112

اختلال بیش فعالی و کمبود توجه (A D H D) یک اختلال روانی است که  در آن رفتارهای بیش فعال مخل می شود. افراد مبتلا به ADHD در تمرکز کردن مشکل دارند،  جزئیات  را نمی توانند بخاطر بسپارند و یا در کنترل حرکات مشکل دارند. یکی از عوارض ناگوار برای افراد مبتلا به ADHD این است که آنها  با همسالان ، اعضای خانواده در خانه، و همکاران مشکل دارندیش فعالی (ADHD) آنطورهم که تصور می شود، در میان افراد نادر نیست. یک مطالعه در آمریکا تخمین می زند که حدودا 8.8 میلیون فرد بالغ در آمریکا مبتلا به ADHD هستند، که حدود 75% از آنها ناشناخته هستند. بزرگسالان مبتلا به ADHD در صورتی که مورد درمان قرار نگیرند، می توانند باعث مشکلات زیادی گردند. مشخص شده که این افراد كارهاي خطرناک زیادی انجام می دهند، به مواد مخدر و الکل روی می آورند، و عموما در تصادفات رانندگی نقش اساسی دارند. اجازه ندهید تا این بیماری از پیشرفت شما جلوگیری کند. 5 راهی که می توانید متوجه شوید که آیا به ADHD مبتلا هستید یا خیر:
1. مشکل داشتن در مدرسه
یکی از راه هایی که می توانید متوجه شوید که به این بیماری مبتلا هستید، عملکرد شما در مدرسه است. بچه هایی که به ADHD مبتلا هستند عموما در مدرسه از بیش فعالی و عدم توجه رنج می برند.
افراد دارای ADHD با اینکه بنظر با هوش می رسند، معمولا در دوران مدرسه با مشکلات زیادی روبرو هستند. معمولا این کودکان کسانی هستند که نمی توانند به راحتی یکجا بنشینند.
2. شکست مداوم در کار و حرفه
فرد مبتلا به ADHD دارای مشكل در تمرکز، تکانشگری و عدم توجه به جزئیات است. این مسائل می تواند تاثیرات مخربی در عملکرد فرد داشته باشد، که ممكن است باعث از دست دادن شغل گردد.
3. مشکل در روابط زناشویی
تحقیقات نشان می دهند که آمار طلاق در افراد مبتلا به ADHD دو برابر افراد عادی است. بی پروایی و جسور بودن می تواند باعث شود تا به فردی پر هیجان بدل گردد، اما نمی توان با وجود ADHD یک رابطه پایدار عاشقانه داشت. همیشه عجله داشتن و تکانشگری ممکن است شریک زندگی شما را دلسرد کند، و رابطه را بسمت تنش ببرد.
4. اعتیاد به مواد مخدر
افراد مبتلا به ADHD نمی توانند به راحتی از نگرانی و اضطراب خود رها شوند. بدون تردید بسیاری از آنها برای رفع این مسئله به سمت استفاده از مواد مخدر روی می اورند. تحقیقات زیادی نشان می دهد که افراد مبتلا به ADHD امار بیشتری در استعمال مواد مخدر و الکل دارند.
5. تاریخچه خانوادگی
مانند بسیاری از بیماری ها، ADHD نیز ریشه ژنتیک دارد. افرادی که شخصی در اطرافیان و فامیل آنها مبتلا به ADHD است بیشتر در خطر ابتلا هستند. مطالعات اخیر نشان می دهد که بیش فعالی بیشتر ریشه ژنتیک دارد تا اینکه عوامل محیطی در آن دخیل باشند.