MICROFLUID1

آخرین تحقیقات پژوهشگران را درباره بافت چربی با استفاده از تراشه میکروسیالی را در ادامه مطلب بخوانید و در ابن باره اطلاعات لازم را بدست آورید

محققان یک چیپ میکروفلوئیدی را ابداع کرده اند که بر روی آن بیش از یک صد سلول بنیادی بالغ می توانند بروی آن رشد کرده و تقسیم شوند. در بدن انسان بافت چربی به منزله ی ذخیره ی اولیه ی انرژی عمل می کند. سلولهای بنیادی بالغ وظیفه ی نگهداری و ساخت سلولهای بالغ چربی را در این بافت بعهده دارند. محققان با استفاده از یک تراشه ی جدید به بررسی و مطالعه ی چگونگی تبدیل سلولهای بنیادی بالغ در بافت چربی به سلولهای چربی بالغ در خارج از بدن پرداختند.

یک گروه از پژوهشگران Freiburgاین تراشه ی میکروسیالی را ابداع کردند، آنها در مطالعات قبلی خود توانستند یک مسیر پیام رسانی دخیل در بلوغ سلولهای چربی را رمز گشایی کنند و نشان دادند کالری مواد غذایی موجود در محیط  بر این فرآیند تأثیر دارد.

محققان نتایج تحقیقات خود را در مجموعه مقالات مجله ی آکادمی ملی علوم(PNAS) منتشر کردند. دکتر ماتیاس مایر بیوفیزیست می گوید: ما می خواهیم به بررسی عوامل زیست محیطی بویژه وضعیت مواد مغذی بر رشد انواع سلولهای چربی بپردازیم، این کار به ما کمک می کند تا راههای جدیدی برای مقابله  با چاقی و دیابت بیابیم.

برخلاف سلولهای بنیادی جنینی، هنگامیکه سلولهای بنیادی بالغ تقسیم می شوند، فرزندان آنها تنها قادر به زندگی درهمان محل و در بافت خاصی هستند. عواملی مانند انسولین و قندخون همچنین بر تبدیل سلولهای بنیادی بالغ به سلولهای چربی بالغ تأثیر می گذارند. انحرافات در این فرآیند بلوغ می تواند به دیابت یا چاقی منجر شود. عوامل بسیاری در این فرآیند نقش دارند به همین دلیل این فرآیند بسیار پیچیده است با این حال، دانشمندان به بررسی این فرآیند در خارج از بدن  پرداختند.

برای غلبه بر این مشکل، محققان یک تراشه ی میکروسیالی که با حجم بسیار کمی از مایع کار می کند را ساختند: در این پلت فرم از میکروکانالهایی استفاده شده است که با آن سلولهای محیط کشت با مواد مغذی در طی یک دوره ی سه هفته ای تغذیه می شوند. این تراشه دارای یک ویژگی خاص برای تجزیه وتحلیل خودکار پروتئینها است که مسیرهای پیام رسانی را در طول مراحل رشد سلول رمز گشایی می کند.

این تکنولوژی جدید به دانشمندان اجازه می دهد تا عوامل خارج سلولی نظیر میکرومحیط زیستی را بر روی تراشه تا حد ممکن مشابه با داخل بدن تغییر دهند. این کار موجب گردید سلولهای چربی مشتق شده از سلولهای بنیادی در این آزمایشات به سلولهای چربی بالغ تبدیل شوند و همچنین در این آزمایشات مسیر پیام رسانی مربوط به آن یعنی mTORC1رمز گشایی شود.

 دکتر مایر توضیح داد ما نشان دادیم که با افزایش میزان کالری در محیط کشت چربیها با سرعت بیشتری در طی دوره ی بلوغ ذخیره می شوند، با این حال، هنوز معلوم نیست که آیا تنظیم مقدار کالری در این روش منجر به افزایش سرعت تشکیل سلولهای چربی خواهد شد یا خیر؟ برای پاسخ به این سوال محققان هم اکنون قصد دارند از این فن آوری تراشه بطور سیستماتیک برای بررسی ارتباط عادات غذایی انسان و تشکیل سلولهای چربی استفاده کنند.

منبع : diabetestma.org

ارسال شده در 4 مرداد 1395 توسط دکتر سلام با موضوع علمی

پیشنهاد سردبیر

  • لیوان آب دراتاق خواب
  • اطلاعاتی پیرامون بیماری قلبی در خردسالان
  • رها شدن از افسرده بودن
  • از کجا بدانیم در بدنمان سم وجود دارد
  • انواع مزاج ها و روزه داری هرکدام
  • اهمیت پذیرفتن کودک توسط والدین
  • 5 ماسک صورت خانگی با استفاده از تخم مرغ
  • لخته ی خون، علت غش در برخی سالمندان
  • دسته بندی داروهای ضد افسردگی
  • 5 نکته برای افزایش زیبایی درونی و بیرونی در طول روز
  • راضی نبودن برخی زنان از زندگی
  • استرس و این همه درگیری فکری
  • صحبت درباره اسرار زندگی مجردی
  • در رابطه با عطر و ادکلن
  • رسپی خوراک گوشت و نخود
  • محبوبترین ها

  • روش سوپ ترش با لیمو
  • طبخ پلو با ترفندهای خاورمیانه ای
  • دسر چوبی- پای آلبالوی خوشمزه
  • سوپ سبزی زنجبیلی
  • نان به شکل درخت
  • سالاد کلم قمری و مرغ
  • سوتلاج کدو حلوایی دسر مخصوص ترکیه
  • کال کباب را اینگونه تهیه کنید
  • نان فلفلی
  • با رنگ ها و طعم های مختلف سالاد مکزیکی درست کنید
  • سالاد شنبلیله داخل فلفل قرمز
  • بقچه پنیری بدون خمیر مایه
  • نان شکلاتی شیرین با گردو
  • کیک انار و هویج
  • نوع متفاوتی از ماکارونی گوشت و سبزیجات
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است