food

باید خاطر نشان کرد که کاهش وزن بدون تغییرات اساسی در رژیم غذایی تقریبا غیر ممکن است. می دانیم که در بسیاری از موارد ناآگاهی از ارزش کالریکی غذاها موجب تعادل انرژی مثبت و افزایش وزن می شود. به طوری که فرد احساس می کند چیز زیادی نخورده است اما غذاهایی که مصرف کرده اکثرا از نوع پر کالری بوده است. بنابراین ابتدا فرد باید به جدول مربوط به ارزش کالری کلی غذاها رجوع کند و اطلاعات و آگاهی خویش را در این زمینه افزایش دهد. او باید هر روز خود را درگیر یادداشت برداری از مقدار غذای مصرفی و ارزش کالریکی آن کند تا پس از مدتی به طور کامل بدون محاسبات قادر باشد میزان انرژی تولیدات از هر ماده غذایی را در مقایدر متفاوت تعیین کند.
در این روش فرد باید همیشه ورقه و خودکاری در دسترس داشته باشد و مقدار و نوع ماده غذایی خود را در حد امکان یادداشت کند و سپس با مراجعه به جداول به محاسبه مقدار کالری دریافتی خود بپردازد. برای این منظور داشتن ترازوی دقیق برای کشیدن مواد غذایی در منطل وی ضروری می باشد. پس از این مرحله او باید به یادداشت برداری از مقدار فعالیت بدنی در روز متابولیسم استراحتی و همچنی اثر گرمایی غذا و عوامل دیگر تاثیر گذار بر انرژی مصرفی خود بپردازد تا بداند که حدودا چه مقدار کالری برای چنین شرایطی نیاز داشته است. سپس به مقایسه کالری دریافتی و کالری مصرفی بپردازد. در صورتی که کالری دریافتی بیشتر از کالری مصرفی بود. باید با تغییر در میزان هر یک از آنها تعادل مناسبی را برقرار کند.
عمده مطلب اینجاست که فرد طوری با ارزش کالریکی غذا آشنا شود که بتواند به جایگزینی مواد غذایی در مواقع لزوم بپردازد. برای مثال اگر برخلاف برنامه رژیم غذایی خود مقدار بیشتری انرژی در یک وعده غذایی نهار مصرف کرده است در وعده های دیگر طوری غذای خود را کاهش دهد که تغییرات عمده در برنامه رژیم او بوجود نیاید.

5 1000
ارسال شده در 24 تیر 1395 توسط با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • کوفته سبزیجات به روشی متفاوت
  • تاثیر داروهای هورمونی بر مردان و زنان
  • مضرات نگهداري دارو در منزل بيش‌تر از فوايد‌ آن است
  • آیا بیماران صرع می توانند آزادانه ورزش کنند.
  • نقش موثر صبحانه برای سلامت بدن
  • درمان صافی کف پا
  • مسافران سالمند و رعایت این نکات کلیدی
  • استرس دارید ؟ این غذا ها را بخورید
  • محبوبترین ها

  • چاره صبحانه نخوردن کودک اینجاست
  • عوارض مصرف فست فود قبل از ورزش
  • خاصیت ها و عوارض مصرف تخم کتان
  • آیا خوردن شیر های طعم دار برای بدن مضر است
  • چاق ها و این نظریات
  • کالری توت فرنگی
  • 7 مکمل غذایی مفید برای تسکین و درمان کمردرد
  • مردم چین پای تلویزیون از این تنقلات میل می کنند!
  • رپورتاژ

  • ارائه خدمات درمانی در پلی کلینیک شبانه روزی ساج
  • دکتر دندانپزشک امینی عضو انجمن ایمپلنتولوژی آمریکا
  • لیفت‌پلاس، آخرین تکنیک لیفت صورت، گردن و ابرو
  • اکو قلب جنین چیست ؟
  • کلینیک پوست و لیزر سیندخت
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما