مقاوم به انسولین بیماری دیابت باکتریهای روده ای افزایش بیوسنتز Prevotella copri Bacteroides vulgatus

اینک, محققان بر این باورند که اساسی ترین و مهمترین فاکتور بروز مقاوم شدن به انسولیت بالا رفتن وزن و فعالیت نداشتن است  ولی پژوهش های جدید نشان داد که عدم تعادل خاصی در باکتریهای روده می تواند منجر به مقاومت به انسولین شود و خطر ابتلا به اختلالاتی مانند دیابت نوع 2 را افزایش دهد.

پرفسور Pedersenاز مرکز متابولیسم  دانشگاه کپنهاگ و نویسنده ی ارشد این مقاله می گوید: تحقیقات ما نشان داد که عدم تعادل خاصی در میکروبیوتای روده نقش اساسی در بروز مقاومت به انسولین دارد. مقاومت به انسولین یک وضعیت پیشرونده از اختلالاتی مانند دیابت نوع 2، فشار خون و بیماریهای قلبی عروقی آترواسکلروز است که بصورت همه گیر در حال رشد می باشد.

در این مطالعه 277 فرد غیردیابتی و 75 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 با محققان دانشگاه کپنهاگ، دانشگاه فنی دانمارک و گروه وسیعی از محققان بین المللی که به بررسی فعالیت انسولین پرداختند، همکاری نزدیک داشتند.

محققان غلظت بیش از 1200 متابولیت را در خون این افراد اندازه گیری  کردند و با مطالعات پیشرفته ی مبتنی بر DNAبه بررسی صدها نوع از باکتریهای روده ای پرداختند. آنها می خواستند بدانند آیا عدم تعادل در باکتریهای روده ای در بروز اختلالات  متابولیکی و قلبی عروقی نقش دارد؟

محققان مشاهده نمودند افرادی که ظرفیت عملکرد انسولین در آنها کاهش می یابد و در نتیجه به انسولین  مقاوم می شوند، غلظت زیر گروهی از اسیدهای آمینه بنام اسیدهای آمینه با زنجیره ی جانبی یا شاخه ی جانبی( BCAAs) افزایش می یابد . نکته ی مهم این بود که افزایش اسیدهای آمینه ی  BCAAsدر خون با تغییرات خاصی در ترکیب  و عملکرد باکتریهای  روده ای  در ارتباط  است.

علل اصلی افزایش بیوسنتز BCAAsتوسط باکتریهای روده ای دو باکتری بنام Prevotella copriو  Bacteroides vulgatusهستند. برای بررسی مکانیسم ارتباط باکتریهای روده ای با مقاومت به انسولین، محققان موشها را با باکتری Prevotella copriبه مدت 3 هفته  تغذیه کردند.

درمقایسه با گروه شم، در خون موشهای تغذیه شده با Prevotella copri، میزان اسیدهای آمینه ی BCAAsافزایش یافت و موشها به انسولین مقاوم شده و دچار عدم تحمل گلوکز شدند.

دکتر Nielsenنویسنده ی ارشد این مقاله از دانشگاه تکنولوژی دانمارک می گوید: این مطالعه نشان دهنده ی پیشرفت علوم پزشکی و فن آوری است، این اولین مطالعه ای است که در آن متابولیک های  سرمی، میکروبیوم و داده های بالینی در یک آنالیز با هم ادغام می شوند، نکته ی مهم اینست که این آنالیز   اهمیت  گونه های مختلف باکتری را در ارتباط با بیماریها نشان  داد و بنابراین ما را قادر می سازد تا یک  میکروب خاص که انتقال آن به موش موجب مقاومت به انسولین می شود را شناسایی کنیم.

پرفسور Pedersenمی گوید: بسیاری از افراد از مقاومت بدنشان نسبت به انسولین آگاه نیستند با این حال اکثر افراد دچار اضافه وزن یا چاق به انسولین مقاومند، تغییرات تغذیه ای و گرایش به مصرف غذاهای کم کالری و گیاهی ومصرف کمتر غذاهای مملو از چربی حیوانی سبب بازگشت تعادل به میکروبیوتای روده و همزمان بهبود حساسیت به انسولین  در میزبان می شود.

منبع : diabetestma.org

ارسال شده در 30 تیر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع دیابت

پیشنهاد سردبیر

  • 5 روش موثر برای لاغر کردن رانها
  • آیا میتوان وازکتومی را بازگرداند؟
  • مجموعه پیامک به مناسبت روز پرستار
  • خوردنی های ازبین برنده چربی
  • هوس و ولع زیاد برای خوردن غذا
  • با این مواد رنگ موهای خود را خراب نکنید
  • پیشگیری و درمان افتادگی رحم
  • عصرانه ای دلچسب با طعم توت فرنگی
  • محبوبترین ها

  • اسفناج را با شیر و پنیر ترکیب کنید
  • دسر صفای توت سیاه
  • الویه ای جدید همراه با طعم لبو
  • مینی چیز کیک شکلاتی
  • آموزش طبخ حلوای نذری
  • تفاوت سالاد خوردن افراد چاق و لاغر
  • طرز درست کردن کیک انجیری
  • خاگینه در ترکیه چگونه آماده می شود
  • رپورتاژ

  • کلینیک سیب سرخ -گونه‌گذاری،فرم‌دهی چانه، برجسته‌سازی لب
  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • بهترین و کم هزینه ترین گزینه لیپوماتیک
  • الو دکتر

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است