fotolia_3192428_XS
برنج سبوس دار چه خاصیت هایی دارد و برای درمان چه بیمارانی تجویز می شود از ویژگی های این برنج و ارزش تغذیه ای آن چه میزان اطلاع  دارید پیشنهاد می کنیم در کنار برنج سفید حتما از برنج قهوه ای نیز استفاده کنید و بدنتان را از دریافت خواص آن محروم نسازید

 محمد دریایی درباره برنج سبوس‌دار, اظهار داشت: برنج دارای چندین لایه است که در مرحله آسیاب برای سفید کردن آن لایه‌ها برداشته و در نتیجه صیقل داده شده و سفید می‌شود.

به‌گفته وی این کار موجب از بین رفتن تمام خواص غذایی برنج می‌شود و ویتامین B1 یا تیامین که در پوسته برنج وجود دارد با جدا کردن پوسته از برنج پنج‌ششم (6/5) ویتامین B1 آن از بین می‌رود و فقط یک‌ششم (6/1) B1 در دانه‌های برنج باقی می‌ماند.

این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی ادامه داد: کسانی که می‌خواهند ویتامین B1 بیشتری به بدن آنها برسد از برنج سبوس‌دار استفاده کنند.

دریایی گفت: برنج سبوس‌دار یک غله کامل است و در مرحله لایه‌برداری تنها پوسته خشبی آن برداشته می‌شود، به‌صورتی که ارزش غذایی در این غله کاملاً حفظ می‌شود, برنج سبوس‌دار نسبت به برنج سفید دارای فیبر بیشتر و مواد معدنی، روی، منیزیم و … است.

وی اضافه کرد: هر نیم‌لیوان برنج سبوس‌دار حاوی 108 کالری است. برنج سبوس‌دار فاقد چربی، کلسترول، گلتون و سدیم است و هضم آن بسیار آسان است.

این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی افزود: برنج ذاتاً دارای طبیعتی سرد است، در دو سه نسل گذشته اکثر غذای مردم آبگوشت و نان گندم بود و ماهی یک بار برنج مصرف می‌شد اما متأسفانه اکثر غذای مردم تبدیل به برنج شده و طبع مردم از گرمی به سردی تغییر کرده است پس بهتر است در هنگام طبخ برنج (کته) شوید، شنبلیله یا زیره به آن اضافه شود و اساساً سبزی‌پلو، باقلاپلو و لوبیاپلو بهتر از پلوی ساده (چلو) است.

دریایی یادآور شد: برنج قهوه‌ای را می‌توان خالص یا با یک پیمانه برنج سفید مخلوط و به‌صورت کته با روغن زیتون مصرف کرد؛ لازم به توضیح است امروزه در کشورهای جهان پزشکان مصرف برنج قهوه‌ای را برای بسیاری از بیماری‌ها تجویز می‌کنند.

ارسال شده در 7 مرداد 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • اثرات منفی نوشیدنی های انرژی زا بر قدرت بدنی ورزشکاران
  • روش های سالم برای کنترل و تنظیم دیابت
  • بیوتین درمان کننده بیماریهای پوست و مو
  • نوشیدنی معجزه آسا برای کاهش حساسیت‌های فصلی
  • همه خطرات عدم آگاهی جنسی در جامعه
  • اطلاعاتی مفید برای مصرف سیر
  • دارویی جدید برای دیابتی ها
  • تفاوت بین آمبره، سامبره، بالیاژ، فویل، کالر ملتینگ
  • تدابیر عمومی برای درمان سرخک
  • سرد مزاجها هلو را اینطوری بخورند
  • باور کنید دیسک‌های کمرتان، نیاز به مراقبت دارند!
  • همه چیز درباره خرناس های حین خواب
  • زمانی که بزرگسالان هم دچار جوش و آکنه می شوند
  • ابتلا به اوتیسم با این شرایط در دوران جنینی
  • زمان مناسب چکاپ چه موقع است؟
  • محبوبترین ها

  • خطرات جانبی کاهش حس بویایی
  • بیماری ژنتیکی پی کی یو در شیرخواران
  • هر قوطی نوشابه مساوی با چهار نوع مریضی
  • قرص برای لاغری سریع و این عوارض
  • بیماری ای بی بیماری پروانه ای
  • فقر ویتامین دی
  • افراد غیر سیگاری خود را از معرض دود سیگار دور کنند
  • مشخص شدن سرطان دهان با این علائم
  • درد معده را با این روش ها تسکین دهید
  • ویروس سارس (سندرم حاد تنفسی)
  • مقابله با سرطان
  • با رژیم غذایی راه بروز نقرس را سد کنید
  • کاملترین اطلاعات درباره ژیاردیازیس را بخوانید
  • هپاتیت! بیماری کشنده
  • عوامل حساسیت زای بهاری
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است