fotolia_3192428_XS
برنج سبوس دار چه خاصیت هایی دارد و برای درمان چه بیمارانی تجویز می شود از ویژگی های این برنج و ارزش تغذیه ای آن چه میزان اطلاع  دارید پیشنهاد می کنیم در کنار برنج سفید حتما از برنج قهوه ای نیز استفاده کنید و بدنتان را از دریافت خواص آن محروم نسازید

 محمد دریایی درباره برنج سبوس‌دار, اظهار داشت: برنج دارای چندین لایه است که در مرحله آسیاب برای سفید کردن آن لایه‌ها برداشته و در نتیجه صیقل داده شده و سفید می‌شود.

به‌گفته وی این کار موجب از بین رفتن تمام خواص غذایی برنج می‌شود و ویتامین B1 یا تیامین که در پوسته برنج وجود دارد با جدا کردن پوسته از برنج پنج‌ششم (6/5) ویتامین B1 آن از بین می‌رود و فقط یک‌ششم (6/1) B1 در دانه‌های برنج باقی می‌ماند.

این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی ادامه داد: کسانی که می‌خواهند ویتامین B1 بیشتری به بدن آنها برسد از برنج سبوس‌دار استفاده کنند.

دریایی گفت: برنج سبوس‌دار یک غله کامل است و در مرحله لایه‌برداری تنها پوسته خشبی آن برداشته می‌شود، به‌صورتی که ارزش غذایی در این غله کاملاً حفظ می‌شود, برنج سبوس‌دار نسبت به برنج سفید دارای فیبر بیشتر و مواد معدنی، روی، منیزیم و … است.

وی اضافه کرد: هر نیم‌لیوان برنج سبوس‌دار حاوی 108 کالری است. برنج سبوس‌دار فاقد چربی، کلسترول، گلتون و سدیم است و هضم آن بسیار آسان است.

این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی افزود: برنج ذاتاً دارای طبیعتی سرد است، در دو سه نسل گذشته اکثر غذای مردم آبگوشت و نان گندم بود و ماهی یک بار برنج مصرف می‌شد اما متأسفانه اکثر غذای مردم تبدیل به برنج شده و طبع مردم از گرمی به سردی تغییر کرده است پس بهتر است در هنگام طبخ برنج (کته) شوید، شنبلیله یا زیره به آن اضافه شود و اساساً سبزی‌پلو، باقلاپلو و لوبیاپلو بهتر از پلوی ساده (چلو) است.

دریایی یادآور شد: برنج قهوه‌ای را می‌توان خالص یا با یک پیمانه برنج سفید مخلوط و به‌صورت کته با روغن زیتون مصرف کرد؛ لازم به توضیح است امروزه در کشورهای جهان پزشکان مصرف برنج قهوه‌ای را برای بسیاری از بیماری‌ها تجویز می‌کنند.

ارسال شده در 7 مرداد 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • در خانه رشد قد کودکتان را غربالگری کنید
  • نباید این یازده ماده غذایی را در فریزر بگذارید!
  • علت های کم کاری تیروئید و پرکاری تیروئید
  • چطوری ریمل را خریده و مصرف کنیم
  • گیاهان سمی و در عین حال زیبا
  • اختلالات روحی در بین مردم
  • روش های مختلف برای درمان خال
  • ارزش غذایی چغندر
  • 6 تصور اشتباه درباره ی تناسب اندام
  • چرا مصرف آب میوه ها و سبزی ها از خوردن آن ها بهتر است؟
  • برخی داروهای جلوگیری از خونریزی بیماران قلبی منجر به مرگ آنها مي شود
  • شعارهای بیماری ایدز
  • مصرف میوه و سبزیجات و محافظت در برابر سرطان
  • در شب امتحان از خوردن این مواد غذایی دوری کنید
  • خواص فوق العاده ی زرد آلو
  • محبوبترین ها

  • عکس هایی از نخود فرنگی و اطلاعاتی در رابطه با آن
  • کلم بروکلی بخار پز می تواند از سرطان پیشگیری کند
  • پرتقال خونی و خاصیت های فراوان آن
  • فواید و خواص داروئی مغز دانه گیاه و روغن بادام تلخ
  • درمان التهاب و کبودی پوست با آناناس
  • مراقبت از سبزیجات به صورت فریز شده
  • پرتقال را از یاد نبرید
  • چاقی با میوه
  • زنان باردار شیر نارگیل را فراموش نکنند
  • به لیمو اعتماد کنید
  • درمان ریفلاکس با کمک زنجبیل
  • مصرف سبزیجات برای تنظیم سطح قند خون
  • خوردنی های مسموم کننده را بشناسید
  • عکس هایی از زردچوبه و خواص آن
  • چغندرقند و این فایده ها
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است