در مصرف کاکائو زیاده روی کنید تا سالم بمانید (بخش دوم)

همانطور که میدانید کاکائو محبوب همه ی دنیاست. هیچ کس نمیتواند بگوید من انواع شکلات و کاکائو را دوست ندارم و آن را تا به حال امتحان نکرده ام. در این باره میخواهیم از بحث محبوبیت ها و لذیذ بودن شکلات بگذریم و ببینیم اصلا فواید شکلات چیست؟ آیا اصلا فوایدی دارد؟ در بخش اول این مقاله در مورد پر انرژی بودن شکلات، فوایدی که برای هضم کردن غذا دارد و از همه مهم تر فواید ارزنده آن در رابطه با فشار خون صحبت کردیم و در این بخش میخواهیم سه فایده ی دیگر شکلات را برای شما اثبات کنیم. با ما همراه شوید تا از فواید شکلات در رابطه با آنتی اکسیدان ها، تقویت ایمنی و تاثیر مثبت آن بر رفتار با خبر شوید.

1. شکلات و آنتی اکسیدان ها :

در مقایسه با سایر محصولات گیاهی کاکائو و شکلات بالا ترین ظرفیت آنتی اکسیدان را دارند. با توجه به مطالعات انجام شده پس از خوردن شکلات تلخ وضعیت آنتی اکسیدانی در بدن بالا میرود و استرس های اکسیدتیو (oxidative) کاهش پیدا میکند.

2. کاکائو و تقویت ایمنی بدن :

یک مطالعه تحقیقاتی جالب که روی اثر کاکائو بر سلول های ایمنی ذاتی و سلول های ایمنی اکتسابی مطالعه میکرد گزارش میدهد که کاکائو در بدن به روی ترشح واسطه های التهابی نظارت میکنند.

و علاوه بر این، طبق یک تحقیق انجام شده بر روی بدن حیوانات، کاکائو یک جور فعالیت های پشتیبانی از یک فعالیت ایمنی بدن هم دارد. این مطالعه بر روی بدن موش ها این نتیجه را داد که استفاده بلند مدت از کاکائو میتواند اثرات مفیدی در سلول های ایمنی روده و تنظیم سیستماتیک ایمنی بدن داشته باشد.

یکی از محقق های خبره در هیمن بحث میگوید، شکلات با زیر و رو کردن فعالیت های لنفسیت های نوع T میتواند از بیش فعالی سیستم ایمنی بدن در بعضی مناطق جلوگیری کرده از بیماری هایی مانند خود ایمنی(MS) و بیماری های مزمن التهابی پیشگیری کند.

3. با شکلات از افسردگی دور بمانید:

یک مجله انگلیسی آزمایشی جالب و گسترده ای به روی 3000 نفر از افسردگانی که شکلات دوست دارند انجام داده است. این آزمایش که به صورت پرسش و پاسخ صورت گرفته بود به این نتیجه رسید که شکلات میتواند در بهبود افسردگی، اضطراب و زود رنجی مفید واقع شود. به علاوه شکلات در موارد خاص شخیصیتی میتواند بر روی آدم های فوق العاده عصبی تاثیر آرام بخش داشته باشد.

مطالعه ی دیگری میگوید در میان مواد غذایی شکلات بیشترین تاثیر را میتواند روی خلق و خوی انسان بگذارد. به طور مثال افرادی که شکلات دوست دارند وقتی که در موانع احساسی گیر میکنند تمایلشان به خوردن شکلات بیشتر میشود.

در شکلات موادی وجود دارد که شبیه مواد مخدر هستند موادی مثل کافئین، فنتانیل و آناندامید که منشأ این تغییرات روحی میباشند.

یک دلیل دیگر هم وجود دارد آن هم برای تمام غذاهای خوشمزه صدق میکند. وقتی شما غذایی خوش طعم میخورید در مغز شما اندورفین ترشح میشود که این هورمون تاثیر مثبتی روی رفتار و خلق و خوی شما دارد.

منبع : Indulge in Cocoa to Promote Good Health

قسمت اول : در مصرف کاکائو زیاده روی کنید تا سالم بمانید (بخش اول)