hepatit-vaksan

واکسیناسیون برای هپاتیت B مدتیست که به طور کاملا جدی در ایران پیگیری می شود و به صورت بسیار کامل انجام می شود. همین مسئله باعث شده که درصد ابتلا به این بیماری به زیر 2 درصد برسد. در ادامه توضیحات کاملتری درمورد آمار مبتلایان به هپاتیت ب خواهیم داد. با های دکتر همراه باشید.

هپاتیت B یک عفونت حاد و جدی کبدی است که توسط ویروس هپاتیت B به وجود می آید. این بیماری در صورت مزمن شدن، سبب بروز مشکلات کبدی، سرطان کبد یا سیروز کبدی می شود اما بیشتر افراد مبتلا به هپاتیت B پس از طی مراحل درمان، کاملا بهبود پیدا می کنند.
نوزادان و کودکان بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به نوع مزمن هپاتیت B هستند. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری می توان از واکسن های آن استفاده کرد، همچنین در صورت ابتلا به این بیماری می توان با اتخاذ اقدامات احتیاطی از پخش شدن ویروس و آلوده شدن دیگران جلوگیری کرد.
دکتر سیدموید علویان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار کرد: در سال های گذشته شیوع هپاتیت B در ایران بالای 5 درصد بود اما در حال حاضر به غیر از استان های سیستان و بلوچستان و گلستان، در سایر استان های کشور به حدود 2 درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه در برخی از استان های کشور نیز شیوع این بیماری به کمتر از یک درصد رسیده است، افزود: شیوع این بیماری در افراد زیر 27 سال نیز بسیار نادر شده و به نیم درصد در کل کشور رسیده است.
علویان مهمترین راه انتقال این بیماری را از طریق رفتارهای پرخطر جنسی و اعتیاد عنوان کرد و گفت: جوانان به خصوص افراد بالای 27 سال اگر رفتارهای پرخطر داشته باشند، در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه در ارتباط با هپاتیت B دستورالعمل درمانی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: همه داروهای هپاتیت B تولید داخل هستند و بیمه ها داروهای این بیماری را تحت پوشش قرار می دهند.
علویان گفت: هپاتیت B و C دو نوع مهم این بیماری از نظر جامعه جهانی است و با توجه به اینکه می تواند سبب بروز بیماری های مزمن یا از بین رفتن کبد شود، کنترل آن بسیار با اهمیت است.
هپاتیت C نوع دیگری از هپاتیت است که توسط ویروس عامل این بیماری ایجاد شده و با حمله به کبد باعث التهاب کبد می شود. اغلب افراد مبتلا به ویروس هپاتیت C هیچ علامت و نشانه ای حس نمی کنند و بسیاری از آنها حتی ممکن است ندانند که این ویروس در بدنشان وجود دارد.
هپاتیت C یکی از جدی ترین نوع بیماری هپاتیت است که از طریق ارتباط با خون آلوده و معمولا در پی استفاده از سرنگ مشترک در معتادان تزریقی منتقل می شود.
رییس شبکه هپاتیت ایران به روز هفتم مرداد ماه به عنوان روز جهانی هپاتیت اشاره کرد و افزود: کمک به بیماریابی، حمایت از بیماران، درمان صحیح بیماری و حساس کردن سیاستگذاران، مسئولان و رسانه ها نسبت به این بیماری از مهمترین اهداف روز جهانی هپاتیت است.
علویان اظهار کرد: برنامه های متنوعی برای آشنایی بیشتر مردم و اطلاع رسانی صحیح به منظور مقابله با این بیماری همه ساله در ایران همپای سایر نقاط دنیا در این روز برگزار می شود.