1305217991531

برخی افراد به مصرف تن ماهی علاقه زیادی نشان میدهند می خواهیم درباره عوارض جانبی مصرف بی رویه این ماده غذایی لذیذ اشاره کنیم متاسفانه تن ماهی حاوی مواد شیمیایی مضری برای سلامتی مصرف کنندگان به شمار می رود

اگرچه تُن ماهی، منبع فوق‌العاده‌ای از پروتئین غذایی، اسیدهای چرب امگا ۳، یُد، آهن و ویتامین‌های خانواده B است، اما زیاده‌روی در خوردن آن می‌تواند برای سلامتی افراد، خصوصا زنان باردار، زنان شیرده و کودکان، خطرات مختلفی داشته باشد.اگرچه تُن ماهی، منبع فوق‌العاده‌ای از پروتئین غذایی، اسیدهای چرب امگا ۳، یُد، آهن و ویتامین‌های خانواده B است، اما زیاده‌روی در خوردن آن می‌تواند برای سلامتی افراد، خصوصا زنان باردار، زنان شیرده و کودکان، خطرات مختلفی داشته باشد. البته تُن ماهی سرشار است از مواد مغذی ضروری و نباید آن را از رژیم غذایی کنار گذاشت، بلکه باید در مصرف آن دقت کرد.

تُن ماهی حاوی مقادیر مختلفی از متیل جیوه است که به‌عنوان سم (نوروتوکسین) شناخته می‌شود. اگرچه بدن انسان به‌مرور زمان جیوه را دفع می‌کند، اما مصرف بیش از حد آن باعث تجمع جیوه در بافت‌های بدن از جمله مغز و کلیه‌ها می‌گردد. قرار گرفتن در معرض جیوه با علائم مختلفی همراه است: بی‌حسی در پوست، لرزش و رعشه، مشکل در راه رفتن، مشکلات بینایی، مشکلات حافظه‌ای، تشنج و آسیب مغزی جنین در دوران بارداری.

بیس‌فنول A که با نام BPA هم شناخته می‌شود، نوعی ماده شیمیایی در تُن ماهی است که می‌تواند از قوطی کنسرو به خود تُن ماهی نفوذ کند. براساس گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا، بیس‌فنول A اثرات منفی و مخربی بر روی رفتار، مغز و غده پروستات نوزادان، جنین‌ها و کودکان خُردسال باقی می‌گذارد.

یکی از مطالعات سال ۲۰۱۴ میلادی در Journal of Exposure Science and Environmental Epidemiology، نشان می‌دهد که اگرچه مصرف ناهار در مدرسه، خوردن غذاهای آماده بیرون از خانه و نوشیدن نوشابه‌های گازدار باعث افزایش بیس‌فنول A در ادرار می‌شود، اما خوردن تُن ماهی مستقیما با افزایش سطح بیس‌فنول A در ادرار مرتبط نیست.

سلامتیسم،

ارسال شده در 29 تیر 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • علتهای شگفت انگیز اضافه وزن را بدانید
  • آیا افراد تحصیل کرده و زیبا بیشتر ام اس میگیرند؟
  • بقچه خال خالی
  • منشا درد دندان و فک
  • تصاویر وسیله ارتوپدی فورس پلیت
  • لاک ناخن را چگونه درخشان کنیم و ماندگاری آنرا بالا ببریم
  • کهولت سن وسردشدن رابطه جنسی
  • بارداری و نشانه های اولیه آن
  • گام های مفید برای بهبود روابط برادر و خواهر
  • چای زنجبیل این خواص را دارد؟
  • مراحل تهیه نوتلا در خانگی
  • درمورد جرم گوش (موم گوش) بیشتر بدانیم
  • در کنار هم قرار دادن این مواد غذایی به نفع شماست
  • آشنایی با مغز و طرز فکر مردان خیانتکار
  • اوج هنر یک کشاورز در پرورش کدو
  • محبوبترین ها

  • ونوسکوپ (Venoscope) چیست و چه کاربردی دارد
  • تخت های بیمارستان بیماری را به بیمار بعدی منتقل میکنند
  • زبان مصنوعی جایگزینی برای آزمایش غذا توسط انسان می شود
  • مشکلات ناحیه سینه در مردان
  • ویروس جدید و مرگبار در میان سگ ها
  • آشنایی با پوکایوکه یا همان خطا ناپذیر سازی
  • بررسی وضعیت خواب و بیداری افراد در روز و شب
  • توران میر هادی استاد پیشکسوت ادبیات کودک درگذشت
  • آشیانه بالگرد در ایلام ساخته می شود
  • منشا بی حالی ، بی میلی وبی رغبتی کجاست؟
  • غول جهانی نوشابه، پپسی‌کولا و کاهش مواد قندی در نوشابه‌ها
  • 170 هزار نیروی انسانی جدید نیاز وزارت بهداشت
  • تولد دو کودک با جهش ژنتیکی
  • ارتقاء سطح سلامت کشور تا پایان کار دولت دولت یازدهم
  • با خط قرمزهای کم آبی بدن آشنا شوید
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است