julieskelton_riding_a_bike
بازی کردن  و تخلیه هیجانی اطفال در سنین کودکی بسیار حائز اهمیت است و والدین باید به این نکته توجه زیادی داشته باشند و فعالیت های مختلف برای فرزندانشان در نظر بگیرند و اجازه ندهد تمام وقت آن ها با بازی با تبلت و تلویزیون تماشا کردن تلف شود

فرشته کریمی زاده دانشجوی دکتری مشاوره ومشاور کودک و خانواده گفت:مهم ترین نکته درباره ی اوقات فراغت کودکان ونوجوانان این است که آن ها را به زور به کلاس های آموزشی نفرستیم و آن ها را وادار به گذراندن جهشی یک پایه ی جدید نکنیم وبهتراست آن ها در اوقات فراغت خود به فعالیت هایی بپردازند که به آن علاقه دارند.
کریمی زاده افزود: برای مثال بگذاریم آن ها با همسالان خود بازی کنند وبه تخلیه ی هیجانات خود بپردازند چرا که تخلیه نشدن افراد در سنین کودکی ونوجوانی باعث ایجاد مشکلات روحی در دوران جوانی و بزرگسالی می شود.
وی ادامه داد:کلاس های تابستانی باید مطابق علایق کودک ونوجوان باشد و فرستادن آن ها به کلاس های ورزشی وهنری مطابق با علایق کودک می تواند در تخلیه ی روانی کودک و نوجوان نقش بسزایی داشته باشد.
کریمی درباره ی برنامه های تلویزیونی برای کودکان ونوجوانان گفت:برنامه های کودک ونوجوان تلویزیون برای آن ها مناسب است وتماشای آن ها برای کودکان ونوجوانان می تواند مفید و آموزنده باشداما تماشای زیاد تلویزیون نباید مانع فعالیت های بدنی و تخلیه ی هیجانات کودکان ونوجوانان شود .
این مشاور خانواده ضمن تاکید بر تفریحات دسته جمعی همراه با خانواده و فامیل کودکان و نوجوانان اذعان کرد :باتوجه با این که امروزه بیشتر خانه ها کوچک و آپارتمانی هستند رفتن به طبیعت و فضاهای باز در بهتر شدن روحیه ی کودکان ونوجوانان بسیار موثر است.
 وی درباره ی بازی های کامپوتری اظهار کرد :کودکان ونوجوانان در طول روز نباید بیشتر از یک ساعت بازی کامپیوتری کنند چرا که بازی کردن زیاد با کامپوتر اثرات نامناسبی بر روح وروان کودکان و نوجوانان دارد  و مانع از انجام فعالیت بدنی و ورزشی آنها می شود.
این مشاور خانواده  همچنین نقش خانواده ها را در گذراندن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان بسیار موثر دانست ودر این خصوص توضیح داد:بازی کردن والدین با کودکان هم باعث تخلیه ی انرژی آن ها و هم باعث نظارت مستقیم آن ها روی کودکان ونوجوانان و جلوگیری ازرفتاری های پر خطر آن ها  می شود.
انتهای پیام/