natural-foods-for-weight-loss-oceanside7-3-425

 برای سلامت ماندن از چه روشهایی می توانیم کمک بگیریم چه توصیه هایی برای بدن ما مفیدند و چه نوع موادغذایی در این زمینه به ما کمک میکنند کم خوری و پرهیز از مصرف چربی های ناسالم می تواند به سلامت جسمانی شما کمک زیادی کند

داشتن یک بدن سالم و به عبارتی «سلامت ماندن» کار خیلی سختی نیست. انجمن رژیم غذایی امریکا در نشست سالانه شیکاگو با تأیید یافته‌های دانشمندان در این زمینه، برای آن دسته از افرادی که به دنبال راهی برای «سلامتی» هستند، نسخه‌ای ساده با 3 دستورالعمل ارائه کرده است:

 بیشتر از سبزیجات و غذا‌های گیاهی استفاده کنید. مصرف گوشت‌ قرمز را محدود کنید و با گوشت‌های فرآوری شده خداحافظی کنید تا سالم بمانید.
-‌ همواره سعی کنید وزن مناسب داشته باشید و چربی‌های اضافه را آب کنید.
-‌ روزانه حداقل 30 دقیقه فعالیت فیزیکی داشته باشید.
تأثیر نقش تغذیه در سلامت انسان‌ها از دیرباز مورد توجه متخصصان و پژوهشگران قرار داشته و همواره راهکارهای بسیاری برای آن ارائه شده است؛ اما متأسفانه کمتر این دستورالعمل‌ها کاربردی می­ شوند و در بیشتر مواقع روی کاغذ باقی می‌مانند! چرا که هریک از ما عادات غذایی خاصی داریم که دست کشیدن از آنها برای­مان کمی سخت است.
درچنین شرایطی این پرسش به ذهن می‌رسد که «برای رعایت الگوی تغذیه مناسب چه باید کرد؟» و همچنین «کدام گروه از جامعه باید بیشتر مورد توجه و آموزش قرار گیرد؟»

دکتر محمد هاشمی با تأکید بر اهمیت تغذیه در سلامت انسان‌ها می‌گوید: پیشرفت علم و دانش بشر و پژوهش متخصصان نشان داده رعایت تغذیه سالم و مناسب می‌تواند انسان را در برابر بسیاری از بیماری‌ها بیمه کند. ازطرفی انسان سالم جامعه‌ای سالم را تشکیل داده و رؤیای دستیابی به توسعه و پیشرفت را به واقعیت تبدیل می‌کند.

این متخصص بهداشت عمومی با اشاره به نقش مادران بر شکل‌گیری ذائقه کودکان عنوان می‌کند: مادران دروازه‌های سلامت اجتماع هستند زیرا پیشگیری از بروز چاقی که عامل اصلی بسیاری از بیماری‌ها است، از همان دوران جنینی و با انتخاب مواد غذایی مناسب آغاز می‌شود.
هرگونه اشتباه در انتخاب الگوی غذایی در دوران بارداری تهدیدی جدی برای سلامت کودک و در نهایت سلامت جامعه محسوب خواهد شد.
از سوی دیگر پس از تولد کودک نیز این مادر است که می‌تواند با ارائه یک سفره مناسب، کودک را به شیوه‌ای صحیح با مزه‌ها آشنا کند تا کودک در دوران بزرگسالی دچار بدخوری و بدغذایی نشود.

به گفته دکتر هاشمی، چاقی در دوران کودکی می‌تواند در سنین بالا به بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و فشار خون بالا منجر شود. از این‌رو آموزش مادران در تنظیم سفره مناسب تغذیه خانواده می‌تواند زمینه سلامت افراد جامعه را فراهم کند.

وی آشنایی و استفاده درست از هرم غذایی را یکی از اولویت‌ها برای انتخاب الگوی تغذیه سالم دانسته و خاطرنشان می‌کند: یک رژیم غذایی باید تنوع و تعادل داشته باشد از این‌رو بهتر است گروه اول این هرم که از نان و غلات تشکیل شده درکنار گروه‌های میوه‌ها و سبزیجات بیشتر مورد توجه مادران قرار گیرد. به عبارت ساده‌تر غلات بویژه انواع سبوس دار آن، حبوبات، سبزیجات و میوه‌ها باید بیشتر در جیره غذایی قرار گیرد. پس از این سه گروه ، گروه شیر و لبنیات است که توصیه اکید استفاده از نوع کم چرب آنها است، چراکه چربی این خوراکی‌ها از نوع کلسترول بوده و مصرف نوع پرچرب آنها در درازمدت می‌تواند خطرناک باشد.

دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی در ادامه تصریح می‌کند: گوشت سفید یکی دیگر از مواد غذایی است که باید در وعده‌های غذایی روزانه گنجانده شود. درحالی که توصیه می‌شود مصرف گوشت‌ قرمز مانند گوشت گوسفند و گوشت‌های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس محدود شود.
وی در خاتمه تأکید می‌کند: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های خطرناکی مانند سرطان بهتر است از پرخوری و بدخوری پرهیز کنیم و مواد غذایی سالم بخوریم.

 روزنامه ایران،