1305217991531

برخی افراد به مصرف تن ماهی علاقه زیادی نشان میدهند می خواهیم درباره عوارض جانبی مصرف بی رویه این ماده غذایی لذیذ اشاره کنیم متاسفانه تن ماهی حاوی مواد شیمیایی مضری برای سلامتی مصرف کنندگان به شمار می رود

اگرچه تُن ماهی، منبع فوق‌العاده‌ای از پروتئین غذایی، اسیدهای چرب امگا ۳، یُد، آهن و ویتامین‌های خانواده B است، اما زیاده‌روی در خوردن آن می‌تواند برای سلامتی افراد، خصوصا زنان باردار، زنان شیرده و کودکان، خطرات مختلفی داشته باشد.اگرچه تُن ماهی، منبع فوق‌العاده‌ای از پروتئین غذایی، اسیدهای چرب امگا ۳، یُد، آهن و ویتامین‌های خانواده B است، اما زیاده‌روی در خوردن آن می‌تواند برای سلامتی افراد، خصوصا زنان باردار، زنان شیرده و کودکان، خطرات مختلفی داشته باشد. البته تُن ماهی سرشار است از مواد مغذی ضروری و نباید آن را از رژیم غذایی کنار گذاشت، بلکه باید در مصرف آن دقت کرد.

تُن ماهی حاوی مقادیر مختلفی از متیل جیوه است که به‌عنوان سم (نوروتوکسین) شناخته می‌شود. اگرچه بدن انسان به‌مرور زمان جیوه را دفع می‌کند، اما مصرف بیش از حد آن باعث تجمع جیوه در بافت‌های بدن از جمله مغز و کلیه‌ها می‌گردد. قرار گرفتن در معرض جیوه با علائم مختلفی همراه است: بی‌حسی در پوست، لرزش و رعشه، مشکل در راه رفتن، مشکلات بینایی، مشکلات حافظه‌ای، تشنج و آسیب مغزی جنین در دوران بارداری.

بیس‌فنول A که با نام BPA هم شناخته می‌شود، نوعی ماده شیمیایی در تُن ماهی است که می‌تواند از قوطی کنسرو به خود تُن ماهی نفوذ کند. براساس گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا، بیس‌فنول A اثرات منفی و مخربی بر روی رفتار، مغز و غده پروستات نوزادان، جنین‌ها و کودکان خُردسال باقی می‌گذارد.

یکی از مطالعات سال ۲۰۱۴ میلادی در Journal of Exposure Science and Environmental Epidemiology، نشان می‌دهد که اگرچه مصرف ناهار در مدرسه، خوردن غذاهای آماده بیرون از خانه و نوشیدن نوشابه‌های گازدار باعث افزایش بیس‌فنول A در ادرار می‌شود، اما خوردن تُن ماهی مستقیما با افزایش سطح بیس‌فنول A در ادرار مرتبط نیست.

سلامتیسم،

5 1000
ارسال شده در 29 تیر 1395 توسط با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • کاهش رشد ذهنی در سنین کودکی با کمبود آهن
  • تصاویری جالب از بازیگوشی و شیطنت بچه های فضول
  • تصاویر دستگاه تست شنوایی ABR
  • چه مواقعی از مترونیدازول استفاده می شود؟
  • استفاده از مواد غذایی دودی خوشمزه، پر خطر است
  • چرا کتاب خوان ها 20% کمتر به مرگ زود هنگام مبتلا می شوند؟
  • تعریق زیاد چه علتهایی میتواند داشته باشد؟
  • چاق شدن شما با نور اتاق خواب
  • محبوبترین ها

  • طراحی کلاهی برای کاهش تصادفات با موتورسیکلت
  • پسر ایرانی که در هفت ماه هفتاد کیلیو وزن کم کرد
  • درمان آسم، درمانی شبیه به دیالیز!
  • فراهم کردن تجهیزات پزشکی با استفاده از چاپ 3بعدی
  • خطر چاقی در تعطیلات عید نوروز به دلیل کم تحرکی
  • هفت سین به سبک مهندسی پزشکی
  • بطری های آبی که قابل خوردن است
  • آخرین وضعیت مصدومان تیم ملی برای بازی با سوریه
  • رپورتاژ

  • رفع افتادگی پلک به روش پلاسماجت دکتر خیرخواه
  • بهترین و کم هزینه ترین گزینه لیپوماتیک
  • ارائه پیشرفته ترین خدمات دندانپزشکی توسط دکتر راه انجام
  • لیفت‌پلاس، آخرین تکنیک لیفت صورت، گردن و ابرو
  • درمان های زیبایی دندان توسط دکتر مجید فر
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما