چگونه از حالت تهوع در هواپیما جلوگیری کنیم

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که هنگام سفر دچار حالت تهوع و سرگیجه عجیبی شوید که شیرینی های سفر را برایتان تلخ میکند. این حالت زیاد نگران کننده نیست و نتها در بعضی از سفرها در شرایط خاص رخ میدهد که این هم قابل پیشگیری است. حالت تهوع در سفر تنها برای هواپیما نیست بلکه ممکن است در کشتی و اتوبوس هم این اتفاق گریبان ما را بگیرد برای همین به این بیماری، بیماری حرکت نیز گفته میشود. در ادامه به شما علت و روش های درمان این عارضه را به شما خواهیم گفت.

بیماری حرکت که در هواپیما از آن به عنوان پرواز زدگی نیز یاد می شود در اکثر مواقع به خاطر تغییر ارتفاع به همراه حساس شدن برخی از بخش های گوش داخلی و گوش میانی اتفاق می افتد.این حالت چیزی شبیه به بیماری حرکت است که در آن با تغییر ارتفاع و دمای بدن، نوعی ناهماهنگی در وضعیت گوش داخلی و یا میانی به وجود می آید که در نتیجه فرد با احساس سرگیجه، حالت تهوع و چرخش اجسام به دور خود روبرو می شود. به علت تغییر ناگهانی ارتفاع، سیستم ایمنی گوش میانی و داخلی افراد
تحریک می شود و برخی افراد را نیز به علت ضعیف یا حساس بودن گوش داخلی تحت تاثیر قرار می دهد. جویدن آدامس، مکیدن شکلاتی که در ابتدای پرواز به مسافران داده می شود و همچنین انجام عمل بلع یا خمیازه کشیدن قبل از پرواز و قبل از فرود هواپیما، از بروز پرواز زدگی جلوگیری می کند. انجام هر یک از حرکات پیشگیری کننده مذکور موجب چرخش هوا در سیستم تنفسی به ویژه در گوش میانی به طرف بینی می شود که این عمل با ایجاد تعادل موجب یکسانی فشار هوای داخل بدن فرد با هوای بیرون می شود. در پرواز زدگی بر عکس بیماری حرکت، علایم گاه تا چند ساعت بعد از فرود و پیاده شدن از هواپیما همچنان در فرد مبتلا باقی می ماند که در این حالت باید یک همراه مراقب فرد پرواز زده باشد و در صورتی که تهوع یا سرگیجه شدت گرفت،بلافاصله به اورژانس ارجاع داده شود. گفتنی است به افرادی که به اقتضای شغلشان مجبورند به مدت طولانی از هواپیما استفاده کنند، درصورتی که علایم پرواز زدگی در آنها پس از مدتی طولانی بهبود نیافت، مراجعه به پزشکان متخصص توصیه می شود.

چگونه از حالت تهوع در هواپیما جلوگیری کنیم

برای رفع این مشکل چند توصیه ارائه میشود:

کافی است کسانی که این مشکل را دارند نیم ساعت قبل از پرواز از داروهای ضد تهوع مانند دیمن هیدرینات یا متوکلروپرامید استفاده کنند. تقریبا نیم تا یک ساعت بعد از مصرف قرص های ضدتهوع این مشکل رفع می شود و افراد می توانند به راحتی و بدون نگرانی غذاهای سبک و نوشیدنی مصرف کنند
چند ساعت قبل از پرواز غذای سنگین نخورید و از حرکت کردن و راه رفتن در هواپیما بپرهیزید. اگر فردی بعد از بلند شدن هواپیما احساس تهوع کرد، بهتر است خیلی سریع مشکل خود را با پزشک هواپیما در میان بگذارد که به احتمال زیاد برای وی داروهای ضدتهوع تجویز خواهند کرد.