آنها خواهد بود.

به گفته وی در این تحقیق از روش سل-ژل برای سنتز نانوذرات اکسید روی/آهن استفاده شده است؛ پس از سنتز نانوذرات، ابعاد و ریزساختار آنها مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت تأثیر مقادیر متفاوت داپت آهن (1، 3 و 5 درصد) روی خواص آنتی باکتریال نانوذرات اکسید روی/آهن ارزیابی شده است.

بر اساس نتایج به‌ دست‌آمده، حضور اتم آهن در مقادیر کمتر از پنج درصد تأثیر خاصی بر خواص آنتی باکتریال نانوذرات نداشته و با افزایش مقدار آهن به بالای پنج درصد خواص آنتی باکتریال نانوذرات به ‌تدریج افزایش پیدا کرده است.

این تحقیقات حاصل تلاش‌های دکتر نادیا محمودی خطیر محقق دوره‌ پسادکترای دانشگاه الزهرا (س)، دکتر ابوالقاسم اکبری عضو هیأت علمی دانشگاه یو ام پی مالزی، دکتر علی خرسند زاک عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اسفراین و همکاری دو محقق از مالزی است.

نتایج این پژوهش در نشریه‌ Journal of Sol-Gel Science and Technology منتشر شده است.

ارسال شده در 21 تیر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • جهش باكتري ها و بي اثر بودن آنتي بيوتيك ها
  • خوراکی های دوستدار دستگاه گوارش
  • در مورد امراض قندی
  • مردم از پزشکان خانم حرف شنوی بیشتری دارند
  • این توصیه ها را در نظر بگیرید تا در بارداری زیبا باشید
  • تمرین های استقامتی و نکاتی درباره آن
  • عوارض شک داشتن در زندگی دو نفره
  • برخی از خاصیت های آلو
  • همه چیز درمورد افسردگی کودکان و دلایل آن
  • مقابله با پیشروی عارضه ام اس
  • غذای مناسب تاثیر داروها را بهبود می‌بخشد
  • روش های خانگی برای خلاص شدن از موهای درهم تنیده و گره خورده
  • آیا داروهای کاهنده کلسترول برای بیماران دیابتی زیان دارد؟
  • در سالمندان با مشکلات دارو درمانی چقدر آشنایی دارید؟
  • آسیب های زیبایی قبل از تعطیلات
  • محبوبترین ها

  • نکاتی هوشمندانه برای زیبا ماندن در طول سفر
  • طلایی ترین نکات در خصوص استفاده از ریمل
  • عطر را با توجه به شخصیت خود انتخاب کنید
  • اسکراب نعناع چه فوایدی برای پوست بدن دارد؟
  • درخشان شدن بیشتر موها
  • لیستی از جراحی های زیبایی ضروری
  • چطوری برای معالجه موهای خشک ماسک آووکادو را بکار ببریم
  • در مورد ساختمان ناخن این موارد را بدانید
  • کرم های مرطوب‌ کننده‌ پر طرفدار و معتبر
  • مقابله با سرطان پوست با مصرف ضد آفتاب
  • فنون جدید زیبایی در چین
  • دانستنی هایی که لازم است درباره تزریق کلاژن بدانید
  • عینکی ها مراقب جوش صورت باشند
  • اگر قصد کوتاه کردن مو دارید بخوانید
  • علائم سلامتی یا بیماری در صورت
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است